Darf Vol Bites Puppy

Ingredienten

Rundvlees, lamsvlees, geitvlees, kipvlees, kippennekken, runderhart, runderlong runderpens, runderlever (rauw samen 60%), 15% wortel, 15% appel, 5% gierst, 2% krill, 2% kokosolie, 1% brandnetel.

Aangevuld met vitaminenen mineralen, o.a. 21000 IE vitamine A en 2100 IE vitamine D.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
32% 18% 29% 5% 2.5% 13% 1.02% 0.62% 4033 % % 29.4%

1,1% zink
0,08% koper
1,09% ijzer

Beoordeling:

Vol Bites voor puppy’s heeft een prima samenstelling. Het is een geperste brok met een mooie balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten van goede kwaliteit.

In Vol Bites zou maar een paar procent graan (gierst) zitten, maar aan de analyse te zien (29% koolhydraten) zit er in het eindproduct wat meer gierst. Ik vermoed dat dit komt doordat de percentages van de rauwe ingrediënten gebruikt zijn, en in het vlees zit veel vocht (zo’n 70%) en in gierst bijna niet. Bij het drogen van het vlees wordt het vocht eruitgehaald, waardoor er veel minder vlees overblijft. Ik schat in dat er ongeveer 30% gierst in de brok zit. Dat is vergeleken met andere brokken geen hoge hoeveelheid aan koolhydraten.

Een nadeel vind ik dat er goedkope mineraalverbindingen aan zijn toegevoegd, die niet heel bruikbaar voor het lichaam zijn. Op de website van volvoeding wordt genoemd dat er alleen natuurlijke voedingsstoffen inzitten, maar dit klopt dus niet. Er zijn wel synthetische vitamines en mineralen toegevoegd.

Pro’s

 • Vlees uit diervriendelijkere houderij
 • Krillolie als Omega 3-bron
 • Mooie hoeveelheid vlees

Cons

 • Onduidelijkheid over hoeveel Omega 3 en 6
 • Niet ideale synthetische vitamines en mineralen toegevoegd

Verkoop informatie:

Vol Bites Puppy is verkrijgbaar in potten en zakken van

900 gram voor €8,95
2,5 kg voor €18,95
15 kg voor €68,50

Te bestellen bij o.a. EKO4petz

Darf Vol Bites bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
gierst kip, lam/schaap, rund, geit vrije uitloop, scharrelvlees natriumseleniet volvoeding.nl

2 Comments

 1. Roxanne Nederlof

  Wij hebben sinds een week een pup in huis. Het ras is Chodsky Pes (Boheemse Herder), de pup is nu 9 weken. Je leest online veel verhalen over dat de juiste verhouding calcium en fosfor belangrijk is voor pups ivm groeipijn. Ik ben benieuwd naar meningen over de hoeveelheid calcium in deze brok? Verder vroeg ik mij af wat goed is om nog als toevoeging te geven aan de pup? Omdat je aangeeft dat er wel synthetische vitamines en mineralen zijn toegevoegd aan het product. Is het raadzaam om deze brok af te wisselen met KVV? Ik hoor graag jullie reacties en de reactie van Meike!!

  1. Voerwijzer Meike

   Het calcium- en fosforgehalte van deze brok is prima voor pups van grote rassen. Voor een duidelijke uitleg, zie dit artikel: https://www.voerwijzer.com/calcium-in-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen/

   Afwisselen met kvv vind ik een goed idee. Niet alleen omdat er synthetische vitamines en mineralen toegevoegd zijn, maar ook omdat in brokken altijd stofjes missen die in vlees wel zitten en er in brokken altijd schadelijke stoffen zitten die in rauwe vleesvoeding niet zitten.

Geef een reactie