Alaska Kat

Datum: 18 maart, 2015
Laatst bijgewerkt: 11 juli, 2022

De kvv van het merk Alaska met vers vlees speciaal voor de kat.
Analyse, ingrediënten en prijzen Alaska voor de kat

Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Alaska Kat Kip 100% Kip: bevleesde ruggen (65%), hart (20%), maag (10%), lever (5%).  16% 13% 0,8% 0,4% €8,40
Alaska Kat Konijn 100% Konijn: bevleesde ruggen (67%), hart (9%), long (9%), lever (5%), nier (5%), oren (5%). 18% 13% 0,9% 0,5% €11,40
Alaska Kat Lam/Vis Hele haring (30%), zalmlijven (20%), zalmkoppen (15%), lamshart (12%), lamslever (12%), lamslong (6%), bevleesde lamsribben (5%) 16% 12% 0,8% 0,6% €9,80
Alaska Kat Kalkoen 100% Kalkoen: bevleesde ruggen (35%), hart (25%), vlees (25%), nekken (10%), lever (5%) 15% 10% 1% 0,5% €9,20
Alaska Kat Rund/Kip 70% Rund: vlees (20%), bevleesde tongbotjes (20%), hart (20%), lever (5%), nier (5%), 30% bevleesde kippenruggen. 17% 12% 0,6% 0,4% €9,60

Met uitzondering van Turkey (Kalkoen) worden er geen nekken in Alaska kat verwerkt.

Is Alaska voor de kat compleet? 
De mixen zijn op zichzelf niet compleet, maar bij afwisseling van alle mixen voer je wel compleet. Mijn aanbeveling is om Alaska Lamb/Fish 9% a 12% van het menu te laten zijn. Vis is een belangrijk onderdeel van het menu, maar teveel is ongezond. Lees meer in het artikel Vette vis.

Taurine-analyse
Uit een analyse bleek dat de combinatie van alle soorten Alaska Kat worsten 0.28 g taurine per 100 gram droge stof bevat. Dit komt neer op ongeveer 0,51 gram per 1000 kcal en de minimale aanbeveling voor kattenbrokken (Fediaf) is 0,5 gram/1000 kcal. Dit betekent dat er genoeg taurine inzit als je alle mixen afwisselt.

Verpakking
Alaska Kat is verpakt in rolletjes van 250 gram.

Alaska voor de kat bestellen
Je kunt Alaska voor de kat online bestellen. Bijvoorbeeld bij Animalfoodexpress.nl, zij bezorgen het thuis via vriespost.

kvv bestellen bij animal food express

Beoordeling:

Alaska kat lijkt mij een prima kvv. Ik vind het erg goed dat ze de hoeveelheid taurine hebben gemeten, om ook op dit punt zeker te zijn dat het compleet is. Zorg wel voor genoeg afwisseling en voer ook genoeg vette vis, bijvoorbeeld door 10-15% lam/vis te voerenm


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
afwisselen en zelf aanvullen bot kat www.alaska-petfood.nl

5 Comments

 1. Flatsix

  Wij hebben een zeeer kieskeurige maine-coon (ondertussen 8 maanden oud). Wij voeren KVV-voeding, onze diepvriezer bevat reeds alle merken en smaken die je kunt bedenken, maar onze kat wil alleen ALASKA KONIJN eten, zelfs konijn van andere merken wil die niet, ook geen vis, rund, schaap, kip, kalkoen enz.

  Hij eet goed zolang hij zijn ALASKA maar krijgt. Nu is deze voeding aanvullend, bevat dus niet alles wat de kat zou moeten krijgen en je moet dan afwisselen met de verschillende smaken om tot een volledige voeding te komen; dit gaat met onze kat niet want dan eet ze bijna niet en het is een opgroeiend kitten, dus gaan we ze niet verhongeren.

  Kan ik gewoon 99% Alaska konijn blijven geven, of moet ik apart proberen vitaminen (of andere…??) bijmengen in het eten?

  Kat is nu 8 maand en weegt 6.5kg. – alles ziet er normaal uit.

  Graag jullie advies?

  1. Voerwijzer Meike

   Alleen Alaska Konijn is inderdaad erg eenzijdig. Met konijn is er waarschijnlijk ook nog een extra risico op taurine-tekort. Een multivitamine (met taurine) toevoegen is een oplossing, maar je kunt ook met een orthomoleculair voedingsdeskundige kijken welke voedingsstoffen in het menu tekort komen om alleen die aan te vullen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan vitamine D (correcte hoeveelheid is erg belangrijk, teveel is ook niet goed), taurine en omega 3.

   Het menu met compleet natvoer aanvullen is ook een optie, als ze dat wel lust.

 2. Voerwijzer Meike

  Wat goed dat je je zo verdiept in gezonde voeding voor je kat en stappen hebt gezet hierin! Ik ben blij te horen dat je katten het met gejuich ontvingen, want het kan nog wel eens lastig zijn om een kat over te zetten op rauwe voeding.

  Het is helemaal niet erg om verschillende merken te voeren, dus geen probleem om Haaksbarf en Alaska te combineren. Haaksbarf en Alaska zijn beiden prima merken, en het kan ook geen kwaad om er nog een ander merk bij te doen als dat zo uitkomt. Overigens is het geen gegeven dat je katten tekorten krijgen op drie diersoorten, maar het risico is wel kleiner als je minimaal vier diersoorten voert. Vergeet de vette vis niet voor de nodige vitamine D en omega 3-vetzuren.

  1. Carla

   Mijn katten geven van alle versvoer producten (ik heb zowat alles voor katten van versvoer geprobeerd) aan de alaska duidelijk de voorkeur!
   Ga nu enkele kilo’s paardenvlees en andere soorten maar weg doen, want ik kan ze óf helemaal ingepakt óf vanaf het bord weggooien…..
   Hoezo zijn katten kieskeurig….

 3. Mirjam Schouten

  Hallo,

  wat een fijne website dit, super!!

  Naar aanleiding van jullie informatie ben ik net overgestapt op KVV. Ik bestelde gisteren Haaksbarf voor mijn 2 katten en die ontvingen het met veel gejuich 🙂

  Ik heb nog wel een paar beginnersvragen. Haaksbarf (via versvoer.nl) verkoopt alleen kip, rund en konijn. En aangezien jullie (en Haaksbarf zelf ook) aanraden om in 3 weken 4 diersoorten af te wisselen, kom ik er 1 tekort. Kan ik deze 3 aanvullen met bijvoorbeeld Kalkoen van Alaska Cat of een ander merk? Of is het beter om dan helemaal op een ander merk over te stappen?

  Van Alaska Cat vond ik wel een webshop die het hele assortiment aanbiedt. Hoe verhoudt dat merk zich kwalitatief ten opzichte van Haaksbarf?

  Ik hoor graag!

  vriendelijke groet,
  Mirjam Schouten
   

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter