Alaska Kat

Datum: 18 maart, 2015
Laatst bijgewerkt: 13 december, 2019

De kvv van het merk Alaska met vers vlees speciaal voor de kat.
Analyse, ingrediënten en prijzen Alaska voor de kat

Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Alaska Chicken 100% Kip: bevleesde ruggen (65%), hart (20%), maag (10%), lever (5%).  16% 13% 0,8% 0,4% €7,36
Alaska Rabbit 100% Konijn: bevleesde ruggen (67%), hart (9%), long (9%), lever (5%), nier (5%), oren (5%). 18% 13% 0,9% 0,5% €9,88
Alaska Lamb/Fish Hele haring (30%), zalmlijven (20%), zalmkoppen (15%), lamshart (12%), lamslever (12%), lamslong (6%), bevleesde lamsribben (5%) 16% 12% 0,8% 0,6% €8,64
Alaska Turkey 100% Kalkoen: bevleesde ruggen (35%), hart (25%), vlees (25%), nekken (10%), lever (5%) 15% 10% 1% 0,5% €8,36
Alaska Beef/Chicken 70% Rund: vlees (20%), bevleesde tongbotjes (20%), hart (20%), lever (5%), nier (5%), 30% bevleesde kippenruggen. 17% 12% 0,6% 0,4% €8,64

Met uitzondering van Turkey (Kalkoen) worden er geen nekken in Alaska kat verwerkt.

Is Alaska voor de kat compleet? 
De mixen zijn op zichzelf niet compleet, maar bij afwisseling van alle mixen voer je wel compleet. Mijn aanbeveling is om Alaska Lamb/Fish 9% a 12% van het menu te laten zijn. Vis is een belangrijk onderdeel van het menu, maar teveel is ongezond. Lees meer in het artikel Vette vis.

Taurine-analyse
Uit een analyse bleek dat de combinatie van alle soorten Alaska Kat worsten 0.28 g taurine per 100 gram droge stof bevat. Dit komt neer op ongeveer 0,51 gram per 1000 kcal en de minimale aanbeveling voor kattenbrokken (Fediaf) is 0,5 gram/1000 kcal. Dit betekent dat er genoeg taurine inzit als je alle mixen afwisselt.

Verpakking
Alaska Kat is verpakt in rolletjes van 250 gram.

Alaska voor de kat bestellen
Je kunt Alaska voor de kat online bestellen. Bijvoorbeeld bij Animalfoodexpress.nl, zij bezorgen het thuis via vriespost.

kvv bestellen bij animal food express

Beoordeling:

Alaska kat lijkt mij een prima kvv. Ik vind het erg goed dat ze de hoeveelheid taurine hebben gemeten, om ook op dit punt zeker te zijn dat het compleet is. Zorg wel voor genoeg afwisseling en voer ook genoeg vette vis, bijvoorbeeld door 10-15% lam/vis te voerenm


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
afwisselen en zelf aanvullen bot kat www.alaska-petfood.nl

3 Comments

 1. Mirjam Schouten

  Hallo,

  wat een fijne website dit, super!!

  Naar aanleiding van jullie informatie ben ik net overgestapt op KVV. Ik bestelde gisteren Haaksbarf voor mijn 2 katten en die ontvingen het met veel gejuich 🙂

  Ik heb nog wel een paar beginnersvragen. Haaksbarf (via versvoer.nl) verkoopt alleen kip, rund en konijn. En aangezien jullie (en Haaksbarf zelf ook) aanraden om in 3 weken 4 diersoorten af te wisselen, kom ik er 1 tekort. Kan ik deze 3 aanvullen met bijvoorbeeld Kalkoen van Alaska Cat of een ander merk? Of is het beter om dan helemaal op een ander merk over te stappen?

  Van Alaska Cat vond ik wel een webshop die het hele assortiment aanbiedt. Hoe verhoudt dat merk zich kwalitatief ten opzichte van Haaksbarf?

  Ik hoor graag!

  vriendelijke groet,
  Mirjam Schouten
   

 2. Voerwijzer Meike

  Wat goed dat je je zo verdiept in gezonde voeding voor je kat en stappen hebt gezet hierin! Ik ben blij te horen dat je katten het met gejuich ontvingen, want het kan nog wel eens lastig zijn om een kat over te zetten op rauwe voeding.

  Het is helemaal niet erg om verschillende merken te voeren, dus geen probleem om Haaksbarf en Alaska te combineren. Haaksbarf en Alaska zijn beiden prima merken, en het kan ook geen kwaad om er nog een ander merk bij te doen als dat zo uitkomt. Overigens is het geen gegeven dat je katten tekorten krijgen op drie diersoorten, maar het risico is wel kleiner als je minimaal vier diersoorten voert. Vergeet de vette vis niet voor de nodige vitamine D en omega 3-vetzuren.

  1. Carla

   Mijn katten geven van alle versvoer producten (ik heb zowat alles voor katten van versvoer geprobeerd) aan de alaska duidelijk de voorkeur!
   Ga nu enkele kilo’s paardenvlees en andere soorten maar weg doen, want ik kan ze óf helemaal ingepakt óf vanaf het bord weggooien…..
   Hoezo zijn katten kieskeurig….

Geef een antwoord