Naturea Naturals Puppy large breed

Ingredienten

23% vers Iberico-varkensvlees, bruine rijst, 18% gedroogd Iberico-varkenseiwit, erwten, 8% gezuiverd kippenvet, appelvezels, 3% gehydrolyseerde varkenslever, biergist, lijnzaad, visolie, gehydrolyseerde groenten, wortel, pompoen, spinazie, cranberry, algen, glucosamine (1500 mg / kg), chondroïtinesulfaat (600 mg / kg), MOS, FOS, oregano, yucca schidigera-extract, rozemarijn, peterselie, salie.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
29% 18% 33.4% 7.1% 3.5% 9% 1.2% 1% 4100 3% 0.5% 1500mg/kg 600mg/kg 23%

Beoordeling:

Naturea Naturals Puppy large breed heeft een prima samenstelling. Het is prima geschikt voor pups van grote rassen, maar ook voor volwassen honden is dit een interessante brok. Naturea Naturals Puppy large breed is mijn favoriete Naturea Naturals-brok voor volwassen honden, omdat het vlees bevat van  varkens die in stukken bos leefden en grotendeels natuurlijke voeding aten. Daarnaast is de eiwitkwaliteit van deze brok waarschijnlijk iets hoger dan in de andere Naturea Naturals-varianten, doordat er minder bot inzit (om een lager calciumgehalte te bereiken).

Het bevat net iets meer eiwit dan de andere brokken, maar doordat er ook meer vet inzit, en je er dus minder van hoeft te voeren, krijgt je hond niet meer eiwit binnen dan met de andere Naturea Naturals-varianten.

Geschikt bij allergie?
Deze brok is geschikt voor honden met voedselallergie, als ze geen brokken hebben gegeten met varkensvlees. Varkensvlees is de enige dierlijke eiwitbron. Er zit gezuiverde kippenvet en zalmolie in, maar het overgrote deel van de honden met allergie reageren op eiwit en niet op vet.

 

Pro’s

  • Prima kwaliteit eiwit door hoog genoeg vleesgehalte en deels vers toegevoegd vlees
  • Goede balans tussen eiwit, vet een koolhydraten. Er zitten iets minder koolhydraten in dan in de andere Naturea Naturals-varianten.
  • Prima geschikt voor pups van grote rassen, het calcium- en fosforgehalte is goed. Het vetgehalte is wel aan de hoge kant voor pups, let er goed op dat je pup goed slank blijft.
  • De eiwitkwaliteit van deze brok is waarschijnlijk iets hoger dan in de andere Naturea Naturals-varianten

Cons

  • Bevat 2,5% gehydroliseerde varkenslever, wat een bron is van vrije glutamaat. Lees hier meer over in het artikel Smaakstoffen in brokken

Verkoop informatie:

Naturea Naturals Puppy large breed is verkrijgbaar bij Dobey.nl in zakken van
2 kg voor €17,99
12 kg voor €74,99 (€6,25/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
rijst, peulvruchten varken vrije uitloop prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees gist, natriumseleniet, vrije glutamaat, lijnzaad, visolie natureapetfoods.com

Geef een antwoord