Barfmenu Premium

Datum: 29 november, 2017
Laatst bijgewerkt: 29 november, 2019

Barfmenu Premium

Barfmenu Premium voor honden is de lijn van Barfmenu zonder toegevoegde vitamines en mineralen (premix) en zonder rund en kip. Alle mixen zijn aangevuld zijn met vacht als onverteerbare delen. Barfmenu heeft ook een lijn met complete voeding waar wel een premix aan toegevoegd is, zie daarvoor Barfmenu.

Barfmenu *Premium*
Ingrediënten Eiwit Vet Vocht Vezel Calcium Fosfor €/kg
Paard Premium Paardenvlees, eendenorganen (hart en lever) en eendennekken, paardenhuid met vacht voor extra vezels (minder dan 3%). 18% 13,5% 65% 0% 0,74% 0,52% €5,75
Hert Premium Hertenvlees, hertenorganen (hart), kalkoenvlees en kalkoenbotten, hertenhuid met vacht voor extra vezels (minder dan 3%) 16,7% 10,9% 65,2% 0,1% 0,94% 0.58% €5,50
Lam Premium Lamsvlees, lamshartslag (Hart en long), lamspens, lamsbotten, lamshuid met vacht voor extra vezels (minder dan 3%). 17,1% 17,6% 61,7% 0,3% 0,7% 0,62% €6,19
Kalkoen Premium Kalkoenenbotten, kalkoenenvlees, kalkoenenorganen (hart en lever), konijnenhuid met vacht voor extra vezels (minder dan 3%) 17,2% 9,9% 68,8% 0,2% 0,86% 0,59% €5,95
Vis Premium Verse zalmen, verse sardines en verse haringen, konijnenhuid met vacht voor extra vezels (minder dan 3%) 17,5% 12,7% 64% 0,2% 0,71% 0,48% €5,25

Samenstelling en verhoudingen van Barfmenu Premium
Het bot percentage ligt tussen de 20 en 25%
Het orgaan percentage is ongeveer 20%. Als er lever in een mix zit, is dit nooit meer dan 5%.

Verrijkt met dierljke vezels
Aan alle mixen zijn onverteerbare delen toegevoegd, namelijk vacht. Dit is gedaan als vezelbron voor de darmen. Lees ook Onverteerbare dierlijke vezels in rauwe vleesvoeding positief effect op darmgezondheid.

Is Barfmenu Premium Compleet?
Barfmenu Premium is op zichzelf niet compleet, maar past wel in een menu waarbij je zelf een compleet menu samenstelt.

Je voert compleet met Barfmenu Premium als je tenminste voert

 • Allevier de bovenste smaken en dan liever iets meer Paard Premium en Kalkoen Premium dan de andere twee smaken, voor genoeg lever
 • 5% a 10% Vis Premium, voor genoeg vette vis
 • Ongeveer 15% a 20% groenten
 • Ongeveer 10% pens
 • Ongeveer 2% nier
 • Eieren

Voorbeeldmenu
30% Paard Premium
30% Kalkoen Premium
20% Hert Premium
20% Lam Premium
8% Vis Premium
10% lamspens of runderpens
2% nier
Aangevuld met 200 gram verse groentenmix per kilo vlees en een eitje per kilo of per twee kilo vlees.

Is Barfmenu Premium geschikt voor pups?
Ja Barfmenu Premium is geschikt voor pups, alleen verhoogt het hoge calciumgehalte het risico op groeipijn voor pups van grotere rassen. De aanbeveling voor pups van middelgrote en grote rassen is om gemiddeld onder 0,8% calcium te blijven. Meer hierover kun je lezen in Calcium in kvv: hoeveel moet er in zitten?

Verpakking
Barfmenu is verkrijgbaar in rollen van 1 kg.

Vandaag besteld, morgen GRATIS bezorgd

Beoordeling:

Barfmenu lijkt me een prima merk en wordt gemaakt in een fabriek waar ik vertrouwen in heb. De samenstelling is vrij eenzijdig, en ik raad het niet aan als complete voeding. Als je zelf een menu samenstelt, kan Barfmenu Premium hier prima deel van uitmaken. Waar je rekening mee moet houden is dat niet in alle mixen lever zit en in geen van de mixen nier.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen bot hond barfmenu.nl/

10 Comments

 1. Dierenvriend

  Onze hond krijgt sinds enkele jaren afwisselende soorten van TinLo Barfmenu naar volle tevredenheid (goede ontlasting, mooie vacht).
  Ik heb al veel verschillende merken KVV gegeven aan onze viervoeter en tot nu toe vind ik dit de beste KVV qua samenstelling/kwaliteit en prijs. Dat TinLo ook nog eens een goed dierendoel steunt (Dierenlot), vind ik zeer lofwaardig!

