Carnilove Puppy zalm en kalkoen


Laatst bijgewerkt: 31 mei, 2021

Ingredienten

Zalmmeel (25%), kalkoenmeel (20%), gele erwt (19%), kippenvet (10%, geconserveerd met gemengde tocoferolen), zalm (5%), gehydroliseerd kippeneiwit (5%), tapioca (5%), gehydrolyseerde kippenlever (3%), gedroogde appels (2%), zalmolie (2%), wortel (1%), lijnzaad (1%), kikkererwten (1%) gehydrolyseerde schalen van schaaldieren (0,031%, bron van glucosamine), kraakbeenextract (bron van chondroitine, 0,019%), biergist (bron van mannan-oligosaccharides, 0,018%), chicorei (bron van fructo-oligosaccharides, 0,012%), yucca schidigera (0,011%), algen (0,01%), psyllium (0,01%), tijm (0,01%), rozemarijn (0,01%), oregano (0,01%), cranberry’s (0,0008%), blauwe bessen (0,0008%), frambozen (0,0008%)

Toegevoegd per kg: vitamine A 24000 IU, vitamine D3 1600 IU, vitamine E (α-tocopherol) 500 mg, zink 100 mg, ijzer 85 mg, mangaan 40 mg, jodium 0,75 mg, koper 18 mg, selenium 0,28 mg.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Dierlijk eiwit
38% 20% 21.6% 7.9% 2.5% 10% 1.4% 1.1% 4108 2.67% 0.71% 0.2% 0.1% 29%

Het gehalte dierlijk eiwit heb ik geschat

Beoordeling:

Carnilove Puppy zalm en kalkoen heeft een prima samenstelling voor pups, al zal het vleesgehalte voor sommige pups te hoog zijn. Niet alle honden kunnen zo’n grote hoeveelheid verhit en bewerkt eiwit goed verteren, dit kun je merken aan slechte ontlasting.

Geschikt bij voedselallergie?
Deze brok zou geschikt moeten zijn voor pups met een voedselallergie, ook bij een allergie voor kip. De gehydroliseerde kippeneiwitten en het kippenvet zouden geen intacte kippeneiwitten mogen bevatten. Toch is er een (klein) risico dat er wel een allergische reactie op komt. Daarnaast zit er ook gist in, waar een hond ook allergisch voor kan zijn/worden.

Toevoegingen
De brok wordt op natuurlijke wijze geconserveerd, en ook het vet bevat geen synthetische conserveringsmiddelen. Een deel van de toegevoegde mineralen zijn gecheleerd (optimaal opneembaar).

Verschil met Carnilove Puppy Large Breed
De brok voor pups van grote rassen bevat iets minder calorieën, omdat het voor deze pups extra belangrijk is dat ze niet teveel calorieën binnenkrijgen. Dit draagt namelijk bij aan de ontwikkeling van groeipijn en andere skeletproblemen. De gewone puppybrok, welke ik in dit artikel beschrijf, is in principe ook geschikt voor pups van grote rassen, alleen moet je er wat minder van voeren. Ook een laag genoeg calciumgehalte is belangrijk voor pups van grote rassen. Er lijkt meer calcium in deze brok te zitten, maar als je meerekent dat je er ook minder van voert, krijgt je pup evenveel calcium binnen op deze brok als op de puppybrok voor grote rassen. Het hogere calciumgehalte geeft wel aan dat de eiwitkwaliteit waarschijnlijk iets minder is.

Pro’s

 • Geschikte hoeveelheid calcium en fosfor, ook voor pups van (middel)grote rassen
 • Genoeg eiwit van prima kwaliteit
 • Vrij weinig koolhydraten
 • Deels gecheleerde mineralen (beter bruikbaar voor lichaam)
 • Vlees van scharrelkalkoen
 • Genoeg omega 3 uit vis (EPA en DHA)

Con’s

 • Bevat vrije glutamaat (gehydrolyseerde kippenlever), waar mogelijk negatieve gezondheidseffecten op kunnen komen. Zie het artikel Smaakstoffen in brokken.

Kan beter

 • Deels goedkope mineralen (minder bruikbaar voor lichaam )
 • Geen vers vlees, alleen vleesmeel en diermeel. 

Verkoop informatie:

Carnilove Puppy zalm en kalkoen is verkrijgbaar in zakken van

1,5 kilo voor €11,95
12 kilo voor €69,95 (€5,83/kg)

Carnilove bestellen
Carnilove hondenbrokken kun je online bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en bij een bestelwaarde vanaf €39 geen verzendkosten.

Carnilove hondenvoer Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, puppy, kleine brokjes, < 1 kg verpakking, > 10 kg verpakking tapioca, peulvruchten vis, kalkoen scharrelvlees prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, chelaten gist, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie carnilove.cz/en/

5 Comments

 1. Misopoedel

  Hoi!

  Zou deze brok ook gegeven mogen worden als mijn dwergpoedel volwassen is? ( nu 9 maanden). Hij reageert gevoelig op Lam, rund en kip en heeft Giardia gehad waardoor we zo min mogelijk koolhydraten willen in een brok.

  Na veel zoeken ( ook wat nog betaalbaar is voor mij) kwam ik op carnilove uit. We geven nu Carnilove rendier maar deze brok is helaas toch vrij groot.
  Ik vind dit niet alleen jammer omdat het niet door het gaatje van zijn voerspeeltjes past maar we hebben ook minder brokjes voor hersenwerk en trainen ( + hij kauwt er langer op wat niet handig is met trainen).

  Brokjes speciaal voor small breeds zijn vaak veel te klein voor hem en ook de keuze in hypoallergeen /betaalbaar is enorm klein 🙁 Deze puppy brokken hebben wel het perfecte formaat, dus het zou fijn zijn als dit bevalt dat hij ze mag blijven eten!

  Ik hoor het graag 🙂

 2. Rowan van Baar

  Goedemorgen, mijn pup van 4 maanden zat op edgard en cooper maar zijn ontlasting bleef slap. Nu heb ik een proefzakje van carnilove gekregen, hier reageerd hij goed op. Is dit een goede overstap, of ga ik een stap terug in kwaliteit?

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter