Darf Vol Bites Puppy

Ingredienten

Rundvlees, lamsvlees, geitvlees, kipvlees, kippennekken, runderhart, runderlong runderpens, runderlever (rauw samen 60%), 15% wortel, 15% appel, 5% gierst, 2% krill, 2% kokosolie, 1% brandnetel.

Aangevuld met vitaminen en mineralen, o.a. 21000 IE vitamine A en 2100 IE vitamine D.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
32% 18% 29% 5% 2.5% 13% 1.02% 0.62% 4033 % % 29.4%

1,1% zink
0,08% koper
1,09% ijzer

Beoordeling:

Vol Bites voor puppy’s heeft prima ingrediënten. Het is een geperste brok met een mooie balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten van goede kwaliteit. Het nadeel van deze brokken vind ik dat de verhouding tussen calcium en fosfor niet ideaal is. Dit kan leiden tot een fosfortekort of een calcium-overschot en daarmee groeipijn. Vooral voor grote rassen die jonger zijn dan 6 maanden, zou ik deze voeding niet aanraden.

In Vol Bites zou maar een paar procent graan (gierst) zitten, maar aan de analyse te zien (29% koolhydraten) zit er in het eindproduct wat meer gierst. Ik vermoed dat dit komt doordat de percentages van de rauwe ingrediënten gebruikt zijn, en in het vlees zit veel vocht (zo’n 70%) en in gierst bijna niet. Bij het drogen van het vlees wordt het vocht eruitgehaald, waardoor er veel minder vlees overblijft. Ik schat in dat er ongeveer 30% gierst in de brok zit. Dat is vergeleken met andere brokken geen hoge hoeveelheid aan koolhydraten.

Een klein nadeel vind ik dat er goedkope mineraalverbindingen aan zijn toegevoegd, die minder bruikbaar voor het lichaam zijn dan gecheleerde mineralen. Op de website van volvoeding wordt genoemd dat er alleen natuurlijke voedingsstoffen inzitten, maar dit klopt dus niet. Er zijn wel synthetische vitamines en mineralen toegevoegd.

Pro’s

 • Vlees uit diervriendelijkere houderij
 • Krill als omega 3-bron 
 • Genoeg kwalitatief eiwit

Cons

 • De verhouding tussen calcium en fosfor is niet goed in balans voor pups. Er zit 1.65x zoveel calcium in als fosfor en voor pups wordt aanbevolen om niet meer dan 1.6x zoveel calcium als fosfor te voeren. Deze onbalans vergroot het risico op skeletproblemen. 

Kan beter

 • Onduidelijkheid over hoeveel Omega 3 en 6
 • Niet ideale vitamines en mineralen toegevoegd (oxides en sulfaten)

Verkoop informatie:

Vol Bites Puppy is verkrijgbaar in

Emmertje met 1,5 kg voor €16,95 (€11,30/kg)
Emmertje met 5 kg voor €37,90 (7,58/kg)
Zak met 14 kg voor €69,50 (€4,96/kg)

Darf Vol Bites puppy is onder andere te bestellen bij Bio4pets.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
gierst kip, lam/schaap, rund, geit vrije uitloop, scharrelvlees - natriumseleniet darf.nl

10 Comments

 1. Roxanne Nederlof

  Wij hebben sinds een week een pup in huis. Het ras is Chodsky Pes (Boheemse Herder), de pup is nu 9 weken. Je leest online veel verhalen over dat de juiste verhouding calcium en fosfor belangrijk is voor pups ivm groeipijn. Ik ben benieuwd naar meningen over de hoeveelheid calcium in deze brok? Verder vroeg ik mij af wat goed is om nog als toevoeging te geven aan de pup? Omdat je aangeeft dat er wel synthetische vitamines en mineralen zijn toegevoegd aan het product. Is het raadzaam om deze brok af te wisselen met KVV? Ik hoor graag jullie reacties en de reactie van Meike!!

