Ziwipeak Makreel en Lam

Ingredienten

Makreel, Lam, Lamshart, Lamspens, Lamslever, Lamslong, groenlipmossel, Lamsnier, inuline uit chicorei, gedroogde kelp, mineralen (Potassiumbicarbonaat, zinkchelaat, koperchelaat, seleniumgist, mamgaanchelaat), zout, peterselie, antioxidanten (citroenzuur en gemengde tocopherolen), Vitamines (Vitamine E ,  B1 en D3, foliumzuur)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Linolzuur (min.) Dierlijk eiwit
47% 30% 4% 10% 1% 8% 1.82% 1.54% 4800 2.06% 3.1% 1.32% 0.79% 1500mg/kg 1.87% 47%

Per kg
Magnesium 0,08%
Koper 46 mg (9,6 mg/1000 kcal)
Zink 240 mg (50 mg/1000 kcal)
Jodium 4,97 mg (1 mg/1000 kcal)
Vitamine A 139400 IU (29042 IU/1000 kcal)
Vitamine D 1500 IU (564 IU/1000 kcal)
Taurine 0,25%

Verteerbaarheid: 95%

Beoordeling:

Luchtgedroogd
ZiwiPeak Makreel en Lam is een luchtgedroogde voeding. Doordat Ziwipeak geen hoge temperaturen heeft ondergaan, zijn de enzymen nog grotendeels intact, en de eiwitten nog rauw. Ziwipeak is dus eigenlijk rauwe vleesvoeding (kvv), maar dan gedroogd. Mede hierdoor vind ik het zeer geschikt droogvoer, vergeleken met gewone hondenbrokken. ZiwiPeak zijn ook geen echte brokjes, maar meer platte stukjes gedroogd vlees.


Hoge verteerbaarheid

De luchtgedroogde voeding van Ziwi Peak heeft een hele hoge verteerbaarheid. Dit lieten ze weten per email: “A full digestibility study was performed through Massey University which involved weighing monitoring the nutrients consumed by some animals and comparing it to the undigested nutrients remaining in the faeces. From that it was calculated that over 95% of the nutrients had been digested and absorbed.” Ter vergelijking: brokken hebben meestal een verteerbaarheid van ongeveer 83%.

Geen zetmeel
De samenstelling ziet er goed uit. De voeding bevat geen zetmeel, wat ook een groot verschil is met gewone hondenbrokken. Alle hondenbrokken bevatten zetmeel, om het tot een brok te kunnen maken. Zetmeelbronnen zijn bijvoorbeeld graan, aardappel en peulvruchten. Honden hebben geen zetmeel nodig.

Eiwit en vet
Het eiwitgehalte en vetgehalte zijn hoog vergeleken met brokken. Dat is voor veel honden geen probleem, en ik vermoed dat dat komt doordat het rauw is.

Herkomst van het vlees
De lammeren die in de brok verwerkt zijn, konden buiten leven en hebben gras gegeten. Dit vind ik een voordeel qua diervriendelijkheid en qua gezondheid van het vlees.

Is Ziwipeak Lamb voor pups?
Ja deze voeding is volgens de Fediaf-richtlijnen geschikt voor pups van alle leeftijden en alle rassen. Omdat er erg veel vitamine A in zit, in verhouding met vitamine D,  raad ik deze voeding niet aan als hoofdvoeding voor pups of dragende teven.

Voedingsstoffen
Ziwipeak Makreel en Lam bevat genoeg van alle voedingsstoffen. Er zijn maar negen voedingsstoffen toegevoegd, en de rest zat al voldoende hoeveelheden in de ingrediënten zelf.

De mineralen zijn toegevoegd in de beste vorm, namelijk gebonden aan een aminozurencomplex, waardoor het goed opneembaar is. Selenium is toegevoegd als seliumgist, terwijl de meeste merken het minderwaardige en goedkopere natriumseleniet gebruiken.

Wat ik jammer vind, is dat er zoveel vitamine A in zit. Dat doet vermoeden dat er veel lever in zit. De hoge hoeveelheid vitamine A zou op zich geen kwaad kunnen, maar hierdoor is de balans tussen vitamine A en D niet goed. Er zit 92 keer zoveel vitamine A als D in, en ik zou zelf kiezen voor maximaal 15 keer zoveel.

Beoordeling
Ziwipeak Makreel en Lam krijgt van mij vijf sterren. Ik ben erg enthousiast over deze voeding omdat

  • de samenstelling erg goed is
  • het rauw is, doordat het is gedroogd onder lage temperaturen
  • alle supplementen in optimaal opneembare vorm zijn toegevoegd, het bevat alleen gecheleerde mineralen en geen natriumseleniet
  • het vlees afkomstig is van grasgevoerde vrije uitloop-dieren
  • er geen bha of bht inzit, ook niet in de ingredienten (wat bij de meeste hondenbrokken wel het geval is)
  • het vlees als vers vlees is verwerkt

Het enige minpunt is de hoge hoeveelheid vitamine A. Voor tijdelijk gebruik is dit geen probleem.

Ervaringen met Ziwi Peak
Ervaringen met Ziwi Peak kun je lezen in en onder het artikel Ziwi Peak Luchtgedroogd

Verkoop informatie:

ZiwiPeak Daily dog Cuisine Makreel en Lam is verkrijgbaar in deze hoeveelheden:
454 gram voor €20,95
1 kg voor €32,50
2,5 kg voor €76,95 (€30,78/kg)
4 kg voor €114,95 (€28,74/kg)

ZiwiPeak is online te bestellen bij Cool4pets

Ziwipeak bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
vis, lam/schaap vrije uitloop, wild (vis) prebiotica, taurine, chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten - www.ziwipets.com/

3 Comments

Geef een reactie