Yarrah Adult graanvrij

Ingredienten

kippenmeel* (26%), groene erwten*, gele erwten*, aardappelzetmeel*, zonnebloempitschilfers*, kippenvet*, vis (MSC, 4%), zeewier* (1,5%), mineralen, gehydrolyseerde lever*.

*= van gecontroleerde biologische teelt, Skal 1301

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) Dierlijk eiwit
32% 14.5% 33.8% 7.1% 3.6% 9% 1.04% 0.7% 3700 % % 20%

 

Ratio omega 3/omega 6 = 1/10

Per kg
15.000 IE vitamine A (retinol)
1300 IE vitamine D3 (cholecalciferol)
1300 IE vitamine E (dl-tocopherol acetate)
10 mg koper (sulfaat, pentahydraat)
35 mg mangaan (oxide)
1,53 mg jodium (potassium iodate)
110 mg zink (oxide)
0,2 mg selenium (sodium selenite)

Beoordeling:

Yarrah Adult Grainfree is denk ik de biologische brok met het hoogste percentage vlees. Er zit 17% eiwit uit kip in en 3% eiwit uit vis. De overige 12% eiwit is afkomstig van erwten, zonnebloempitschilfers en het zeewier. Dit is een vrij hoog gehalte aan plantaardige eiwitten. De brok is bijna geheel biologisch. De vis is niet biologisch, maar msc-gekeurd. Dit betekent dat de vis gevangen op duurzame wijze. De koolhydraatbron is granenvrij, namelijk erwten en aardappel.

Kortom: ik vind het een van de beste biologische brokken, maar vergeleken met niet-biologische hondenbrokken vind ik het niet een hele goede samenstelling hebben. Als je deze brokken als hoofdvoeding wilt gebruiken, raad ik aan om het menu aan te vullen met vette vis of visolie/krillolie.

Pro’s
– een redelijk vleesgehalte vergeleken met andere biologische brokken
– biologische ingredienten, behalve de vis (die is msc-gekeurd) en de toegevoegde mineralen
– bevat dierlijk vet

Con’s
–  het bevat gehydroliseerde lever (wat vrije glutamaat bevat, net als msg). Lees hier meer over in het artikel MSG in brokken.
– er zit 10 keer zoveel omega 6 als omega 3 in (optimaal is maximaal 4 keer zoveel omega 6)
– bevat vrij weinig vet
– De brokken bevatten vitamine K3, een synthetische vorm van vitamine K die mogelijk op lange termijn bijdraagt aan gezondheidsproblemen
– meer dan 1/3 van het eiwit is niet uit vlees maar uit plantaardige ingrediënten
– het bevat goedkope mineralen, die minder goed opneembaar zijn

Verkoop informatie:

Yarrah Adult Graanvrij is onder andere verkrijgbaar bij:
2 kg voor €17,79 (8,90/kg) bij Topdierenshop
10 kg voor €71,99 (€7,20/kg) bij Topdierenshop

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd aardappel, peulvruchten kip, vis biologisch, wild (vis) - menadion, natriumseleniet, vrije glutamaat www.yarrah.com

4 Comments

    1. Voerwijzer Meike

      Over het algemeen vind ik vegetarische hondenbrokken niet geschikt. Maar ik weet dat er honden zijn die slecht reageren op alle dierlijk eiwit, alhoewel dat vrij zeldzaam is. Voor deze honden kan een vegetarische voeding een uitkomst zijn. Ik zou dan liever een zelf gekookt compleet vegetarisch menu geven dan brokken. Ik heb me niet verdiept in welke vegetarische brokken het beste zijn, dus daar kan ik je niet bij helpen.

Geef een reactie