Renske Super Premium Kip graanvrij


Laatst bijgewerkt: 12 februari, 2022

Ingredienten

Verse kip (26%), gedroogd gevogelte (19%), aardappel (15%), zoete aardappel, bietenpulp, gevogeltevet, gedroogde krill (4%), gedroogd ei, kippenbouillon, biergist, mineralen, lijnzaad (1,2%), zeewier, beta-glucanen, gedroogde cranberries (0,04%), gedroogde appel (0,04%), gedroogde peer (0,04%), gedroogde broccoli (0,04%), gedroogde tomaat, glucosamine (170 mg/kg), methylsulfonylmethaan (MSM) (170 mg/kg), chondroïtinesulfaat (120 mg/kg).

Toegevoegd per kg: Vitamine A 28.000 IE, vitamine D3 1.900 IE, vitamine E (alfa-tocoferolacetaat) 200 mg, zinkchelaat 340 mg, zinksulfaat 285 mg, ijzersulfaat 305 mg, ijzerchelaat 20 mg, mangaan 110 mg, koperchelaat 50 mg, kopersulfaat 40 mg, calciumjodaat 1,5 mg, natriumseleniet 0,5 mg, natuurlijke antioxidanten.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
28% 16% 36% 8% 3% 8.5% 1.6% 1.2% 4000 2.8% 1.6% 170mg/kg 120mg/kg 22%

Beoordeling:

Renske Super Premium Verse Kip heeft een prima samenstelling. Het bevat een mooi hoeveelheid vlees, maar niet zoveel dat het een hoog eiwitgehalte oplevert. Het heeft een mooie balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten.

Waarom vind ik Renske Super Premium Verse Kip goede brokken?
De kwaliteit van het eiwit lijkt prima, met als grootste eiwitbronnen vers toegevoegd vlees en gedroogd vlees. Er zitten geen verstopte plantaardige eiwitten in.

De koolhydraten komen uit aardappel en zoete aardappel. Dit zijn prima koolhydraatbronnen en ook geschikt voor honden die gevoelig zijn voor granen. Aardappel zorgt voor een relatief sterke suikerspiegelschommeling, maar dit wordt door de zoete aardappel gecompenseerd. Er zit ook geen hoog koolhydraatgehalte in.

De mineralen zijn deels toegevoegd als chelaatverbinding, wat beter opgenomen wordt door het lichaam dan de goedkope mineraalverbindingen zoals oxides en sulfaten.

Goede balans tussen omega 3 en 6,  alhoewel deels door lijnzaad. Lijnzaad levert een vorm van omega 3 vetzuren (ALA) die in het lichaam nog omgezet moet worden in lichaamseigen omega 3 vetzuren (EPA en DHA) en dit gebeurt niet zo effectief. Maar een andere omega 3-bron die Renske gebruikt is krill. Dit is juist een zeer effectieve vorm van omega 3-vetzuren, effectiever dan visolie. Daarnaast bevat het veel antioxidanten.

Wat vind ik minder goed aan Renske Super Premium?

Ingrediënten van Renske Super Premium waar ik niet zo enthousiast over ben:

 • kippenbouillon. Dit zijn gehydroliseerde eiwitten die als smaakmaker gebruikt worden. Deze bevatten vrije glutamaat, waar negatieve gezondheidseffecten aan worden toegeschreven. Zie ook het artikel Smaakstoffen in brokken
 • deels goedkope mineralen zoals natriumseleniet.

Verkoop informatie:

Renske Super Premium Kip Graanvrij is verkrijgbaar in zakken van

600 gram voor € 6,99
2 kilo voor €18,95 (€9,48/kg)
12 kilo voor €71,95 (€6/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, < 1 kg verpakking, 1 - 4 kg verpakking, > 10 kg verpakking aardappel, bataat kip, ei reguliere veehouderij prebiotica, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten gist, bietenpulp, natriumseleniet, lijnzaad www.renske.com

21 Comments

 1. Jente2018

  Hallo Meike,

  omdat we moeten overstappen op een ander merk brokken (i.v.m. stoppen fabrikant) ben ik rond aan het kijken wat ik nu ga voeren. Ik kwam bij Renske Super Premium kip en Super Premium Lam graanvrij uit, maar zie dat hier, koper(II)chelaat van aminozuren gehydrateerd 50 mg en koper(II)sulfaat-pentahydraat 40 mg in zit. Is dit niet erg hoog? (wij hebben een labrador, en labradors kunnen gevoelig zijn voor koperstapeling in de lever)
  Wij willen graag uit voorzorg een voer gever dat een niet te hoog kopergehalte heeft. Graag zou ik advies of mening over het kopergehalte willen weten.

  Alvast heel erg bedankt. Marjolein

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Marjolein,

   Nee dat is niet heel hoog. Van deze koperverbindingen blijft ongeveer 12 mg/kg elementair koper over. Dat is een normale hoeveelheid.

   Sommige fabrikanten noemen de hoeveelheid elementair koper, en anderen (zoals Renske) de hoeveelheid van het supplement. In het kopersupplement is koper gebonden aan een andere stof, en is een groot gedeelte dus geen koper. Vandaar de verwarring.

   1. Jente2018

    Hoi Meike
    Heel erg bedankt voor je snelle reactie en je heldere uitleg. Het is een duidelijk verhaal waar ik iets mee kan. Altijd fijn om op iemand terug te kunnen vallen die weet waar ze het over heeft. Ik wil je ook even zeggen dat je een fijne site hebt waar veel nuttige informatie op te vinden is. Nogmaals hartelijk dank en een fijne avond.
    Groeten Marjolein

 2. Dirk-Jan Lagerweij

  Hi Meike,
  Allereerst leuke site met super veel info!

  Wij zijn met onze Hond Duuk (Hollandse herder) over aan het stappen van Royal Canin Junior Maxi naar Renske Chicken en Lam puppy. Nu merken wij dat onze hond veel meer drinkt, nu mijn vraag word er in renske meer “zout” verwerkt word ten opzichte van Royal canin en wat vind je van de overstap. Of adviseer je iets anders voor pups?

  Ben benieuwd naar je reactie.

  Vriendelijke groet Dirk-Jan

 3. Tamar

  Hoi!

  Ik heb een vraagje, ik zit te twijfelen of ik voor mijn hond de Carnilove Into the Wild Salmon of de Renske super premium verse kalkoen senior zal halen. Maar eigenlijk kom ik alleen op die twee uit door anderen. Onze hond is 8 jaar en komt van de straat, dus waarschijnlijk een redelijk sterk vuilnisbakje! Omdat ik bij de voervergelijker niets kan invullen qua levensfase heb ik echt geen idee wat nou het beste is om voor onze hond te halen. Ze lijkt erg op een soort mix van markies/bordercollie mocht dat iets uitmaken. Heb je merken die je aanraad voor een senior?

  Heel erg bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Senior brokken zijn helaas vaak niet goed afgestemd op de behoeftes van oudere honden. Meestal bevatten ze minder eiwit, terwijl dit voor een oudere hond niet nodig is zolang de nieren nog (redelijk) goed functioneren. Ze hebben zelfs wat meer eiwit nodig, omdat ze eiwit minder goed kunnen verteren. Ik zou dus gewoon de algemene richtlijnen aanhouden: http://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen en ook de sterren in de brokkenvergelijken gelden ook voor een senior hond.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter