Ziwipeak Lam


Laatst bijgewerkt: 5 januari, 2024

Ingredienten

Lam, lamspens, lamslong, lamshart, lamslever, lamsbot, Nieuw-Zeelandse groenlipmossel, lamsnier, lamsmilt, lecithine, lamskraakbeen, peterselie, gedroogde appelpulp, inuline (van cichoreiwortel), mineralen (dikaliumfosfaat, magnesiumsulfaat, zinkaminozuurcomplex, ijzeraminozuurcomplex, koperaminozuurcomplex, mangaanaminozuurcomplex, seleniumgist), gedroogd zeewier, zout, antioxidanten (citroenzuur, gemengde tocoferolen), vitaminen (vitamine E, thiamine, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, vitamine D3, foliumzuur)

Gemeten waardes per kg: 40,7 mg koper (8,2 mg/1000 kcal), 233 mg zink, 270 mg ijzer, 69000 IE  Vitamine A, 1600 IE Vitamine D, 135 IE vitamine E,  0,18 mg vitamine K, 0,21% taurine. (Vit A:Vit D is 43/:1)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Linolzuur (min.) Dierlijk eiwit
42.5% 34% 4% 10% 1% 9% 1.9% 1.5% 4950 2.4% 1.8% 0.12% 0.14% 2000mg/kg 7000mg/kg 1.7% 42%

Beoordeling:

Luchtgedroogd
Ziwi Peak Lam is een luchtgedroogde voeding. Doordat Ziwi Peak geen hoge temperaturen heeft ondergaan, zijn de enzymen nog grotendeels intact, en de eiwitten nog rauw. Ziwi Peak is dus eigenlijk rauwe vleesvoeding (kvv), maar dan gedroogd. Mede hierdoor vind ik het zeer geschikt droogvoer, vergeleken met gewone hondenbrokken. Ziwi Peak zijn ook geen echte brokjes, maar meer platte stukjes gedroogd vlees.


Hoge verteerbaarheid

De luchtgedroogde voeding van Ziwi Peak heeft een hele hoge verteerbaarheid. Dit lieten ze weten per email: “A full digestibility study …  monitoring the nutrients consumed by some animals and comparing it to the undigested nutrients remaining in the faeces. From that it was calculated that over 95% of the nutrients had been digested and absorbed.” Ter vergelijking: brokken hebben meestal een verteerbaarheid van ongeveer 83%.

Geen zetmeel
De samenstelling ziet er goed uit. De voeding bevat geen zetmeel, wat ook een groot verschil is met gewone hondenbrokken. Alle hondenbrokken bevatten zetmeel, om het tot een brok te kunnen maken. Zetmeelbronnen zijn bijvoorbeeld graan, aardappel en peulvruchten. Honden hebben geen zetmeel nodig.

Eiwit en vet
Het eiwitgehalte en vetgehalte zijn hoog vergeleken met brokken. Dat is voor veel honden geen probleem, en ik vermoed dat dat komt doordat het minder verhit is. Het vetgehalte vind ik wel aan de hoge kant, maar dit zal niet tot tekorten moeten leiden omdat alle essentiële voedingsstoffen er in voldoende hoeveelheden inzit.

Herkomst van het vlees
De lammeren die in de brok verwerkt zijn, konden buiten leven en hebben gras gegeten. Dit vind ik een voordeel qua diervriendelijkheid en qua gezondheid van het vlees.

Is Ziwipeak Lamb voor pups?
Ja deze voeding is geschikt voor pups van alle leeftijden en alle rassen. Het calciumgehalte lijkt erg hoog voor pups, maar doordat je minder van dit voer hoeft te geven, is de totale hoeveelheid calcium niet hoog.

Voedingsstoffen
Ziwipeak Lam bevat genoeg van alle voedingsstoffen. Ze hebben alleen supplementen toegevoegd, van de voedingsstoffen waarvan er niet genoeg in zat na analyse van het eindproduct. Bij de meeste hondenbrokken wordt een standaard mix van vitamines en mineralen toegevoegd, en wordt deze mix niet aangepast op de voedingsstoffen die al in het voer zitten.

De mineralen zijn toegevoegd in de beste vorm, namelijk gebonden aan een aminozurencomplex, waardoor het goed opneembaar is.

Wat ik jammer vind, is dat er zoveel vitamine A in zit. Dat doet vermoeden dat er veel lever in zit. De hoge hoeveelheid vitamine A zou op zich geen kwaad kunnen, maar hierdoor is de balans tussen vitamine A en D niet goed. Er zit 43 keer zoveel vitamine A als D in, en ik zou zelf kiezen voor maximaal 15 keer zoveel.

