Eukanuba Natureplus Puppy Graanvrij zalm

Ingredienten

Gedroogde kip en kalkoen (25%), erwtenmeel, aardappelmeel, dierlijk vet, vriesverse Atlantische zalm (9,5%), zeevismeel (4%), bietenpulpmeel (3,2%), mineralen, visjus (2%), gedroogde biergist, gedroogde appelpulp (0,5%), gedroogde wortels (0,5%), gedroogde doperwten (0,4%), fructo-oligosachariden (0,28%), gedroogde spinazie (0,2%), gedroogde tomaten (0,2%), visolie, lijnzaad

Toegevoegd per kg
Vitamine A: 49357 IE/kg, vitamine D₃: 1638 IE/kg, vitamine E: 274 mg/kg,
Kopersulfaatpentahydraat (koper): 13 mg, kaliumjodide (jodium): 2,7 mg, ijzersulfaatmonohydraat (ijzer): 212 mg, mangaansulfaatmonohydraat (mangaan): 17 mg, mangaanoxide (mangaan): 24 mg, zinkoxide (zink): 177 mg, natriumseleniet (selenium): 0,12 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) Dierlijk eiwit
29.5% 17.5% 33% 7.8% 1.9% % 1.2% 0.95% 3639 2.3% 0.84% 0.2% 23%

Beoordeling:

Wat vind ik van Eukanuba Nature+ Graanvrij zalm? Ik vind de samenstelling er prima uitzien, ik vind het de beste puppybrok van Eukanuba. Zeker voor pups van grote rassen is deze brok erg geschikt.

Voordelen
Heel fijn is de hoeveelheid calcium en fosfor. Dit is laag, waardoor het risico op groeipijn of andere skeletproblemen heel erg klein is.

De brok heeft een mooi eiwitgehalte, en er is alleen vlees en waarschijnlijk orgaan (en misschien een klein beetje bot) gebruikt als eiwitbron. De eiwitkwaliteit is dus goed. In het erwtenmeel zit ook wat eiwit, wat de eiwitkwaliteit iets minder maakt, maar er zit volgens mij genoeg eiwit in van goede kwaliteit.

De visolie is zowel een voordeel als een nadeel. De olie oxideert snel, waardoor de omega vetzuren niet meer werkzaam zijn en de vetzuren juist tot ongezonde stoffen worden omgezet. Aan de andere kant is visolie (of een andere bron van DHA) wel heel belangrijk voor een pup. Ik raad dus aan om de brokken zo kort mogelijk te bewaren na openen van de zak, liever niet langer dan drie weken.

Nadelen
Er zit, net als in de meeste brokken, wel een smaakstof met vrije glutamaat in. Waarom ik dat niet ideaal vind, lees je in het artikel MSG in brokken.

Jammer vind ik dat de mineralen in goedkope vorm zijn toegevoegd. Dit is niet ideaal, maar ook niet heel erg.

Wat me ook opvalt is de hoge hoeveelheid vitamine A. Hierdoor is balans tussen vitamine A en D niet optimaal. Ik zal de fabrikant vragen waarom ze hiervoor kiezen.

Verkoop informatie:

Eukanuba Natureplus Graanvrij zalm is bij Brekz verkrijgbaar in zakken van
2,3 kg voor €13,95 (€6,07/kg)
2x 2,3 kg voor €26,75 (€5,82/kg)
3x 2,3 kg voor€ 38,95 (€5,64/kg)
14 kg voor €55,95 (€4,00/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
peulvruchten kip, vis, kalkoen vee-industrie, gekweekt (vis) prebiotica, visolie, vers vlees gist, bietenpulp, natriumseleniet, vrije glutamaat, visolie www.eukanuba.nl

Geef een reactie