Dog Lovers Gold Passion – High protein

Ingredienten

Deze brok is uit het assortiment gehaald (november 2017) en vervangen door Dog Lovers Gold Original Formula HE.

Verse Kip (21%), Kippenmeel (21%), Zoete Aardappelen (14.6%), Aardappelen (14.4%), Kalkoenmeel (9.5%), Gedroogde Eieren (4.1%), Doperwten (4%), Kippenvet (4%), Lijnzaad (1.6%), Biergist (1.6%), Zalmolie (1.6%),Mineralen (0.8%), Vitaminen (0.5%), Appel (0.05%), Wortel (0.05%), Pepermunt (0.04%), DL-Methionine. Prebiotica: Mannanoligosaccharides (0.04%), Fructooligosaccharides (0.04%), Natuurlijk antioxidant (0.04%) (geconserveerd met Rozemarijn and gemengde Tocopherol),Yucca Schidigera  Extract (0.02%), Probiotica:Enterococcus Faecium (0.02%).

Toegevoegd per kg
Zinkchelaat van aminozuurhydraat 356 mg/kg, IJzersulfaat monohydraat 321 mg/kg, Zinksulfaat monohydraat 296 mg/kg, Mangaansulfaat monohydraat 117 mg/kg, Koperchelaat van aminozuurhydraat 53 mg/kg, Kopersulfaatvan pentahydraat 42 mg/kg, IJzerchelaat van aminozuurhydraat 21 mg/kg, Calciumiodate watervrij 1.64 mg/kg, Sodiumselenite 0.53 mg/kg, Enterococcus Faecium Cerenelle 68 (SF68: NCIMB 10415) 200.000 cfu/kg
Vitamine A min. 26.760 IU/kg
Vitamine D3 min. 1.800 IU/kg
Vitamine E min. 200 IU/kg

 

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
32% 18% 29.5% 8.5% 2% 10% 1.3% 1% 4080 2.4% 1.13% 32%

Beoordeling:

Dog lovers gold High Protein heeft een prima samenstelling. Deze brok bevat veel vlees, waaronder “vers vlees”, en niet erg veel koolhydraten. De toegevoegde supplementen zijn deels in optimale vorm.

Pro’s

 • prima vleesgehalte
 • het bevat vers toegevoegd vlees
 • het bevat deels gecheleerde mineralen
 • het bevat prebiotica en probiotica voor een goede darmflora

Kan beter

 • Bevat deels mineralen in minder optimale vorm, zoals natriumseleniet

Verkoop informatie:

Dog Lovers Gold High Protein is verkrijgbaar in zakken van
5 kg voor €29,45 (€5,89/kg)
15 kg voor €54,50 (€4,19/kg)

Vandaag besteld, morgen gratis bezorgddoor

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
aardappel, bataat, tapioca kip, kalkoen vee-industrie probiotica, prebiotica, visolie, vers vlees, chelaten gist, lijnzaad, visolie www.dogloversgold.eu

68 Comments

 1. Anonymous

  Hallo Meike,

  Ik geef mijn hond momenteel Acana grainfree Wild Prairie. Hij doet het daar goed op. Nu begreep ik van mijn leverancier dat ze bij Acana de samenstelling van het voer iets gewijzigd hebben. Dat is geen probleem, het is nog steeds prima voer. Er zit nu ook kalkoen in, en de zalm is vervangen door andere vis. Maar ook de verpakking is gewijzigd: van 13,5 kg naar 13 kg. Daardoor is het voer nog iets duurder geworden. Ook laat de verkrijgbaarheid soms te wensen over. Nu er ook graanvrije brokken van DLG zijn, denk ik erover om over te stappen en DLG Grainfree High protein te gaan geven. Wat vind jij, is de kwaliteit van het voer vergelijkbaar, of is Acana toch beter? graag je reactie.