  1. Voerwijzer Meike

   Het calcium- en fosforgehalte van deze brok is prima voor pups van grote rassen. Voor een duidelijke uitleg, zie dit artikel: https://www.voerwijzer.com/calcium-in-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen/

   Afwisselen met kvv vind ik een goed idee. Niet alleen omdat er synthetische vitamines en mineralen toegevoegd zijn, maar ook omdat in brokken altijd stofjes missen die in vlees wel zitten en er in brokken altijd schadelijke stoffen zitten die in rauwe vleesvoeding niet zitten.

 2. Tineke

  Hoi Meike,
  Ik had net even telefonisch contact met een medewerker van Vol Bites puppybrok. Daar heb ik o.a. gevraagd hoe het zit met de mineralen en vitamines. (wel of niet synthetisch). Ik weet dat je zeer zorgvuldig bent met je informatie, maar uiteraard ook afhankelijk bent van de info van de fabrikant. Als het goed is, staat er nog een mailtje uit van je bij hun (zei deze medewerker), want voor mij is de info over de vitamines en mineralen tegenstrijdig.
  Groetjes, Tineke

  1. Voerwijzer Meike

   Hee Tineke, wat leuk dat ik je hier weer zie! Ze zijn niet altijd heel erg duidelijk over hun ingrediënten, maar toen ik de brok invoerde was de brok wel aangevuld met vitamines en mineralen. Ik heb toen ook eens gezien welke vitamines en mineraalverbindingen gebruikt waren.
   Het zou ideaal zijn als ze alle essentiële voedingsstoffen uit de ingrediënten zouden kunnen halen, maar volgens mij is dat nog niet gelukt. Ik ben benieuwd of ik een email van ze ga ontvangen. Wat was de strekking van hun verhaal aan jou?

 3. Tineke

  Hoi Meike,
  De strekking was voor mij onduidelijk en verwarrend. Ik verwees ook naar jouw site Voerwijzer.
  Toen verteld werd dat jij niet altijd de juiste informatie op je site had, heb ik gezegd dat jij wel afhankelijk bent van hun informatie. Ook dat mijn ervaring is dat je juist heel accuraat bent en informatie aanpast als er iets niet goed staat op jouw site. Dus heb ik deze mijnheer aangeraden om contact met jou te zoeken. Waarop het antwoord was dat er nog een mailtje uitstond ter beantwoording.

  ps Does heeft een nestje waterhondjes gehad, eentje hebben we zelf gehouden. De andere pups hebben uitstekende nieuwe mensen. Alle pups zijn naast moedermelk groot geworden op Bandit. Uiteraard hebben alle nieuwe eigenaren in hun informatiemapje jouw site meegekregen 😉

 4. selenax

  Hoi Hoi,

  Even een vraag.
  Wij hebben een kaninchen teckel pup van nu 12 weken. Wij geven de darf vol bites nadat een vriend erg positief hierover was.
  Nu vraag ik mij af of het ook voor onze kleine hond wel een goede brok is ivm calcium.
  Wat vind jij?

  Groeten Selena

 5. Andr

  Dank voor alle info op deze site.
  Ik vroeg me af hoe je het koolhydraatgehalte (en vochtgehalte) kunt vermelden bij alle brokken. Ook deze Darf puppybrok vermeldt namelijk alleen eiwit, vet, vezel en as..
  En specifiek bij deze brok zie ik op de darfsite een andere volgorde van de vleesingredienten staan, maakt dit uit / staat deze info op volgorde van grootte?
  Groeten

  1. Voerwijzer Meike

   Het koolhydraatgehalte kun je berekenen door het eiwitpercentage, ruwe as-percentage, vochtpercentage en ruwe vezel/celstf-percentage van 100 af te trekken. In het geval van Darf Vol Bites Puppy heb ik analyses gekregen, Darf heeft ook de hoeveelheid zetmeel en vocht laten meten.

Geef een antwoord