Edgard & Cooper Senior – Vers Konijn

Ingredienten

vers konijn 41%, aardappelen, erwten, erwtenproteïne, kippenvet, kippenbouillon, aardappelproteïne, mineralen, lijnzaad 2%, eieren van scharrelkippen, zalmolie 0,6%, pruimen 0,4%, broccoli 0,3%, laurier 0,15%, tijm 0,15%, mannanoligosaccharides 0,1%, fructo-oligosaccharides 0,1%, PHENOMINDTM (blauwe bes/druivenextract)

Toegevoegd per kg: vitamine A 20000 I.E., vitamine D3 2000 I.E., vitamine E 350 mg, ijzersulfaat-monohydraat 250 mg, kopersulfaat-pentahydraat 40 mg, mangaansulfaat-monohydraat 23 mg, zinkoxide 208 mg, kaliumjodide 5,2 mg, natriumseleniet 0,33 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
22% 14.5% 41% 5.2% 3% % 1.25% 0.8% 3790 1.35% 1.1% 11%

De hoeveelheid kcal en dierlijk eiwit is geschat.

Beoordeling:

Edgard & Cooper Senior – konijn vind ik geen ideale brok voor oudere honden. Het bevat wat weinig vlees in het eindproduct, waardoor er wat minder kwalitatief eiwit inzit. Oudere honden hebben juist meer en kwalitatiever eiwit nodig. Voor een hond met beginnend nierfalen lijkt deze brok op het eerste gezicht geschikt, omdat het weinig fosfor en weinig eiwit bevat, maar juist voor deze honden is het belangrijk om eiwit van de hoogst mogelijke kwaliteit te voeren. Ook voor deze honden raad ik Edgard & Cooper Konijn niet aan.

Alleen vers toegevoegd vlees
Edgard & Cooper Senior zijn bijzondere brokken, omdat ze alleen vers toegevoegd toegevoegd vlees bevatten en geen vleesmeel. En het verse vlees is alleen spiervlees. Dit klinkt heel goed, maar de brok bevat ook vrij veel plantaardige eiwitten, en deze zijn minder kwalitatief dan eiwitten uit vlees. Al met al bevatten deze brokken na fabricage relatief weinig dierlijk eiwit en denk ik dat de eiwitten in deze brok niet beter zijn dan in andere brokken. Ik zou de plantaardige eiwittten liever vervangen door vleesmeel.

Duurzaamheid en diervriendelijkheid
Waar Edgard & Cooper vrij goed op scoort is de duurzaamheid. Plantaardige eiwitten zijn duurzamer en diervriendelijker dan dierlijke eiwitten, en ook qua verpakking letten ze op duurzaamheid: deze zijn van papier. Of dit ideaal is voor de voedingsstoffen betwijfel ik, want papier laat wel meer lucht door. Maar brok bevat konijn die waarschijnlijk uit de intensieve veehouderij komt, wat niet duurzaam en niet diervriendelijk is.

Raad ik deze brok aan? 
Qua voedingsstoffen vind ik Edgard en Cooper niet een van de betere merken, en raad deze brok ook niet als eerste aan, ook niet aan senior honden. Voor honden met een voedselallergie, en voor wie een laag eiwitgehalte beter is, kan deze brok wel een uitkomst bieden

Nadelen
De nadelen van deze brok, vind ik:

  • Waarschijnlijk relatief weinig kwalitatief eiwit, doordat een relatief groot deel van het al lage eiwitgehalte afkomstig is uit plantaardig eiwit. Plantaardige eiwitten zijn minder kwalitatief dan eiwitten uit vlees.
  • Er zit een smaakmaker in waar sommige honden mogelijk niet goed op reageren
  • Er zit weinig efficiënte omega 3 in, de omega 3-vetzuren uit lijnzaad moeten in het lichaam nog omgezet worden naar bruikbare omega 3-vetzuren en dit gebeurt in het hondenlichaam niet zo efficiënt.
  • De mineralen zijn toegevoegd in een vorm die niet heel goed opneembaar zijn.  Dit geldt voor de meeste brokken, en is niet erg, maar minder ideaal.

Verkoop informatie:

Edgard & Cooper Senior Vers Konijn is verkrijgbaar in zakken van
700 gram: €6,95
2,5 kilo: €23,95 (€9,58/kg)
7 kilo: €49,95 (€7,14/kg)

Edgard & Cooper hondenbrokken online bestellen
Edgard & Cooper kun je online bestellen bij The Doggy Shop. Voor een zak van 12 kg betaal je geen verzendkosten en voor kleinere zakken betaal je €5 verzendkosten in Nederland en België.

Edgard & Cooper hondenvoer bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
aardappel, peulvruchten ei, konijn, plantaardig eiwit vee-industrie prebiotica, visolie, vers vlees natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie, geïsoleerd plant. eiwit edgardcooper.com

Geef een antwoord