 2. Voerwijzer Meike

  De nieuwe Acana bevat ook meer plantaardige eiwitten, wat mij iets minder enthousiast maakt over de nieuwe varianten. In deze Dog Lovers Gold zit meer vlees dan in Acana Wild Prairie en ook meer Omega 3 vetzuren, op dit punten gaat mijn voorkeur uit naar deze Dog Lovers Gold brok. Maar bij Acana weet je dat er geen bio-industrie-dieren worden gebruikt, dat er geen chemische goedhouders zijn gebruikt in de grondstoffen en het de brok telatief kort op relatief lage temperatuur is verhit. Dat zijn dan weer voordelen boven Dog Lovers Gold. Daarnaast is Dog Lovers gold geëxpandeert en Acana geëxtrudeert, bij sommige honden maakt dit verschil. Acsna bevat ook nog allerlei kruiden, planten en vruchten, maar ik heb mij daar nog niet goed genoeg in verdiept om te kunnen zeggen of dat doorslaggevend zou zijn bij een keuze. Ik kan je dus niet zeggen wat beter is, maar hopelijk heb je iets aan deze overwegingen.

  1. Anonymous

   Bedankt voor je info. Ik vind het wel echt een voordeel dat Acana geen bio-industrie dieren gebruikt. Ik had een proefzakje DLG original, en die brokken bleven drijven in een glas water, Acana niet. Dat zal dan wel het verschil zijn tussen geëxpandeerd en geëxtrudeerd. Gevoelsmatig lijkt het mij beter als de brokken zinken, maar dat is puur gevoel. Gebaseerd op wat ik al wist plus jouw info denk ik dat ik bij Acana blijf, ook omdat mijn hond het er goed op doet. Maar het is wel prettig om met DLG een goed alternatief achter de hand te hebben.

 3. Voerwijzer Meike

  Ik krijg af en toe klachten dat de hond niet meer goed op Dog Lovers Gold reageert nadat de brokjes van grootte zijn veranderd. De vraag is of ook de samenstelling is veranderd. De fabrikant laat weten dat de samenstelling niet veranderd is, en geeft een mogelijke verklaring voor de slechtere reactie op de brok:

  ​"

  Wij hebben afgelopen najaar, naar aanleiding van de grote vraag ernaar van klanten, besloten de DLG Passions brokken groter te laten maken. Deze willen wij hetzelfde formaat als de populaire DLG Original hebben, deze valt goed bij zowel grote als kleine rassen. Echter is de maat van de eerste partijen, houdbaarheid circa september/oktober ‘16, iets te groot uitgevallen. De brokken zijn vanaf de houdbaarheids partij november ‘16 een slagje kleiner, en zijn de maat zoals we ze wilden hebben in eerste instantie.
  Het is zeer belangrijk dat mensen de voeding afwegen: verschil in de maat van brokken levert ook andere hoeveelheden op. In een maatbeker wordt bijvoorbeeld soms al een verschil van ruim 8% (!) gevoerd wanneer er op het oog een dezelfde maatbeker wordt gevuld met kleinere of grotere brokken. Te veel voeding verklaart slechte of minder goede ontlasting bij honden. Per onderlinge partij kan de grootte of vorm sowieso altijd lichtelijk afwijken. Wij raden daarom ook altijd aan de brokken te wegen voor de maaltijd zo weet u precies hoeveel u voert. Vooral gevoelige honden kunnen al snel slechte ontlasting krijgen van te veel voeding."
 4. Linda

  Hallo!
  Wij voeren onze hond Dog Lovers Gold passion ocean fish. Hij doet het er erg goed op. Glanst als een spiegel is fit en goed op gewicht.
  In welke situatie zou je Hogh Protein geven? Wij hebben een vrij energiek ras (Drentse Partijshond) maar hij is nog maar 6 maanden dus dan zijn teveel eiwitten sowieso niet goed geloof ik?
  Nu vraag ik mij af of het nodig is dat hij straks over stapt op high protein en of je dan minder moet geven of evenveel?

 5. Voerwijzer Meike

  High protein is ook geschikt voor pups, dus je kunt deze brok zeker proberen. Ik zou aanraden de brokken af te wisselen, als ze allebei goed bevallen. Pups hebben juist meer eiwit nodig dan volwassen honden, en een hoger eiwitgehalte kan helemaal geen kwaad.

  1. Sanne

   Hoi hoi meike,

   Dus jij zou zou de 3 verschillende soorten dlg afwisselen, visvariant met zoete aardappel en een high protein-variant met kip en kalkoen en de originele dlg brokken, de ene maaltijd de ene en de andere maaltijd de andere of hoe moet ik dat voor mij zien?

   1. Voerwijzer Meike

    Ik zou afwisselen met de visvariant, niet perse met de Original. En je kunt ook prima afwisselen met een ander merk en andere soorten voeding zoals natvoer of rauwe voeding. Ik raad vaak aan om per zak af te wisselen, omdat je voor de kwaliteit van de voeding het beste de zak zo kort mogelijk aangebroken kunt bewaren. Maar afwisselen per maaltijd kan ook.

  1. Wilma

   Bedankt voor de snelle reactie! Dan ga ik mij daar nog verder in verdiepen…
   Schrik wel een beetje van de prijzen als ik eerlijk ben….zijn er ook goede, budget vriendelijke varianten / merken?
   En het is dus beter eerst door te gaan met Royal canin tot hij meer gewend is?
   Hoe lang denk je dan aan?

   Nogmaals bedankt voor de info, groetjes Wilma

 6. arend

  Wilma, blijf eerst een weekje de brokken geven die je meekrijgt van de fokker. Een directe omschakeling kan teveel stress geven voor het lichaam. Je hebt dus nog een week om brokken in huis te halen. Ik zou het via internet bestellen.

  Carnis vind ik geen aanrader voor pups, veel te weinig eiwit. Planet Pet ken ik niet, maar zal waarschijnlijk ook geen topbrok zijn.

 7. L. van Beek

  Hoi
  Onze Wetterhoun-pup is nu 9 weken en over van Cavom op DLG HP
  Ik vind het onduidelijk wat hij nu mag eten.
  Hij weegt ca 7-7,5 kg. Eet 4x per dag.
  Waarvan één keer Smuldier compleet.(ca 80-100 gram)
  Hoeveel DLG mag hij? 250 gram?
  Graag je advies.
  Grt Linda

  1. Voerwijzer Meike

   Ongeveer 200 gram per dag, dus ongeveer 50 gram per maaltijd. Straks als hij 10 kg is ongeveer 60 gram per maaltijd.

   Belangrijkste is om de lichaamscompositie in de gaten te houden. Ribben moeten niet zichtbaar maar wel makkelijk voelbaar zijn.

 8. Kim

  hallo
  een tijd terug werd dogs lovers golds aanbevolen als goede brok. Ik ben dit gaan geven aan mijn berner sennen pup, niet wetende dat de nieuwe versie eigenlijk helemaal niet zo geschikt is en ik beter de high proteine variant kan gevenb. dat ga ik nu ook doen maar mijn pup is inmiddels 8 mnd. gelukkig heb ik naast de brok ook eenmaal daags vervlees van carnibest gegeven. Dit blijf ik ook doen. Jammer dat dogslover gold hier nauwelijks iets over heeft gecommuniceerd!

 9. Caro

  Hoi Meike,

  Wanneer is de samenstelling van dlg original veranderd? Ik voer het mijn kooikerpup vanaf haar komst bij ons, afgewisseld met 2 keer vlees per week. Ze is nu een half jaar. Is het calciumgehalte voor haar ook te hoog? Dan kan ik beter een andere dlg geven?

  1. Voerwijzer Meike

   Ik weet niet wanneer het is veranderd, maar volgens mij vrij recent. Het is niet geschikt meer voor pups, ook niet voor een kooikerpup. Er zit teveel calcium in, in verhouding met fosfor. Dog Lovers Gold High Protein is wel prima voor pups.

 10. Caro

  Dag Meike,

  Ik kreeg onderstaand bericht van DLG over het calciumgehalte:

  “Onze formules worden in samenwerking met hoogopgeleide nutritionisten samengesteld en uitvoerig getest. Wanneer een hond voorheen goed reageerde op dit voer dan zal dit nu ook het geval zijn. Dit is ook gebleken tijdens een lange proefperiode, ook bij honden (Boerboels) van 80 kg.
  De Fediaf 2016 adviseert (N) niet minder dan 2.50 gram en niet meer dan 6.25 gram calcium per 1000 kcal voer. En zelfs bij de hoogste waarden van 6.25 gr /1000 Kcal is er geen enkel negatief effect waargenomen.

