Power of Nature Country Duck

Ingredienten

55% Eendenvlees (deels vers, deels gedroogd vlees), rijst, 16% gierst, 3% eendenvet, luzerne, 2% eendenjus, mineralen, lijnzaad, appel, bosbessen, veenbessen, mannanoligosachariden (0,05%) , Fructo-oligosachariden (0,05%)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
26% 17% 34.5% 9.5% 3% % 1.6% 1.17% 3750 2.52% 0.57% 21%

Beoordeling:

Power of Nature Country Duck heeft een prima samenstelling. Voor honden met een (vermoedelijke) voedselovergevoeligheid is dit een geschikte brok, omdat eend de enige eiwitbron is. Het grootste nadeel vind ik dat er wat weinig omega 3 inzit waar de hond wat mee kan (EPA en DHA). Ik raad aan om zelf visolie, krillolie of vette vis toe te voegen.

Geschikt voor pups?

Power of Nature Country Duck is geschikt voor pups van kleine rassen. Omdat het calciumgehalte aan de hoge kant is, ook qua balans met fosfor, raad ik het niet aan voor pups van (middel)grote rassen.

Wil je weten hoeveel je moet voeren van deze brok aan je pup? Gebruik dan de puppybrokken-calculator.

Pro’s

 • Geschikt als eliminatiedieet
 • Prima kwaliteit eiwit door hoog genoeg vleesgehalte en deels vers toegevoegd vlees
 • Goede balans tussen eiwit, vet een koolhydraten
 • Alleen gecheleerde mineralen, deze zijn het best opneembaar

Cons

 • Bevat eendenjus, wat mogelijk een bron is van vrije glutamaat. Sommige honden kunnen hier overgevoelig voor zijn. Lees hier meer over in het artikel Smaakstoffen in brokken
 • Waarschijnlijk weinig EPA en DHA, alleen plantaardige omega 3 toegevoegd. Zie het artikel over kwalitatieve omega 3 voor meer info.
 • De hoeveelheid toegevoegd vitamine A en ijzer zijn vrij hoog. Dit heeft niet direct gevolgen, maar kan op de langere termijn bijdragen aan onbalans.

Verkoop informatie:

Power of Nature Country Duck is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €13,50 (€6,75/kg)
12 kg voor €59,- (€4,92/kg)

Je kunt Power of Nature online bestellen bij Eerlijk dierenvoer.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
rijst, gierst eend vee-industrie prebiotica, taurine, vers vlees, chelaten vrije glutamaat, lijnzaad www.cats-country.de

4 Comments

 1. Bianca Black

  Hoi! Wat een super review. Word echt helemaal blij van alle informatie hier.
  Ik ben mij een beetje aan het inlezen over brokken voor honden en ik vroeg mij af of dit (of een andere variant van PoW) ook geschikt is voor pups? Ik krijg binnenkort een pup en die is nu RC gewend, maar ik wil graag overstappen naar iets anders. Dit is sowieso geweldig voor een volwassen hond, maar zou het ook voor puppies kunnen?
  Zo niet, wat raad je aan om te geven tot ze volwassen zijn?

 2. Josephine

  Hoi Meike,
  Ik heb net Cat’s Country gebeld om te vragen waarom in hun Power of Nature Duck minder Omega 3 zit dan in bijvoorbeeld de Kip en of het wel genoeg is.
  Ze gaf als antwoord dat er genoeg in zit en dat het te maken heeft met het eiwit/vet (in dit geval eend) wat er al in zit.
  De verhoudingen zijn voor een volwaardig voer en in principe zou je geen omega bij hoeven voeren. (bij al hun soorten)
  Ik wilde je dit even doorgeven.
  Mijn mijn hond die geen kip verdraagt, reageert erg goed op dit voer. Maar ik vroeg me dus wel af of ik omega moest bijgeven vandaar het belletje.
  Groetjes,
  Josephine

  1. Voerwijzer Meike

   Dankjewel voor het doorgeven! Ik snap niet helemaal wat ze bedoelen. Er zijn geen richtlijnen in Europa (Fediaf) voor de hoeveelheid van de belangrijke omega 3 vetzuren (DHA en EPA) die in voer voor volwassen moeten zitten. Maar dat betekent niet dat het geen belangrijke vetzuren zijn. Ik ben het niet met ze eens dat er weinig dierlijk omega 3 (DHA en EPA) in hoeft te zitten als de eiwitbron eend is. Mocht je hond toch klachten krijgen zoals ontstekingen, doffere vacht, drogere huid of pijnklachten aan het bewegingsstelsel, dan zou ik als eerste omega 3 gaan toevoegen. Je kunt ook gewoon af en toe wat vette vis geven.

Geef een antwoord