 2. Martine Tentenier

  hallo Meike , mijn beagle schrokt nogal wanneer ze haar eten krijgt . Ik geef haar Alaska die wel fijn en papperig is . Ik wou weten wat nu het best is voor een hond die schrokt, fijn of grof , en zou Tinlo Barfmenu een groffer vlees zijn , bedankt bij voorbaat !

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk dat het niet zoveel uitmaakt. Schrokken is schrokken en of de vleesdeeltjes nu heel klein zijn of iets minder heel klein, zal niet uitmaken voor de vertering. Als je wil dat ze langzamer eet, zou je het vlees op een bord kunnen geven en het zoveel mogelijk uitspreiden met eventueel een beetje water erbij.

   1. Eva

    Hallo Meike ,

    Sinds kort voer ik aan mijn nieuwe hond Barfmenu premium. Ze doet het super op alleen de eend wil ze niet eten. Mijn hond komt vanuit Spanje heeft hiervoor alles en niks gegeten. Hier op Acana brokken gezet en ze poepte 4x per dag een berg. Binnen week op barfmenu is haar ontlasting veel minder en harder. Ik ben van plan Barfmenu te gaan afwisselen met Daily Meat en misschien Carnibest . Omdat ik gelezen heb dat het goed is om tussen merken te afwisselen. Ik houd me aan de boven vermeld schema zodat haar voeding compleet is. Alleen de groente vind ik nog lastig. Ze lust het niet. Op dit moment vind ik het nog lastig om zelf iets te maken. Ik ben me nog aan inlezen over alles. Maar tot die tijd … zou ik babyvoeding met toegestaande groente kunnen gebruiken? Er is veel keuze en ik kan het zo in de supermarkt halen. Of is het niet voldoende omdat de meeste potjes maar 2 soorten groenten bevatten?

    1. Voerwijzer Meike

     Ik heb geen idee hoe gezond de babyvoeding uit potjes is. Als er alleen gepureerde groente in zit, dan lijkt het me prima. Het is alleen niet zo vers. Als je zelf aan de slag gaat, probeer het dan eens pompoen en/of wortel, dat zijn vrij zoete groenten die honden vaak wel lekker vinden. Je kunt ook kant en klare groentenmixen voor honden kopen: https://www.voerwijzer.com/groentenmixen-voor-de-hond/. En inderdaad voor alles geldt, zorg voor afwisseling.

 3. Bart De Swaef

  Dag Meike,

  Onze hond heeft huidproblemen en wij zouden dus willen overschakelen naar KVV. Er zijn echter een aantal ‘nieuwe’ producten van Barfmenu. We hebben ook een consult gehad bij een orthomoleculair dierenarts en een aantal richtlijnen meegekregen.

  We zouden het volgende doen:
  – Geen vis (omwille van allergie), oplossen met supplement ω3
  – +/- 15% groenten (per voeding van 500g dus zo’n 75g), vers gemaakt met grote variatie
  – 2 gekookte eieren (niet rauw omwille van allergie) per week
  – noten/zaden/pitten
  – sporadisch fruit, avocado, kokosolie,
  – KVV van Barfmenu, dagelijks wisselend in 7 smaken: Lam, Kalkoen, Hert, Eend, Konijn, Kip en Paard.
  Geen rund omwille van voorgeschiktheid Rhodesian Ridgeback om daarop allergisch te reageren.

  Denkt u dat dit zou volstaan? Vnl. rondom de afwisseling van de KVV’s hebben wij nog even bevestiging nodig. Vnl. met betrekking tot voldoende lever..

  1. Voerwijzer Meike

   Dat klinkt als een compleet menu, inderdaad als er genoeg lever inzit en als het omega 3-supplement genoeg vitamine D bevat. Hoeveel lever elke mix bevat weet ik niet, maar ik zou er van uit gaan dat bij een menu waarbij 70% van de mixen of meer lever bevat, er genoeg lever in zit. Voor de zekerheid kun je kijken of Barfmenu je wilt vertellen hoeveel lever er in de mixen zit die je wilt voeren, zodat je kunt berekenen of er genoeg (ik zou zeggen minimaal 3%) lever in zit.

   Avocado zou ik voorzichtig mee zijn ivm met waarschuwingen voor vergiftiging.

   Heeft de orthomoleculair therapeut geen supplementen aanbevolen voor herstel van de darmen en zeker weten genoeg voedingsstoffen?

 4. Sophieburg

  Is het voldoende om de 5 de premium smaken te wisselen en 15% groente en 1 a 2 rauwe eitjes per week toe te voegen? Of moet er echt pens en nier bijgevoerd worden? Ook zag ik staat dat je aanraad 15 tot 20% groente te voeren en bij het voorbeeld menu schrijf je 20 gram per kilo vlees, dus dat is dan toch 2% groente? Of is dit een foutje en moet het inderdaad zo’n 150/200 gram groente per kilo vlees zijn?

Geef een reactie