  DLG The Original Formula heeft 4.86 gr. p/1000 kcal dit is ruim onder de richtlijn.
  Het calcium gehalte in The Original formula wordt beïnvloed door het lamsmeel percentage, die naar 20% is verhoogd. Lamsmeel is een volledig natuurlijke ingrediënt en al het calcium is afkomstig van hoe het lammetje geboren is, een natuurlijk calcium. Dit is geen synthetisch calcium, dat is een heel ander verhaal. Dit wordt door sommige mensen helaas verkeerd geïnterpreteerd. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat uw pup teveel calcium krijgt mits u zich houdt aan de algemene voedingsrichtlijn. Op de verpakking staat vermeld wat de inhoud is.”

  Zij geven aan dat het wel weer geschikt zou zijn en wel volgens de norm…

  1. Voerwijzer Meike

   Wat ze zeggen klopt, het is geschikt, voor volwassen honden. Niet voor pups.

   Het is volgens de Fediaf-richtlijnen niet geschikt voor pups, door de hoeveelheid calcium en fosfor. Er zit 4,85 gram calcium per 1000 kcal in de brok en de Fediaf geeft als maximum voor pups: 4 (tot 14 weken) en 4,5 gram per 1000 kcal.

   Daarnaast is de maximum verhouding calcium/fosfor die de Fediaf aangeeft 1.6/1 (pups jonger dan 14 weken en pups van grote rassen) en 1.8/1 (kleine rassen vanaf 14 weken). De ratio van Dog Lovers Gold Original is nu 1.82/1, te hoog dus volgens de richtlijnen van de Fediaf.

 11. Caro

  Gek hoor dat ze aangeven dat ze (ook voor pups) wel binnen de norm zitten… Dank je wel Meike voor je reactie. Ik ga voor de zekerheid over op ander voer.

 12. Birgit

  Hallo, kan ik mijn pup beter Acana geven of Dog Lovers Gold Passion High Proteine. Ik las dat in de Acana brok ook Glucosamine zit en bij de Dog Lovers Paasion kan ik dit niet vinden. Is dit noodzakelijk voor en herder pup van 13 weken. Uiteindelijk wil ik graag Dog Lovers Gold voeren kan ik dan het beste nu nog Dog Lovers Passion geven tot ca. 7 maanden of toch beter Acana ivm de Glucosamine. Moet je je pup Luposan voor de gewrichten geven??? Maar ik wil eigenlijk niet nu al met supplementen beginnen.

  1. Voerwijzer Meike

   Het hang er vanaf welke variant je van Acana geeft, maar Acana Puppy Large breed vind ik qua samenstelling beter, met uitzondering van het hogere calciumgehalte (voor grote rassen niet handig, maar zal waarschijnlijk geen problemen geven)

   Wat je ook heel goed kunt doen is beide brokken afwisselen als je twijfelt. Als je pup het op één van de twee beter reageert, kun je die blijven geven. Als het beide goed gaat, is blijven afwisselen ook goed.

   1. Voerwijzer Meike

    Ja Acana met kip is ook prima voor pups.. Op Voerwijzer heb ik dat er volgens mij ook bijgezet. Ik bedoel inderdaad afwisselen per zak, om zo de tijd dat de zak open is zo kort mogelijk te houden. Glucosamine en Chondroïtine kun je inderdaad toevoegen als je wilt, dat hoeft niet van het merk Luposan te zijn. Je kunt ook deels rauwe vleesvoeding geven met bot of kraakbeen erin, daar zit van nature ook glucosamine en chondroïtine in en uit een onderzoek op Duitse herders blijkt ook dat er minder skeletproblemen ontstonden als ze (deels of helemaal) rauwe vleesvoeding kregen.

    Probiotica in brokken is prima, maar meestal zijn ze al niet meer levend als ze in de voerbak liggen.

 13. Blanca

  Ik geef aan mijn dober van bijma 6 maanden Carnis zalm,.daar zit glucosamine in. Verder doe hij goed alleen ik denk zelf dat hij iets voller zou moeten. Hij weegt nu 26 kilo….

   1. Blanca

    Hoi Meike,

    Ik overweeg nu om naar andere brok te gaan… mijn dobber van 6 maanden en 26 kilo…ik zie een beetje zijn ribben.
    Zoals ik eerder zei, hij doet goed maar ik zie zijn ribben… kan ik van Carnis zalm gelijk gaan naar Dog loves Passion zalm? Als ik lees zit inderdaad van DL meer proteine, ik mis alleen (is mijn overweeg geweest)de glocosamine in de DL…
    Wat raad je mij aan??? help, morgen is carnis voer op en moet nieuwe voer gaan halen 🙁

     1. Blancaessis@abcewijk.nl

      Hoi Mieke,
      Uiteindelijk bij Carnis gebleven maar naar Kil/rund gegaan. Contact met Carnis ook gehad en de hoeveelheid bijgesteld naar 3x 250. Savonds voor bedtijd 1 schijf roti vlees als aanvullen geven.
      Doe ook vaak komkommer of wortel of courgette ertussen. En bij de vlees 1 pompje zalmolie.
      Ontlasting is goed..soms dun maar meestal hard.
      Maar ik was benieuwd naar jou mening over de hoeveelheid rijst en maïs bij Carnis.
      Wat is de maximun graam die jij zpu accepteren?
      Want zit bijna overal rijst en mais. Ook in deze brok
      En meel? Wat beteken omsloten mais en rijst in een brok?
      Ik hoor nog van je
      Gr Blanca

 14. Frances Klaver

  Wij zijn voor onze Welsh Springer Spaniel (2 jaar) overgegaan van Cavom op Dog Lovers Gold Passion grainfree. Hij krijgt ook een aantal keren per week kvv, gecombineerd met groenten, (zoete) aardappel of soms rijst. Van het kvv is zijn ontlasting prima. Van de DLG is het constant prut, terwijl we langzaam zijn overgegaan en hij het al even krijgt. Ben niet zo te spreken ….

 15. Hettie

  Hallo, Ik heb een nest pups gehad en groot gebracht met Passion High in Protein van DLG. Nu valt mij op dat alle pups erg hongerig blijven ook bij hun nieuwe baasjes. Heb jij daar een verklaring voor? Het gaat om leonbergers. Ik heb zelf ook een pup gehouden en nu zit ik aan Acana Classics te denken om hier de pup op te zetten. Beide merken verkoop ik ook heb ik Orijen orginele . Benieuwd naar je mening.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb er geen verklaring voor, maar het is opvallend hoeveel klachten er ineens over komen. Misschien hebben ze toch wat aan de samenstelling veranderd ik weet het niet. Ik zou ook zeker een ander merk gaan proberen en Acana en/of Orijen vind ik een prima keuze.

    1. Voerwijzer Meike

     Ja ik zou liever iets meer eiwit zien, maar volgens mij is het genoeg. Als je het budget ervoor hebt, zou je heel goed ook voor een andere Acana-variant gaan met wat meer eiwit.

 16. sacha

  ik merk dat veel honden problemen ondervinden met dlg vernieuwde formule.
  ook mijn hond.
  veel ontlasting, kwijlen, overgeven en eten opboeren.
  uit nood moest ik hem een week op vlees zetten om alles te resetten.
  eerst vond ik acana te duur maar als je de classic red pakt valt het wel mee.
  sinds vier dagen eet hij acana en geen maagpijn meer en maar twee keer ontlasting op een dag. het belangrijkste voor mij is dat de hond zich goed voelt bij zijn eten en zodra je merkt dat je hond er minder op reageert dan idd overstappen.
  ik ben er blij mee en vind het fijn dat ze hier meedenken als je twijfelt.
  een hele fijne site waar ik veel aan heb gehad en daardoor ook mijn hond.
  x labrador/new foundlander.
  namens Ozzy en mij bedankt…

 17. liesbeth wal

  welke betaalbare goede brok is goed voor mijn rottweiler hij is een active hond van ander half krijgt nu darf vol brokken maar is nu iets af gevallen mijn dierenarts zegt een brok voor active hond maar welke?

 18. Djanirabaileybowie

  Hallo, na 2 dagen lang Google doorgezocht te hebben en onder andere Acana, orijen en dog lovers gold te hebben overwogen kom ik er nog steeds niet uit! Ik lees van alle 3 de merken hele goede reacties maar ook mindere reacties waarin bijvoorbeeld staat dat ze last krijgen van diarree. Ik heb een 1,5 jarige Australian shepherd die momenteel op eukanuba zit. Hier ben ik niet tevreden over. Over 2 weken krijgen wij er een pup bij en ik zou graag voor beide honden hetzelfde voer willen. Welke kunnen jullie mij aanraken wat ik en voor mijn 1,5 jarige hond kan gebruiken en voor mijn pup? Ik wil geen vers vlees geven, ben echt op zoek naar een goede brok!

  1. Voerwijzer Meike

   Er zijn geen brokken die voor alle honden het meest geschikt zijn, dus op elke brok zullen er honden zijn die er niet goed op reageren. Het is dus een kwestie van uitproberen. Een heel hoog eiwitgehalte vergroot de kans dat de ontlasting te dun is, dus wat dat betreft is Acana een “veiligere” keuze dan Orijen.

 19. Bas

  Ben ook niet meer zo tevreden met DLG. Jaren lang gevoerd maar sinds enkele maanden verhaard onze hond als een gek. Hiervoor was dat niet zo en vermoed wel dat het met de samenstelling te maken heeft. Ik maak de zak nu op en ga daarna over op wat anders. Nog geen idee welke soort maar zal hier info vandaan halen 😉

 20. Michelle van der Linden

  Hallo Meike,

  Binnenkort krijg ok een nieuwe Duitse herder pup. Deze krijgt uiteraard KVV als eten. Maar voor beloningen voor de trainingen wil ik graag brokjes gebruiken. Welke kan ik dan het best kiezen? DLG, Acana,Orijen, Carnilove of taste of wild? (Of andere?)
  Alvast bedankt voor je Antwoord

  1. Voerwijzer Meike

   Deze zijn allemaal prima. Hou er rekening mee dat brokjes niet lang houdbaar zijn na openen van de zak. Je kunt ze dan het beste in de vriezer bewaren in een luchtdicht afgesloten zak.

 21. Daphne

  Mijn Maltezer pup is nu 7 maanden.
  Ik wil graag overstappen naar de passion van dlg, maar welke kan ik hem het beste geven?
  Het is een heel energieke hondje met een erg gevoelige huid en snel last van zachte ontlasting.
  Ook wordt hij over twee weken gecastreerd wat mogelijk ook invloed heeft op de voeding.
  Hij krijgt nu de original formula in combinatie met de blikvoer van dlg(2 × per week).

  1. Voerwijzer Meike

   Dog Lovers Gold Passion High Protein vind ik het best geschikt, voor zowel volwassen honden als pups. En zeker het blikvoer lekker blijven geven, dat vind ik passendere voeding dan brokken. Je kunt wel eventueel afwisselen met de visbrok.

 22. Hedser

  Hallo Meike,

  Wat is jouw ervaring met Canagan brokken (60%) en Møre (45%) brokken? Ik zie over beide brokken weinig recensies. Wij krijgen een pup Leonberger-Berne Senner. Ik zit te twijfelen over Doglovers, Canagan of Møre brokken. Welke brok zou je adviseren?

  Hedser

  1. Voerwijzer Meike

   Van More kan ik geen analyses vinden, dus daar kan ik niks over zeggen. Canagan is niet geschikt voor pups. En Dog Lovers Gold High Protein wel, dus die zou ik van deze drie adviseren.

 23. Annemarie

  Zou iemand me misschien kunnen helpen?
  Ik heb al drie jaar een Spaanse galgo. Heb lange tijd vers vlees gevoerd maar ben door verschillende redenen op brok over gegaan. Ze heeft een tijd DLG Original met plezier gegeten. Maar ze werd wat spekkig en las ook wat mindere verhalen erover. Toen Canagan en uiteindelijk al lange tijd tevreden met Acana Light & fit. Maar het lijkt wel of ze er niet meer tegen kan. Na het eten vaak boeren en meteen gras willen eten. Ook regelmatig overgeven meteen na het eten. Het lijkt wel of het te zwaar op haar maag valt en wil nu weer DLG gaan voeren door eerdere positieve ervaringen. Welke zou voor haar het meest geschikt zijn? Wil wel heel graag krokante brok! Ze is wat aan de flinke kant dus dat speelt ook mee. Kent iemand dit ook met Acana of heeft iemand anders goede tip voor een kwalitatief goede krokante brok? Bedankt alvast

  1. San

   Hee Annemarie,
   Hier ook twee galgos. :—> De brok die bij ons nog wel ging, was wolfsblut. De smaken en grootte brok daarvan verschillen, de alaska zalm is wel ok, bv mengen of afwisselen met Blue mountain. Relatief weinig van geven, echt afwegen, kleine zak bij foodforpets in belgie snel in huis. Sommige smaken van wolfsblut zijn te zout, teveel calcium of laag eiwitgehalte vind ik.Onze galgos verdroegen biofood niet (diarree), markus muhle geperst ging nog wel, orijen bergen ontlasting en te nat, acana: stinkscheten…Nu kvv met veel groente (stoofpotjes slow cooker en rauw), ontlasting is beter dan ooit. Lukt ons niet met brok. Als je wilt overleggen of sparren mail maar gewoon. Succes! San

 24. Fero

  Beste allen,
  ik heb een dobermann pup (reu) van 3 maanden en wil wegens goeie verhalen en eigen beoordeling overgaan op DLG high protein. ik geef nu Royal Canin junior maxi. Echter kom ik nu erachter dat DLG ook geperste brokken heeft. Ik hoor en lees dat dit beter is wegens de verhitting op lagere temperaturen. Kan iemand mij hiermee helpen? Welke variant van DLG het beste is om uit te proberen?
  Alvast bedankt

 25. Marieke

  Wij zijn voor onze grote Zwitserse sennenpup van 6 mnd overgestapt op Doglovers Gold. Nu horen we berichten dat we beter een brok kunnen geven voor large breed junior. Moeten we weer switchen of denken jullie dat DLG ook prima is voor zijn groei? Groeten Marieke

 26. Sabine

  Goedenavond,

  Wij krijgen over 2 weken een zilveren labrador retriever. Na de nodige uren zoeken naar de geschikte brok. Worden we niet wijzer. We vroegen ons af welke brok is het meeste geschikt voor onze pup?

  Dogs lovers gold high protein of bijv. Akana.

  Bedankt alvast

  1. Voerwijzer Meike

   Acana Classics en Dog Lovers Gold High Protein vind ik beiden goed geschikt voor pups. Ze hebben allebei voordelen en nadelen. Dog Lovers Gold High Protein bevat iets meer vlees en iets minder calcium en meer vitamine D, wat ik voordelen vind. Acana bevat bijna geen synthetische toevoegingen en gebruikt zuiverder vlees. Je kunt ze beide proberen en kijken wat beter bevalt, of blijven afwisselen.

 27. Tiziana

  Onze boxerpup, 4 maand en half heeft zopas een zware heupoperatie ondergaan Owv ongeval met auto. Heupkop en -kom verbrijzeld en nu vastgezet aan spieren aan weerszijden. Hij is te mager door te weinig beweging. Je ziet zijn ribben.. wat raad je aan? Dierenarts zei Hills, maar dat is blijkbaar geen al te goed idee?

  1. Voerwijzer Meike

   Oei wat heftig! Genoeg eiwit voor de spieropbouw (in combinatie met oefeningen die geschikt zijn) en voor herstel van het hele lichaam. Dog Lovers Gold Passion High Protein gaat uit het assortiment, dus die kan ik niet meer aanraden. Overweeg ook eens rauwe vleesvoeding, als de darmen tenminste niet kapot zijn.

 28. Marijke

  Ik las dat Dog lovers gold high prot. niet meer gemaakt wordt. Daarvoor in de plaats is er nu dlg high energy. Daar zit rijst in. Het vetgehalte is hoger, calcium idem en de gehaltes omega 3 en6 zijn anders. Over twee weken krijgen wij een Hovawartpup en ik vraag me af of deze brok nu ook wel geschikt is voor deze pup. Ik twijfelde tussen dlg high protein en acana. Wat is je advies?

  1. Voerwijzer Meike

   Zo te zien is de nieuwe brok ook geschikt voor pups. Mijn voorkeur gaat uit naar Acana. Je kunt eventueel beide proberen en blijven voeren wat het beste bevalt, of blijven afwisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *