Albert Heijn diepvriesvoeding

Datum: 5 maart, 2012
Laatst bijgewerkt: 14 februari, 2017

Albert Heijn heeft een eigen merk diepvriesvoeding, deze kun je vinden in het vriesvak van de winkel.

Ingredienten Eiwit Vet Vocht Vezel Koolhydr. Prijs/kg
Pens Compleet Vlees en dierlijke bijproducten (70% pens), tarwebloem, olieën en vetten, mineralen.
Toegevoegd: ijzer, koper, zink, mangaan, jood, selenium en vitamine D3.
10.7% 11.7% 70% 0.8% 6.2% 1,73
Vlees Compleet Vlees en dierlijke bijproducten ( 76,6%, o.a. runderlever, -hart en -longen), tarwebloem, olieën en vetten, groenten, mineralen. Toevoegingsmiddelen: conserveermiddelen
Toegevoegd: ijzer, koper, zink, mangaan, jood, selenium en vitamine D3.
14.8% 6.7% 71% 1.2% 4.8% 1,73
Kip (niet compleet) Vlees en dierlijke bijproducten (85% kip), mineralen. Toevoegingsmiddelen: conserveermiddelen 13.7% 17.9% 63% 0.1% 0.4% 1.48
Vlees (niet compleet) Vlees en dierlijke bijproducten, mineralen. Toevoegingsmiddelen: conserveermiddelen 16.2% 1.8% 81% 0.9% 0% 1.48

Percentages
De percentages van deze voeding zijn niet duidelijk. Wel is uit de ingredientenopgave te concluderen dat de complete voedingen erg veel orgaan bevatten.

Bot of supplement als calciumbron?
Op deze vraag gaf de klantenservice van de Albert Heijn het volgende antwoord:  “0,0014% calciumjodaat, max. 0,6% bot en calcium dat van nature in vlees(grondstoffen) aanwezig is.”

Welke conserverigsmiddelen?
Ter conservering bevat de voeding 0,003% kopersulfaat. De reden die Albert Heijn hiervoor geeft is dat het om een rauw product gaat, wat niet te snel mag bederven als de hondenbezitter de diervoeding na ontdooien buiten de vriezer bewaart.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
Opvallend is dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid erg hoog is: 5% – 8% van het lichaamsgewicht, in tegenstelling tot het gangbare advies van 1,5% – 2,5% van het lichaamsgewicht. Omdat het product zo nieuws is, is nog niet uit praktijkervaring gebleken of deze aanbeveling juist is. De aanbevolen hoeveelheid per dag is:

Gewicht gram
5 kg 400
10 kg 600
15 800

Verpakking
De diepvriesvoeding van de Albert Heijn is verkrijgbaar in doosjes van 400 gram.

Opmerking: helaas lijkt het erop dat de door mij verkregen gegevens fout kunnen zijn, zie het nieuwsbericht over Albert Heijn diepvriesvoedingover de foutieve informatieverstrekking.

 

  

Beoordeling:

Albert Heijn kvv vind ik geen goede samenstelling hebben. Geen goede voeding in als hoofdvoeding te geven. Het bevat zo te zien bijna geen spiervlees, wat wel een belangrijk onderdeel is van het menu. Het bevat juist erg veel organen, die ook een essentieel onderdeel zijn van het menu, maar niet in deze grote hoeveelheden. Ook de toevoegingen van tarwebloem en conserveermiddelen vind ik niet passen in een gezond menu voor de hond.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix bot, supplement hond www.ah.nl

2 Comments

  1. Voerwijzer Meike

    De link werkt weer, bedankt. Nee ik vind dit geen goed merk. Weinig spiervlees (daardoor minder compleet eiwit) en onnodige toevoegingen. Als je een merk wilt dat makkelijk verkrijgbaar is, dan kun je beter naar de dieren speciaalzaak gaan.

Geef een reactie