Ziwipeak Hert


Laatst bijgewerkt: 22 november, 2023

Ingredienten

Hertenvlees, Hertenpens, Hertenhart, Hertenlong, Hertenlever, Hertennier, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Hertenbot, Lecithine, Peterselie, Gedroogde appelpulp, Inuline (van cichoreiwortel), Hertenkraakbeen, Mineralen (dikaliumfosfaat, magnesiumsulfaat , zinkaminozuurcomplex, ijzeraminozuurcomplex, koperaminozuurcomplex, mangaanaminozuurcomplex, seleniumgist), gedroogd biologisch zeewier, zout, conserveermiddel (citroenzuur, gemengde tocoferolen), vitaminen (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, riboflavine , pyridoxinehydrochloride, vitamine D3-supplement, foliumzuur).

Ziwi Peak luchtdroogd is geen gewone brok, het zijn namelijk luchtdroogde plakjes. Het is gedroogd op lage temperatuur, waardoor de voeding rauw is, maar zonder bacteriën. Alles vlees is dus in verse vorm toegevoegd, er is geen vleesmeel gebruikt.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Linolzuur (min.) Dierlijk eiwit
49.5% 27.5% 3% 10% 1% 9% 1.7% 1.4% 4650 2% 1.2% 0.07% 0.12% 1703mg/kg 3360mg/kg 1.6% 49.5%

Per kg
Magnesium 0,08%
Koper 46 mg (9,8 gram per 1000 kcal)
Zink 240 mg (51 gram per 1000 kcal)
Jodium 5 mg (1,06 gram per 1000 kcal)
Vitamine A 81990 IU (17445 IU per 1000 kcal)
Vitamine D 980 IU (209 IU per 1000 kcal)
Vitamine E 136 IU
Taurine 0,25%

Beoordeling:

Luchtgedroogd
Ziwi Peak Hert is een luchtgedroogde voeding. Doordat Ziwi Peak geen hoge temperaturen heeft ondergaan, zijn de enzymen nog grotendeels intact, en de eiwitten nog rauw. Ziwi Peak is dus eigenlijk rauwe vleesvoeding (kvv), maar dan gedroogd. Mede hierdoor vind ik het zeer geschikt droogvoer, vergeleken met gewone hondenbrokken. Ziwi Peak zijn ook geen echte brokjes, maar meer platte stukjes gedroogd vlees.

Hoge verteerbaarheid
De luchtgedroogde voeding van Ziwi Peak heeft een hele hoge verteerbaarheid. Dit lieten ze weten per email: “A full digestibility study was performed through Massey University which involved weighing monitoring the nutrients consumed by some animals and comparing it to the undigested nutrients remaining in the faeces. From that it was calculated that over 95% of the nutrients had been digested and absorbed.” Ter vergelijking: brokken hebben meestal een verteerbaarheid van ongeveer 83%.

Geen zetmeel
De samenstelling ziet er goed uit. De voeding bevat geen zetmeel, wat ook een groot verschil is met gewone hondenbrokken. Alle hondenbrokken bevatten zetmeel, om het tot een brok te kunnen maken. Zetmeelbronnen zijn bijvoorbeeld graan, aardappel en peulvruchten. Honden hebben geen zetmeel nodig.

Eiwit en vet
Het eiwitgehalte en vetgehalte zijn hoog vergeleken met brokken. Dat is meestal geen probleem, en ik vermoed dat dat komt doordat het rauw is. Eigenlijk zijn de hoeveelheden vet en eiwit in verhouding ongeveer hetzelfde als in kvv, maar doordat er geen vocht inzit lijkt het heel veel.

Herkomst van het vlees
De herten die in de brok verwerkt zijn, konden buiten leven en hebben gras gegeten. Dit vind ik een voordeel qua diervriendelijkheid en qua gezondheid van het vlees.

Geschikt voor pups?
ZiwiPeak Venison is volgens de Fediaf-richtlijnen geschikt voor pups van alle leeftijden en alle rassen. Ik zelf raad deze voeding niet aan als permanente hoofdvoeding voor pups, door de hoge hoeveelheid vitamine A in verhouding met vitamine D.

Voedingsstoffen
Ziwi Peak hert bevat genoeg van alle voedingsstoffen. Op de website van Ziwipets is een analyse te vinden van alle essentiele voedingsstoffen (vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren).

De mineralen zijn toegevoegd in de beste vorm, namelijk gebonden aan een aminozurencomplex, waardoor het goed opneembaar is. Selenium is toegevoegd als seliumgist, terwijl de meeste merken het minderwaardige en goedkopere natriumseleniet gebruiken.

Wat ik jammer vind, is dat er zoveel vitamine A in zit. De hoge hoeveelheid vitamine A zou op zich geen kwaad kunnen, maar hierdoor is de balans tussen vitamine A en D niet goed. Er zit 45 keer zoveel vitamine A als D in, en ik zou zelf kiezen voor maximaal 15 keer zoveel.

Beoordeling
Deze voeding krijgt van mij vijf sterren. Ik ben erg enthousiast over deze voeding omdat

 • de samenstelling erg goed is
 • het is gedroogd onder lage temperaturen
 • alle supplementen in optimaal opneembare vorm zijn toegevoegd, het bevat alleen gecheleerde mineralen
 • het vlees afkomstig is van grasgevoerde vrije uitloop-dieren
 • er geen bha of bht inzit, ook niet in de ingredienten (wat bij de meeste hondenbrokken wel het geval is)
 • het vlees als vers vlees is verwerkt

Het enige minpunt is de hoge hoeveelheid vitamine A. Voor tijdelijk gebruik is dit geen probleem. Deze voeding kun je dus wel gebruiken als eliminatiedieet.

Ervaringen met Ziwi Peak
Ervaringen met Ziwi Peak kun je lezen in en onder het artikel Ziwi Peak Luchtgedroogd

Verkoop informatie:

ZiwiPeak Daily dog Cuisine Venison, of in het Nederlands ZiwiPeak Hert, is verkrijgbaar in deze hoeveelheden:
454 gram voor €33,90
1 kg voor €64,90
2,5 kg voor €149,90 (€60/kg)

ZiwiPeak is online te bestellen bij Cool4pets

Ziwipeak bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
luchtgedroogd, adult, bij allergie, kleine brokjes, 1 - 4 kg verpakking hert vrije uitloop prebiotica, taurine, visolie, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten - www.ziwipets.com

35 Comments

 1. Pomlove

  Het blijft dus nog een raadsel welke brokken er goed zijn, er is zoveel keuze dat maakt het weer zo moeilijk!
  Ik denk dat ik eerst even Dogchef uitprobeer en daarna even kijk voor de brokken maar als je een tip hebt voor een goede brok dan hoor ik het graag?!

  Nog even een ander ding omdat ik nog ziwi (lam op dit moment) geef (tot ik de Dogchef krijg) de brokken gaan niet goed maar het natvoer hiervan gaat wel beter hardere ontlasting dan de brokken? Heb jij een idee hoe dat kan?

  1. Voerwijzer Meike

   Misschien dat er minder eiwit in het natvoer zit? (Per maaltijd) Dat zou stevigere ontlasting kunnen verklaren. Goede brokken… welke het beste is verschilt per hond en de leeftijd, maar goede merken zijn o.a. Acana, Farmina, Celtic Connection.. zo even uit mijn hoofd. Er is ook een nieuw merk luchtgedroogd voer (Rocketo) waar ik volgende maand meer info over krijg.

   1. Pomlove

    Super bedankt!! Echt zo fijn dat je zulke goede adviezen geeft ik heb er veel aan! Bij de DA dan willen ze je snel op een speciale brok zetten maar dan denk ik toch verder kijken op iets smakelijks.. nogmaals bedankt! Ik kijk uit naar een nieuw artikel van je!!

    1. ambervdv@live.nl

     Ik zie dat de verhouding vitame a en d niet goed is en daarom niet lang gegeven kan worden. Wat voor symptomen zie je bij deze mismatch in verhouding en hoe zie je wanneer je moet overstappen?
     Zijn er geen supplementen ernaast te geven om de mismatch op te heffen?

     1. Voerwijzer Meike

      Ik denk dat de symptomen vrij vaag blijven, en vooral te maken hebben met vitamine D. Dan denk ik aan minder ideaal voor het skelet, dus sneller skeletproblemen. Minder ideaal voor het immuunsysteem, dus vatbaarder zijn voor ziekte. Bij mensen zien ze bij langdurig te hoge vitamine A-inname ook symptomen/gevolgens zoals hypothyroidie (te snel werkende schildklier), huidklachten en hoofdpijn. Hogere hoeveelheden vitamine D zou het effect kunnen tegengaan, maar ook met vitamine D moet je oppassen, omdat te hoge doses gevaarlijk zijn (toxisch effect). Ik weet geen andere goede oplossing dan dit niet te lang te voeren.

   2. Sophie D.

    Dag Meike, ik vroeg me af of je eventueel al iets meer kan zeggen over Rocketo? Rauw voeren zie ik eerlijk gezegd niet zitten. Luchtgedroogd lijkt me daarom wel interessant, maar meer gedetailleerde info ivm ingrediënten vind ik niet meteen terug. Of moest je nog andere tips hebben voor een vis-brok..? Hond staat momenteel op brokken via de DA (ifv allergieën) maar zou mogen overstappen op vis als enige eiwitbron en zonder gluten/zuivel.

    1. Voerwijzer Meike

     Ja ik ga er weer eens achteraan. Ik heb met ze gemaild, maar ze zouden informatie geven als ze de nieuwe analyses hadden. Hopelijk hebben ze die inmiddels. Ik ben ook bezig met gekookt voer, dat is ook een heel gezond alternatief voor rauw voeren. Het merk Dog Chef heeft een vis-variant.

 2. Pomlove

  Bedankt! En ik ben echt heel erg blij met je site hierdoor leer ik zelf ook veel meer over het voer wat er nou echt in zit!
  Ik heb nu Dogchef besteld dit komt volgende week binnen, maar heb je nog een idee voor een goede brok om de de kosten een beetje te bedrukken?
  Celtic Connection had je een een goede reverentie gegeven is dat wat voor mijn hond en zo ja welke? En heb je ook nog een idee met andere brokken die bij mijn hond past?

 3. Pomlove

  Hai ik gebruik Ziwi Peak sinds september 2020. Voor mijn Dwergkees van 10 jaar. Grootste gedeelte hert en nu laatste maand lam. Hij vond het erg lekker en zijn vacht werd er wel mooi van. Alleen nu laatste tijd wilt hij het ook niet meer. Zijn ontlasting is wel meer geworden sinds het gebruik en ook veel zachter ik dacht dat dit zo hoorde omdat het anders is dan krokante brokken wat hij kreeg van royal Canin, Edgard Cooper , Carnis. Maar zijn ontlasting stinkt ook erg. Inmiddels al een paar keer naar de DA geweest i.v.m. Dunne ontlasting en niet willen eten. Is het te zwaar verteerbaar misschien? Of te veel eiwitten? Ik geef hem al een tijd geen kip en rund omdat ik denk dat hij daar niet tegen kan. Heb jij misschien een idee wat ik het beste kan geven?
  Ik hoor het graag!

  1. Voerwijzer Meike

   Het meest waarschijnlijke is inderdaad dat de hoge hoeveelheid verhitte eiwitten niet goed verteerd wordt. Je zou gevriesdroogde voeding kunnen proberen, zoals die van Orijen, maar dit is wel wat duurder volgens mij. Als rauwvoer geen optie is, kan je nog kijken naar gekookt voer (Dogchef). En anders kom je toch weer uit bij brokken.

   1. Imke

    Oke! Dankjewel ☺️
    Ik heb nog een vraag…
    Bij de eigenaar van de pup kregen ze pedigree junior, goede ontlasting maar 5 x per dag volgens de dierenarts te veel en werden er geen voedingsstoffen opgenomen, op hun advies overgegaan op eukanuba small breed junior chicken, hier bleef het ontlastingspatroon hetzelfde op..

    Na wat onderzoek te hebben gedaan op deze website voer ik nu ongeveer 2 weken ZiwiPeak beef, ik heb het voer gedurende 6 dagen vermengd met het oude Eukanuva voer. Nu heeft hij aanhoudende diarree, wel maar 1x per dag ipv 5 x per dag..
    Verder eet en drinkt hij goed.. Moet hij aan het kwaliteit voer wennen? Tot hoelang kan dit duren en kan ik het aankijken/ afwachten? Tips? Dierenarts?

    Alvast bedankt!
    🍀

    1. Voerwijzer Meike

     Ik zou het nog een week aankijken en als de ontlasting dan nog zacht is, dan zal het hoge gehalte aan eiwit niet goed gaan. Dezelfde hoeveelheid voer over een maaltijd meer verdelen kan al de oplossing zijn, en anders zou je kunnen overwegen om het te combineren met bijvoorbeeld rauwe vleesvoeding of natvoeding.

 4. Chrissie Tobi

  Heel graag zou ik er achter willen komen of ik Ziwi Peak air dried in de vriezer kan bewaren ? Dit omdat ik graag een 4 kg verpakking aanschaf ivm de prijsverschillen onderling.. en het schijnt 8 weken houdbaar bij een geopende verpakking .
  Weet iemand hier antwoord op ?

 5. helga

  Het is duur voor vele…maar wel een topvoeding… word zeer graag gegeten en verdragen door klein en groot. Ik wissel ziwi peak af met acanabrok (diverse smaken) elke ochtend en… kvv  ‘s avonds. Als tussendoortje (snoepje) geef ik meestal ook Ziwi peak. Hondjes hun vacht voelt en blinkt als zijde…uitwerpselen klein compact .  Hondjes gezond en fit baasje…blij

  1. Lydia

   Vind het erg dat mijn pup het niet graag eet. Heeft van alle eten maag darm problemen. Zou het kunnen dat het te sterk is voor kleine hondjes? Maag en darmen liggen altijd overhoop.ligt dan zielig te doen .Vind dit verschrikkelijk. Weet me geen raad meer.DA. zegt dat ze verder gezond is. Kan niks vinden

  1. Voerwijzer Meike

   Haha, goud lijkt me niet zo gezond :p Nee ik denk dat de prijs zo hoog is door:

   • het drogen zal duurder zijn dan een gewone brokjesmachine
   • de ingredienten zijn duurder, er zit geen zetmeelbron in zoals in brokken, en dat is goedkoop
   • het komt uit Nieuw Zeeland. Ik weet niet in hoeverre dit meespeelt, maar het moet een behoorlijke afstand afleggen tot Nederland

   De prijs is fors, maar je hoeft er gelukkig minder van te voeren. Voor mensen met kleine hondjes of grote portemonnees, voeren dit graag als alternatief voor rauwe vleesvoeding op vakantie. 

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter