Tamro Barf Flakes

Datum: 4 februari, 2015
Laatst bijgewerkt: 16 juli, 2022

Barf flakesBarf Flakes is een product van Tamro Diervoeding. Het is geen gemalen kvv, maar rauwe bevroren vleessnippers ter grootte van ongeveer een 2-euromunt. Het bot is wel fijngemalen. De Barf Flakes zijn makkelijk is te portioneren, want de flakes zitten los van elkaar in de zak. Het is verkrijgbaar in dozen van 5 kg, waarbij minimaal 4 dozen afgenomen moeten worden. Het is dus vooral geschikt voor grootverbruikers.

  Ingredienten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Complete barf flakes Lam, rund, geit, eend, kalkoen 15,4% 19,3% 0,6% 0,41% €4,40

Verhoudingen
De verhoudingen van de Barf Flakes zijn
70% spiervlees
15% orgaan (hart, lever, pens, eenden/kalkoen maag en een beetje long)
15% bot


Soms kan er onderin botgruis liggen

Compleet?
In tegenstelling tot de eerste variant van de Barf Flakes, is Barf Flakes Complete qua verhoudingen wel compleet. Het is wel nodig om nog toe te voegen:

Bij het verkooppunt Catering4pets worden onder eigen naam nog twee andere varianten verkocht, deze zijn niet compleet.

Barf Flakes Bestellen
De Barf Flakes zijn verkrijgbaar in dozen van 5 kilo en 10 kilo

Beoordeling:

De Barf Flakes zijn een leuke oplossing als je njet (alleen maar) fijngemalen voeding wilt voeren en ook niet wilt barfen, dit valt er zo’n beetje tussenin. Misschien niet handig voor schrokkende honden, in verband met kunnen verslikken in wat grotere stukken.

Het bot is fijngemalen en af en toe kom ik ervaringen tegen dat het meeste botgruis onderin de doos ligt. Maar dit is niet altijd zo. Voor de zekerheid kun je de inhoud van de doos vantevoren bekijken en eventueel nog even husselen.

Opzich zitten er genoeg diersoorten in (behalve dus vis), maar omdat ik niet weet of er organen en botten van meerdere diersoorten inzitten, raad ik wel aan om ook af en toe wat anders te voeren. Dat is altijd een goed idee, zodat je nooit afhankelijk bent van één fabrikant.

Wat is jouw ervaring met Barf Flakes?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
zelf aanvullen bot hond www.tamrodiervoeding.nl

14 Comments

 1. Denise Geerling

  De BARF flakes zijn veranderd, inmiddels zijn het geen flakes meer maar is het fijngemalen en in wat lange staafjes geperst. Dus kauwen is er niet meer bij. Wat ik toch jammer vind.
  Inmiddels is mij nu ook duidelijk geworden na langere tijd voeren dat de kwaliteit sterk wisselt van de ene levering en de andere.
  De laatste tijd wisselde ik de Compleet en de Budget af en dan ook nog de kilorollen, aangevuld met haring, soms ook konijnenoren.
  Nu kwam gisteravond bij het programma RADAR naar voren dat er veel te veel schildklierhormoon is aangetroffen bij de producten van TAMRO 🙁
  Dus ik denk dat we dan toch maar op zoek moeten naar een ander erk.
  Moeilijk omdat natuurlijk lang niet elk merk er op is getest !!

 2. Lotte

  Voor het eerst besteld. Ik heb de de smaken paard lam en konijn omdat mijn hond niet tegen rund kan helaas.
  Ze vind het heerlijk. Alleen ziet het er niet zo uit als op de foto. Het is zo fijn gemalen dat er niks te kauwen valt, als je het een beetje prakt is het net hetzelfde als uit een rol. Maar ze vind het lekker en daar gaat het om. En kan er goedkoop aankomen. 10 kilo voor 20 euro is een mooi prijsje.

 3. anne

  Mijn honden (2 volwassen Ierse Wolfshonden en 1 volwassen Bergherder) doen het alle 3 goed op de Barf Flakes, ik geef regelmatig hele karkassen,
  organen, fruit, eieren en groente extra.
  Mijn katten pikken ook regelmatig hapjes mee, vinden ze blijkbaar erg lekker. 🐱 🐱😋

 4. Denise

  Ons bevalt het prima voor onze Italiaanse windhondjes. En ze vinden het heerlijk !
  We husselen de zakken regelmatig zodat grof en fijn goed gemixed blijft.
  Ideaal dat het losgevroren is, voerschepje er bij en je haalt er zo een dagportie uit.
  We kopen er de groente/fruitmix ( 1 kilo rol per 5 kilo flakes ) bij en mengen dat er per dag door.
  Mooie compacte ( en weinig ) ontlasting.

 5. Voerwijzer Meike

  Hm goed punt inderdaad. Ik weet niet hoe dit werkt. Je zou denken dat het botgruis aan het vlees blijft plakken, maar als het diepgevroren bijelkaar is gegooid, dan misschien niet.

  Je zou dan zachte ontlasting verwachten tijdens de eerste 3/4 van de doos en te harde ontlasting door teveel calcium tijdens de laatste happen uit de doos. ​Ik heb nog maar weinig ervaringen gehoord, maar de ervaringen die ik heb gehoord waren wel goed.

 6. carnivoor vof

  Hoi Meike, ik vraag mij af of je met dit product wel de juiste verhoudingen voert. Het bot is fijngemalen en alles is los van elkaar gevrozen volgens fabrikant, normaal zakt dan het fijngemalen gedeelte (bot dus) naar de bodem tijdens vervoer.

 7. Voerwijzer Meike

  De Barf Flakes vind ik niet geschikt voor pups als enige voeding. Er zit vrij veel vet in, en daardoor bevat het volgens de richtlijnen van de Fediaf te weinig fosfor voor pups. Maar het is prima geschikt om deels te voeren, bijvoorbeeld voor 50%, als je er een andere kvv of meerdere andere kvv's bijvoert. Een kvv met minder vet.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter