Wolfsblut Red Rock


Laatst bijgewerkt: 9 juli, 2022

Ingredienten

Kangoeroevlees (min. 50,9 %), bataat/zoete aardappel (min. 24 %), pompoen (min. 8 %), mineralen, paardenvet, erwten-eiwit, tomatenpuree, tijm, majoraan, oregano, peterselie, salie, Immutop® (aardpeerconcentraat), spinazie, vitaminen, wortelvlokken, bramen, frambozen, bosbessen, zwarte bessen, vlierbessen, aroniabessen, venkel, dulse, Iers mos, darmtang (zeewier), zeesla, lijnzaad, rode biet, groene bonen, brandnetel, meidoorn, ginseng, pepermunt, goedsbloem, gedroogde cranberry, paardenbloem, mannan-oligosaccharide (prebioticum), fructo-oligosaccharide (prebioticum), yucca-schidigera-Extract

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
23% 9.5% 47% 8.5% 4% 8% 1.76% 1.37% 3258 % % 18%
   
Kalium 1,40%
Natrium 0,35%
Magnesium 0,18%
IJzer in mg/kg 90,00
Koper in mg/kg 19,00
Mangaan in mg/kg 38,00
Zink in mg/kg 180,00
Jodium in mg/kg 0,30
Selenium in mg/kg 0,30
Aminozuren  
Methionine in mg/kg 2.211,00
L-Carnitine in mg/kg 85,00
Taurine in mg/kg 1.100,00

Beoordeling:

Wolfsblut Red Rock is een brok met een bijzondere eiwitbron: kangoeroe. Hiermee is het geschikt voor honden met voedselallergie, ook eventueel als eliminatiedieet.

De brok bevat niet zoveel vlees en vet, en bestaat voor bijna de helft uit koolhydraten. Voor jonge actieve honden en voor senioren hierdoor minder geschikt.

De kangoeroe komt uit Australië, waar het in het wild leefde.

Pro’s

 • Geschikt bij voedselallergie
 • Bevat gecheleerde mineralen (beter te gebruiken door lichaam dan goedkope mineralen)
 • Door het lage vetgehalte zal het eiwitgehalte voor de meeste honden toereikend zijn.

Con’s

 • Het bevat minder eiwit en vet dan ik voor de meeste honden ideaal acht
 • Het bevat vrij veel koolhydraten.  
 • De hoeveelheden Omega 3 en 6-vetzuren zijn onbekend en ik zie geen goede omega 3-bron in de ingrediënten-opgave. 
 • Te hoog fosforgehalte, hoger dan het door de Fediaf aanbevolen maximum hoeveelheid (4,2 gram/1000 kcal). Afwisselen met een andere brok is om deze reden extra aan te bevelen.
 • Het ingrediënt ginseng is niet ideaal om langdurig te geven. Ik zou dit maximaal twee maanden lang dagelijks geven. Een oplossing is om dit voer af te wisselen met andere voeding.

Verkoop informatie:

Wolfsblut Red Rock is verkrijgbaar in zakken van
2 kg voor €25,90
4 kg voor €36,90 (€9,23/kg)
15 kg voor €78,85 (€5,26/kg)

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking bataat kangoeroe, plantaardig eiwit wild prebiotica, taurine, l-carnitine, vers vlees, chelaten natriumseleniet, lijnzaad www.wolfsblut.com

3 Comments

 1. Voerwijzer Meike

  Hoi Miranda,

  De verpakkingen zijn wel te vertrouwen, alleen spelen ze een beetje met de termen. Al het vlees is vers toegevoegd. Vlees bevat zo’n 70% vocht. Bij de bereiding van de brok, wordt (bijna) al dit vocht eruit verhit. Ik vermoed dat de aardappel in gedroogde vorm is toegevoegd. Wanneer het vocht van het 50% vlees eruit is, is er in het eindproduct veel minder vlees over. In de meeste brokken wordt naast vers vlees, ook gedroogd vlees gebruikt, zodat er in het eindproduct genoeg vlees overblijft.

  Hoe kun je nou zien hoeveel vlees er werkelijk inzit? Dat zie je door naar het eiwitgehalte te kijken. Vlees bestaat (als het vocht eruit is) voornamelijk uit eiwit. In een brok met veel vlees zit ook veel eiwit. In deze brok zit weinig eiwit. Er is ook nog geisoleerd plantaardig eiwit toegevoegd (erwten-eiwit), waardoor het eiwit niet alleen van vlees is maar ook deels plantaardig.

  Is het nu een slechte brok? Een tekort aan eiwit is mogelijk, en zeker een hond die erg actief is of wat minder gezond, heeft meer eiwit nodig. Een tekort aan koolhydraten is niet mogelijk en heel veel koolhydraten kunnen juist schadelijk voor de gezondheid zijn op lange termijn. In deze brok zit voor de helft aan koolhydraten, dat is veel voor een brok. Maar of een brok goed of slecht is, hangt van meer factoren af dan het vlees- en koolhydratengehalte. Ook de andere ingredienten spelen een rol.

  Ik zou gewoon goed kijken op welke brok(ken) je hond het meest gezond lijkt (vacht, ontlasting, geur, energie e.d.) en deze brokken blijven voeren.

 2. Miranda

  Hoi,ik ben sinds 3 dagen overgestapt op wolfsblut,ik heb 6 verschillende smaken meegenomen. Ik heb deze met kangeroe als eerste gegeven omdat er volgens de verpakking 50,9% vlees in zou zitten. Nu lees ik hier dat er niet zoveel vlees in zit! Zijn deze verpakkingen dan niet te vertouwen? Weet nu niet goed wat te doen. Is het nu wel of niet een goede brok. Ik was al blij dat hij het at want hij is een lastige eter,gisteren heb ik kameel geprobeerd maar dat wilde hij niet,dus ben benieuwd met de andere smaken. Zou je me hier advies in kunnen geven? Bvd,Miranda

 3. m bollen

  hi,zie dat hier erg veel koolhydraten inzit.is dat niet teveel voor een hond om te verwerken? verder leek het me een goede brok.wilde je ook even bedanken voor het brengen van zo’n goede website als dit en het geven van zoveel informatie over dierenvoeding.heeft me veel geleerd

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter