Ziwi Peak Hert

Ingredienten

Ziwi Peak luchtdroogd is geen gewone brok, het zijn namelijk luchtdroogde plakjes. Het is gedroogd op lage temperatuur, waardoor de voeding rauw is, maar zonder bacteriën. Alles vlees is dus in verse vorm toegevoegd, er is geen vleesmeel gebruikt.

Vers hertenvlees (min. 56%, inclusief 3% gemalen bot), Hertenlever, Hertenlong, Hertenpens, Hertenhart en -nier (min. 34% hertenorganen), Groenlipmossel (3%), Inuline (cichorei), Visolie, gedroogde Kelp, Peterselie, Vitaminen & Mineralen. Vitamines: Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Riboflavine, d-Calcium Pantothenaat, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Thiamine Hydrochloride Cheleerde Mineralen: ijzer-aminozurencomplex, koper-aminozurencomplex, mangaan-aminozurencomplex, zink-aminozurencomplex, seleniumgist, potassium bicarbonaat, calciumcarbonaat

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Linolzuur (min.) Dierlijk eiwit
36% 32% 10.6% 7% 1.4% 15% 2.3% 1.16% 4744 9.1% 3.1% 0.35% 0.45% 1910mg/kg 906mg/kg 8.3% 36%

Per kg
Magnesium 0,1%
Koper 19,5 mg
Zink 141 mg
Jodium 8,9 mg
Vitamine A 64700 IU
Vitamine D 676 IU
Vitamine E 218 IU
Taurine 0,21%

Zie ook de uitgebreide analyse [pdf] van de aanwezige mineralen, vitaminen en aminozuren.

Beoordeling:

Luchtgedroogd
Ziwi Peak Hert is een luchtgedroogde voeding. Doordat Ziwi Peak geen hoge temperaturen heeft ondergaan, zijn de enzymen nog grotendeels intact, en de eiwitten nog rauw. Ziwi Peak is dus eigenlijk rauwe vleesvoeding (kvv), maar dan gedroogd. Mede hierdoor vind ik het zeer geschikt droogvoer, vergeleken met gewone hondenbrokken. Ziwi Peak zijn ook geen echte brokjes, maar meer platte stukjes gedroogd vlees.

Geen zetmeel
De samenstelling ziet er goed uit. De voeding bevat geen zetmeel, wat ook een groot verschil is met gewone hondenbrokken. Alle hondenbrokken bevatten zetmeel, om het tot een brok te kunnen maken. Zetmeelbronnen zijn bijvoorbeeld graan, aardappel en peulvruchten. Honden hebben geen zetmeel nodig.

Eiwit en vet
Het eiwitgehalte en vetgehalte zijn hoog vergeleken met brokken. Dat is meestal geen probleem, en ik vermoed dat dat komt doordat het rauw is. Eigenlijk zijn de hoeveelheden vet en eiwit in verhouding ongeveer hetzelfde als in kvv, maar doordat er geen vocht inzit lijkt het heel veel.

Herkomst van het vlees
De herten die in de brok verwerkt zijn, konden buiten leven en hebben gras gegeten. Dit vind ik een voordeel qua diervriendelijkheid en qua gezondheid van het vlees.

Geschikt voor pups?
Omdat Ziwi Peak Hert vrij veel calcium bevat, is deze voeding niet geschikt voor pups van grote rassen. Voor pups van kleine rassen, die ouder zijn dan 14 weken is de voeding prima geschikt.

Voedingsstoffen
Ziwi Peak hert bevat genoeg van alle voedingsstoffen, maar wat me opviel was dat er net iets minder vitamine B1, oftewel thiamine, inzit dan de Fediaf adviseert. Namelijk 0,04 gram per 1000 kcal te weinig. De hoeveelheid koolhydraten in de voeding is van invloed op de thiamine-behoefte. In Ziwi Peak zitten veel minder koolhydraten dan in een gewone brok en zou de thiamine-behoefte minder zijn dan gemiddeld. Daarnaast is de aanbevolen hoeveelheid met 20% verhoogd, om rekening te houden met honden minder eten. Hieruit kan ik concluderen dat als je hond een normale hoeveelheid eet en je de voeding niet aanvult met koolhydraten, dit thiamine-gehalte geen probleem is.

Beoordeling
Deze voeding krijgt van mij vijf sterren. Ik ben erg enthousiast over deze voeding omdat

 • de samenstelling erg goed is
 • het rauw is, doordat het is gedroogd onder lage temperaturen
 • alle supplementen in optimaal opneembare vorm zijn toegevoegd, het bevat alleen gecheleerde mineralen en geen natriumseleniet
 • het vlees afkomstig is van grasgevoerde vrije uitloop-dieren
 • er geen bha of bht inzit, ook niet in de ingredienten (wat bij de meeste hondenbrokken wel het geval is)
 • het vlees als vers vlees is verwerkt

Ervaringen met Ziwi Peak
Ervaringen met Ziwi Peak kun je lezen in en onder het artikel Ziwi Peak Luchtgedroogd

Verkoop informatie:

ZiwiPeak Daily dog Cuisine Venison, of in het Nederlands ZiwiPeak Hert, is verkrijgbaar in deze hoeveelheden:
454 gram voor € 22,95 (50,55/kg)
1 kg voor €39,95
2,5 kg voor €89,95 (€36/kg)
5 kg voor €149,95 (€30/kg)

Verkrijgbaar bij de natuurwinkel voor dieren Eko4petz. Gratis verzending vanaf een bestelling van €29,-
Ziwi Peak Hert

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
hert vrije uitloop prebiotica, taurine, visolie visolie www.ziwipeak.com

10 Comments

 1. mike

  Goede voeding maar zijn de brokjes gemaakt van gouden coating? 😀 Wat een prijs zeg, dit is zo’n beetje onbetaalbaar voor 99,9% van de mensen. 5sterren maar ik vind dat je de prijs wel als minpunt had mogen noemen.

  1. Voerwijzer Meike

   Haha, goud lijkt me niet zo gezond :p Nee ik denk dat de prijs zo hoog is door:

   • het drogen zal duurder zijn dan een gewone brokjesmachine
   • de ingredienten zijn duurder, er zit geen zetmeelbron in zoals in brokken, en dat is goedkoop
   • het komt uit Nieuw Zeeland. Ik weet niet in hoeverre dit meespeelt, maar het moet een behoorlijke afstand afleggen tot Nederland

   De prijs is fors, maar je hoeft er gelukkig minder van te voeren. Voor mensen met kleine hondjes of grote portemonnees, voeren dit graag als alternatief voor rauwe vleesvoeding op vakantie. 

 2. helga

  Het is duur voor vele…maar wel een topvoeding… word zeer graag gegeten en verdragen door klein en groot. Ik wissel ziwi peak af met acanabrok (diverse smaken) elke ochtend en… kvv  ’s avonds. Als tussendoortje (snoepje) geef ik meestal ook Ziwi peak. Hondjes hun vacht voelt en blinkt als zijde…uitwerpselen klein compact .  Hondjes gezond en fit baasje…blij

 3. Chrissie Tobi

  Heel graag zou ik er achter willen komen of ik Ziwi Peak air dried in de vriezer kan bewaren ? Dit omdat ik graag een 4 kg verpakking aanschaf ivm de prijsverschillen onderling.. en het schijnt 8 weken houdbaar bij een geopende verpakking .
  Weet iemand hier antwoord op ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *