Power of Nature – Country Chicken

Ingredienten

Vers biologisch kippenvlees, gedroogd kippenvlees, volkorenrijst, biologische rijst, gedroogde eieren, luzerne, kippenvet, kippenlever, lijnzaad, gedroogde appel, zalmolie,  mononatriumfosfaat, paardenbloem, peterselie, prebiotica, glucosamine, chondroitine en MSM, mineralen, vitamines, taurine.

Toegevoegd per kg: Vitamine A 22046 IU, Vitamine D3 1160 IU, Vitamine E (alfa-Tocopherolacetaat) 435 mg, Vitamine C 1035 mg, Jodium (Calciumjodaat) 0,87 mg, Selenium in organische vorm (uit S. Cervisiae CNCM I-3060) 0,34 mg, Koper (aminozuren -Koperchelaat, Hydraat) 13 mg, Mangaan (aminozuren-Mangaanchelaat, Hydraat) 26 mg, Zink (Aminozuren-Zinkchelaat, Hydraat) 200 mg, IJzer (aminozuren-chelaat, Hydraat) 209 mg, Taurine 1740 mg

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
31% 23% 23.5% 8% 4.5% % 1.9% 1.3% 3933 0.94% 3.22% 26%

Beoordeling:

Power of nature Country Chicken bevat als eerste ingrediënt biologisch kippenvlees. Helaas is het vleesmeel niet van biologische kippen. De brok ziet er goed uit qua samenstelling, mooi in balans.

Pro’s

 • Goede hoeveelheid dierlijk eiwit
 • Mooie balans tussen hoeveelheid eiwit, vet en koolhydraten
 • Bevat gecheleerde mineralen
 • Bevat onder andere biologische kip en rijst
 • Genoeg omega 3-vetzuren en goede balans met omega 6 vetzuren

Kan beter

Het calciumgehalte is vrij hoog, wat in de meeste gevallen betekent dat het eiwit voor een wat groter gedeelte uit bot komt, en dat eiwit is minder kwalitatief. Dit is niet erg, er zit genoeg kwalitatief eiwit in.

Verkoop informatie:

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
rijst kip biologisch, vee-industrie prebiotica, taurine, visolie, chondroitine, vers vlees, chelaten lijnzaad, visolie www.powerofnature-petfood.de

15 Comments

  1. rex

   Hoi Meike,

   1.9% calcium is toch behoorlijk hoog?
   Kan een hond al zink tekort krijgen van een calciumgehalte van 1.76% tot 2.29% ?
   Mag toch tot 2.5% zijn? En wat is het beste gehalte,tot 1.4%/1.5% ?
   Gebruikt Power of Nature biologische en vee-industrie kip?

   Bedankt,
   Sonja

    

 1. Voerwijzer Meike

  1,9% calcium is niet heel hoog, mede doordat je niet heel veel van deze brok hoeft te voeren. Een brok met weinig vet heeft sneller een te hoog calciumgehalte.

  Er zijn geen strakke grenzen waarbinnen de hond geen zinktekort kan krijgen, volgens mij is dit niet onderzocht. Het risico is gewoon groter bij een erg hoog calciumgehalte.

   1. Voerwijzer Meike

    Hoe meer vet erin zit, hoe minder je ervan voert, hoe minder calcium je hond binnenkrijgt. 

    Stel je hond heeft 1000 kcal per dag nodig. Hoeveel calcium krijgt hij dan binnen?

    Red Rock bevat 1,76% calcium en 3257,5 kcal per kilo. Als je hond 1000 kcal eet, krijgt hij 5,4 gram calcium binnen. 

    Power of Nature country chicken bevat 1,9% calcium en 3933 kcal per kilo. Als je hond 1000 kcal eet, krijgt hij 4,8 gram calcium binnen. Dit is een prima hoeveelheid.

 2. Maudy

  Hoi Meike,

  Ik zit te twijfelen tussen bovenstaande soort (Country Chicken) en tussen de Country Lamb van Power of Nature, voor mijn bijna 3-jarige Toller. Welke van deze twee zou je me dan meer aanraden?

  Ik kan beide brokken bestellen bij de cats-country.de, daar staat ook de ingrediëntenlijst vermeldt. Echter heb ik er te weinig verstand van om de voor- en nadelen van beide te zien.

  Bedankt alvast !
  Groetjes Maudy

 3. Elsbeth

  Hallo Meike,
  Ook ik twijfel te kiezen tussen Power of Nature Country soorten. Ik zoek nl een goede brok zónder, ja je hoort het goed, aardappel, bonen, erwten ect., maar met alleen rijst (bruin en/of wit). Mijn ervaring is dat juist bonen en erwten reacties kunnen geven op de darmen in tegenstelling tot rijst.
  Het vrij hoge eiwitgehalte van de Chicken kan niet altijd goed uitpakken voor een Terrier. Dus zou mijn keuze gaan naar de Country Mix. Die zit precies tussen de Chicken en Lamb in.
  Ik zie niet echt een heel groot verschil tussen de Chicken, de Lamb en de Mix, behalve de eiwit/vet waarden (een windhond zou ik liever de Chicken geven en de Terrier liever de Mix).
  Ik ben heel benieuwd naarje mening en wat je van de Lamb en de Mix vind.

  Alvast heel erg bedankt!
  Elsbeth

 4. Lidy

  Besten,
  Ik heb een golden retreiver van net een jaar. Tot nu toe kreeg hij Royal Canin. Daar is ie niet dol op (maar goldens zijn best wel snobs met eten dus daar wilde ik mij niet direct door laten leiden) en hij heeft regelmatig dunne ontlasting (zou ook kunnen komen omdat ie in het park en bos van alles in zijn mond stopt…).
  Hoewel hij goed groeit, gexond is, een mooie vacht heeft en niet stinkt wil ik toch eens andere voeding proberen om te kijken of het gebrek aan eetlust en regelmatige dunne ontlasting toch iets met zijn voeding te maken heeft.
  De power of nature – country chicken komt goed uit de vergelijking, maar wordt op andere sites specifiek voor oudere honden aanraden.
  Wat adviseren jullie voor een jonge golden retreiver?
  Lidy

  1. Voerwijzer Meike

   Deze voeding is in principe ook geschikt voor jonge honden, alleen is het vrij vet waardoor je minder kunt geven waardoor de hond minder eiwit binnenkrijgt. Je kunt dus kijken naar brokken met wat minder vet, of de voeding afwisselen met vleesvoeding voor extra eiwit.

 5. Lidy Nebbeling

  Hoi Voerwijzer Meike. Inmiddels de Power of Nature Chicken een week of 4 geprobeerd. Ook dit voer smaakt onze hond niet en zijn ontlasting is nog vaker dun dan de toen hij nog Royal Canin Maxi kreeg.
  Heb jij wellicht suggesties welk ingrediënt in beide voedingen dit zou kunnen veroorzaken?
  We hebben ook Biofood geprobeerd (betere ontlasting, maar hij at het absoluut niet met smaak) en Farmfood HE wat de eerste brokken zijn die hij echt lekker vond (ontlasting was ook aardig). Nu zit daar weer niet zoveel eiwit in. Zou het kunnen zijn dat mijn Golden overgevoelig is voor bepaalde eiwitten?

Geef een reactie