Essential Foods The beginning (puppy)


Laatst bijgewerkt: 15 november, 2022

Ingredienten

Verse kip en eend, gedroogde kip en eend, zoete aardappel, kippenvet, erwten, verse zalm en forel, verse hele eieren, lijnzaad, aardappel, leverbouillon, alfalfakiemen, vitaminen, mineralen, MOS, FOS, glucosamine, chondroïtine, MSM, cranberry, açaí-bessen, bosbes, moerbei, appel, tomaat, sinaasappel, peer, wortel, spinazie, bloemkool, zeewier, goudsbloem, ginseng, groene thee, gember

Toegevoegd per kg: Vitamine A 15,000 IU, Vitamine D3 2000 IU, Vitamine E 240 IU, Taurine 1500 mg, Zink (als chelaat) 50 mg, IJzer (als chelaat) 50 mg, Mangaan (als chelaat) 35 mg, Koper (als chelaat) 15 mg, Jodium 0.96 mg, Selenium (als natriumseleniet) 0.3 mg.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
35% 21% 24% 8% 3.5% 8.5% 1.6% 1.3% 3920 3.6% 1.7% 900mg/kg 700mg/kg 29%

Verteerbaarheid 88-90%

Dierlijk eiwitgehalte van 28% is geschat

Beoordeling:

Essential Foods The Beginning vind ik een goede puppybrok. Het bevat genoeg vlees, deels vers, wat zorgt voor goede kwaliteit eiwitten. De koolhydraten komen uit zoete aardappel, erwten en een beetje gewone aardappel, wat prima koolhydraatbronen zijn.

Scharrelkip en vrije uitloop eend
Ik vind het een pluspunt dat de eenden buiten konden komen, ze hadden vrije uitloop. De kip is scharrelkip, wat betekent dat ze iets meer ruimte hebben dan de kippen in de intensieve veehouderij, maar ze kunnen niet naar buiten. De vis is deels gevangen en deels gekweekt.

Gemaakt op 90°C
Essential foods extrudeert de brokken op 90°C. De meeste brokken worden op hogere temperaturen gemaakt. Op lagere temperaturen bereiden hoeft niet perse beter te zijn want het ontstaan van ongezonde stoffen en de kwaliteit van de ingrediënten zijn ook afhankelijk van andere factoren, maar schadelijker is het niet.

Pro’s

 • Goede balans tussen eiwit, vet en koolhydraten
 • Goede hoeveelheid kwalitatief eiwit, uit vers en gedroogd vlees van dieren die meer bewegingsruimte hadden dan in de intensieve veehouderij
 • Diervriendelijker vlees
 • De brok is gemaakt op 90°C.
 • Bevat grotendeels gecheleerde mineralen, deze zijn beter opneembare dan de “normale” goedkopere vormen

Con’s

 • Bevat deels minder goed opneembare mineralen zoals natriumseleniet
 • Het is onbekend hoeveel efficiënte omega 3 (DHA en EPA) er in de brok zit. Er zit verse vis in, wat voor genoeg DHA en EPA zou kunnen zorgen.

Het bevat leverbouillon. Dit is meestal gehydrolyseerde lever, waar sommige honden mogelijk slecht op reageren. (Lees ook het artikel Smaakstoffen in brokken) Echter geven ze aan dat het hier om leverpulp met water gaat.

Verkoop informatie:

De puppybrokken van Essential Foods is verkrijgbaar

Essential Foods Puppy is verkrijgbaar in zakken van
100 gram voor €0,95
3 kg voor €25,50 (€8,50/kg)
3×3 kg voor €80 (€8,89/kg)
12,5 kg voor €72,90 (€5,93/kg)

Essential Foods  is online te bestellen bij The Nose Stamp

Essential Foods bestellen bij The Nose Stamp

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, puppy, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, bataat, peulvruchten kip, vis, ei vrije uitloop, scharrelvlees, wild (vis), gekweekt (vis) prebiotica, taurine, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten natriumseleniet, lijnzaad www.essentialfoodsgb.co.uk/

Eén reactie

  1. Voerwijzer Meike

   Dat hangt er van af wat de oorzaak van de dunne ontlasting is. Je kunt een wormen-test doen (https://wormbestrijding.nl) en ander voer proberen. Essential Foods The beginning is een prima brok om te proberen. Als dat ook niet goed gaat, kun je naar overeenkomsten kijken om in te schatten waar het aan ligt. Overweeg ook natvoer of rauwvoer, dit is makkelijker verteerbaar dan brokken.

   1. Vanrutten

    Dag Meike,

    Ik was er inderdaad ook al over aan het denken.
    Ik geef nu ongeveer een maand essential foods en merk precies dat de pup minder actief is. Hij slaapt heel wat op een dag ook na weer heel snel terug als hij al 6u in de bench heeft gezeten en dat vind ik wel vreemd… zou dat ook met het voer te maken kunnen hebben? Hiervoor kreeg hij edgard&cooper en viel me dat niet zo op…

    Groetjes

     1. Voerwijzer Meike

      Dan zou ik het niet geven en een andere brok zoeken die wel geschikt is voor pups. Ik kan zo uit mijn hoofd geen brokken bedenken die goedkoper zijn en net zo goed, en bij dezelfde fabriek worden gemaakt.

   1. Mila2020

    Hallo Meike,
    Ik heb een Labrador, teefje 6 mnd oud. We geven essential foods the beginning large breed. Is Acana een betere brok mbt de koperstapeling, calciumgehalte etc? Ik lees dat Acana meer vet bevat, daar labradors aanleg hebben om dik te worden twijfel ik of Acana dan een goede brok is. Hoor graag van je.
    Ps Ik herken wat mevrouw Rutte hieronder schrijft, onze pup is minder actief dan op royal canin maar toen was onze pup overactief en soms ook agressief.

    1. Voerwijzer Meike

     je zou kunnen opzoeken hoeveel koper er in Acana Puppy Large Breed en Acana Puppy zit. De kans is groot dat er in Acana minder koper zit dan in Essential Foods, maar ik weet niet hoeveel er in totaal in Essential Foods zit. Ik zal dit eens navragen. Ik kan dus lastig advies geven op dit gebied, maar ik vermoed dat het risico op koperstapeling kleiner is op Acana, doordat er aan Essential Foods (goed opneembare) koper is toegevoegd en aan Acana niet.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een reactie