Beoordeling
Ziwipeak Lam krijgt van mij vier sterren. Ik ben erg enthousiast over deze voeding omdat

 • de samenstelling erg goed is
 • het weinig verhit is, doordat het is gedroogd op lage temperaturen
 • alle supplementen in optimaal opneembare vorm zijn toegevoegd, het bevat alleen gecheleerde mineralen
 • het vlees afkomstig is van grasgevoerde vrije uitloop-dieren
 • er geen bha of bht inzit, ook niet in de ingredienten (wat bij de meeste hondenbrokken wel het geval is)
 • het vlees als vers vlees is verwerkt
 • de hoeveelheden van alle essentiële voedingsstoffen gemeten en openbaar zijn

Het enige minpunt is de hoge hoeveelheid vitamine A. Voor tijdelijk gebruik of ter afwisseling is dit geen probleem.

Ervaringen met Ziwi Peak
Ervaringen met Ziwi Peak kun je lezen in en onder het artikel Ziwi Peak Luchtgedroogd

Verkoop informatie:

ZiwiPeak Lam, is verkrijgbaar in zakken van
454 gram voor €24,50
1 kg voor €44,90
2,5 kg voor €99,90 (€39,96/kg)
4 kg voor €155,90 (€38,98/kg)

ZiwiPeak is online te bestellen bij Cool4pets

Ziwipeak bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
luchtgedroogd, adult, alle leeftijden-brok, kleine brokjes, 1 - 4 kg verpakking lam/schaap vrije uitloop prebiotica, taurine, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten - https://ziwipets.com/products/air-dried-lamb-recipe-for-dogs

11 Comments

 1. jverberk

  Wij hebben een vraagje: jij geeftbaan dat het max aan vitamine A 100000 per 1000 kcal mag zijn.
  Bij ziwipeak hert geef je in een tabel aan dat daar 17445 IU per 1000 kcal in zit. Bij ziwipeak lam zie ik niet die waarde aan vitamine A per 1000 kcal staan.
  Kun je aangeven wat die waarde per 1000 kcal voor ziwipeak lam zijn?

   1. jverberk

    Hallo Meike,
    Dank je voor de berekening.
    In hoeverre is deze hoeveelheid tov vitamine D schadelijk?
    Normaal krijgt onze teckel Elsa (5 jaar, 11kg ) vlees van Oervoer. In verband met vakantie willen wij ziwipeak hert en lam geven. voor andere smaken is ze allergisch.
    Geeft het problemen als ze een langere periode (zo’n 8 tot 10 weken) ziwipeak krijgt?
    Overigens zijn we al begonnen aan overstappen en na 1,5 week goede ontlasting begint de ontlasting nu wel erg slap te worden.

    1. Voerwijzer Meike

     Ik vind de hoeveelheid vitamine A erg hoog, maar voor 10 weken zal dit geen probleem zijn. Maar misschien is het niet eens relevant meer, want als de ontlasting erg slap is lijkt me het niet handig om te voeren. Hoe gaat het nu? Het kan helpen kleinere hoeveelheden te voeren, maar Ziwi Peak is niet voor elke hond ideaal. Ook ons kleintje die normaal rauw at, kon het hoge gehalte eiwit in Ziwi Peak niet goed verteren.

     1. jverberk

      Dank voor je uitgebreide reactie.
      We geven al kleinere maaltijden, 4x per dag.
      Elsa krijgt nog wel ziwipeak maar we overwegen om toch in de vakantie terug te gaan naar vlees.
      Daarom gaan we een kleine koelbox die ook kan vriezen aanschaffen.
      Dat helpt ons verder.
      Aangezien Elsa vaak darmproblemen heeft, zijn wij kritisch op welk voer wij geven.
      Oervoer bevalt heel goed, maar is onderweg lastig verkrijgbaar. Vandaar de koelbox.

   1. Nina Lubbers-Kraleva

    Hoi Meike, jij bedoelt niet langdurig gebruiken alleen voor deze nieuwe Lam versie toch? Ik overweeg om Ziwipeak als hoofdvoeding voor mijn 2 mini keeshondjes te gebruiken. Natuurlijk ga ik vleessoorten afwisselen. Ik wil geen KVV gebruiken omdat ik kleine kinderen thuis heb. Uit mijn onderzoek bleek dat Ziwipeak toch de dichtste bij staat bij KVV of is het iets anders beter te vinden?
    Ik heb ook naar Renske Vers gekeken, maar daar zit toch te weinig vlees in vond ik. Zal je mij verder kunnen helpen aub?

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter