Barfmenu Premium

Datum: 29 november, 2017
Laatst bijgewerkt: 7 april, 2023

Barfmenu Premium

Barfmenu Premium voor honden is de lijn van Barfmenu zonder toegevoegde vitamines en mineralen (premix) en zonder rund en kip. Alle mixen zijn aangevuld zijn met vacht als onverteerbare delen. Barfmenu heeft ook een lijn met complete voeding waar wel een premix aan toegevoegd is, zie daarvoor Barfmenu.

Barfmenu *Premium*
  Ingrediënten Eiwit Vet Vocht Vezel Calcium Fosfor €/kg
Paard Premium Paardenvlees, eendenorganen (hart en lever) en eendennekken, paardenhuid met vacht voor extra vezels (minder dan 3%). 18% 13,5% 65% 0% 0,74% 0,52% €6,50
Hert Premium Hertenvlees, hertenorganen (hart), kalkoenvlees en kalkoenbotten, hertenhuid met vacht voor extra vezels (minder dan 3%) 16,7% 10,9% 65,2% 0,1% 0,94% 0.58% €5,79
Lam Premium Lamsvlees, lamshartslag (Hart en long), lamspens, lamsbotten, lamshuid met vacht voor extra vezels (minder dan 3%). 17,1% 17,6% 61,7% 0,3% 0,7% 0,62% €6,19
Kalkoen Premium Kalkoenenbotten, kalkoenenvlees, kalkoenenorganen (hart en lever), konijnenhuid met vacht voor extra vezels (minder dan 3%) 17,2% 9,9% 68,8% 0,2% 0,86% 0,59% €5,89
Vis Premium  zalmen, haring, makreel konijnenhuid met vacht voor extra vezels (minder dan 3%) 17,5% 12,7% 64% 0,2% 0,71% 0,48% €5,85

Samenstelling en verhoudingen van Barfmenu Premium
Het bot percentage ligt tussen de 20 en 25%
Het orgaan percentage is ongeveer 20%. Als er lever in een mix zit, is dit nooit meer dan 5%.

Verrijkt met dierljke vezels
Aan alle mixen zijn onverteerbare delen toegevoegd, namelijk vacht. Dit is gedaan als vezelbron voor de darmen. Lees ook Onverteerbare dierlijke vezels in rauwe vleesvoeding positief effect op darmgezondheid.

Is Barfmenu Premium Compleet?
Barfmenu Premium is op zichzelf niet compleet, maar past wel in een menu waarbij je zelf een compleet menu samenstelt.

Je voert compleet met Barfmenu Premium als je tenminste voert

 • Allevier de bovenste smaken en dan liever iets meer Paard Premium en Kalkoen Premium dan de andere twee smaken, voor genoeg lever
 • 5% a 10% Vis Premium, voor genoeg vette vis
 • Ongeveer 15% a 20% groenten
 • Ongeveer 10% pens
 • Ongeveer 2% nier
 • Eieren

Voorbeeldmenu
30% Paard Premium
30% Kalkoen Premium
20% Hert Premium
20% Lam Premium
8% Vis Premium
10% lamspens of runderpens
2% nier
Aangevuld met 200 gram verse groentenmix per kilo vlees en een eitje per kilo of per twee kilo vlees.

Is Barfmenu Premium geschikt voor pups?
Ja Barfmenu Premium is geschikt voor pups, alleen verhoogt het hoge calciumgehalte het risico op groeipijn voor pups van grotere rassen. De aanbeveling voor pups van middelgrote en grote rassen is om gemiddeld onder 0,8% calcium te blijven. Meer hierover kun je lezen in Calcium in kvv: hoeveel moet er in zitten?

Verpakking
Barfmenu is verkrijgbaar in rollen van 1 kg.

Milieubewust thuisbezorgd door The Pet Food Express. Bezorgregio: Zuid-Holland, Utrecht
en West-Gelderland.

Beoordeling:

Barfmenu lijkt me een prima merk en wordt gemaakt in een fabriek waar ik vertrouwen in heb. De samenstelling is vrij eenzijdig, en ik raad het niet aan als complete voeding. Als je zelf een menu samenstelt, kan Barfmenu Premium hier prima deel van uitmaken. Waar je rekening mee moet houden is dat niet in alle mixen lever zit en in geen van de mixen nier.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
afwisselen en zelf aanvullen bot hond barfmenu.nl/

13 Comments

 1. Bianca Goorden

  Goedemiddag Meike,

  Ik heb nu voor mijn hondje Lamar Barfmenu en Alroda om dit in combinatie te geven omdat hij al 4,5 jaar epilepsie heeft. Ik wil eigenlijk alles biologisch geven aan hem. Dus ik hoor graag uw advies hierin. Ik heb hiervoor Kivo gegeven met omega 3 van Iceland Pet, Vit B6 en D3, 1x in de week krijgt hij homeopathische korrels ( recept van de DA ) en voor zijn gewrichten, rozenbottel en groenlipmossel. Mijn 2 andere hondjes krijgen ook supplementen. Alleen naar 5,5 mnd kreeg hij een aanval/toeval.

  Maar ik zag de verhouding die je je hond het beste kan geven. Ik vroeg mij af omdat hij 80 gram per dag krijgt of je die verhoudingen zoals, vis, pens, groenten, nier elke dag moet geven? En om het compleet te maken of je de totale grammen van de verhoudingen van die 80 gram lam bijv om dat aan te vullen tot 80 gram totaal zoals, pens, nier, vis groenten? Of kan ik ook elke dag een ander diersoort geven met groenten? Want ik had gelezen dat je 1x per week pens moet geven, ei, vis en de rest afwisselend diersoorten geven of evt meerdere diersoorten in 1 kvv rol.

  Ik heb het zo berekend voor Lamar:
  80 gram per dag.
  10% vis = 8 gram
  15% groenten = 12 gram
  10% pens = 8 gram
  2% nier = 1,6 gram
  totaal 29,6 gram dus 80 gram- 29,6 gram =50,4 gram lam bijv en 29,6 gram wat hier is aangegeven. Klopt dit?

  Ik hoor het graag en ook hoe ik het beste kan afwisselen en combineren. Want ik heb 3 hondjes en mijn andere 2 honden hebben Kivo, Source ( zonder bot maar geef ze 1x per week een rauw ei ) maar wil die waarschijnlijk vervangen voor lotgering omdat daar wel botten in verwerkt is, en Lotgering. Maar Kivo daar heb je verschillende diersoorten in 1 kvv rol.

  Groetjes Bianca,

  1. Bianca Goorden

   Wat ik even vergeten te vragen was. Of deze verhouding alleen bij Barfmenu en andere merken waar 1 diersoort in zit om te geven? En hoe zit het bij de andere merken waar meerdere diersoorten in zitten/verwerkt is qua verhouding en afwisseling om te geven aan je hond?

   Ik hoor het graag.

   Groetjes Bianca,

  2. Voerwijzer Meike

   Dag Bianca,

   Je bent goed bezig geweest zie ik! Als je hondje normaal 80 gram per dag aan rauwvoer eet, zou ik de 15% groenten niet bij deze 80 gram rekenen. In groenten zitten namelijk bijna geen calorieen en eiwitten, en dan ontstaan er tekorten. Je zou nier eventueel uit het menu kunnen laten. Je hoeft niet elke dag vis en pens (en nier) te voeren, dat mag je best per week berekenen of twee weken.

   Bijvoorbeeld zo:
   80 gram vlees per dag plus 15 gram groenten

   dag 1 55 gram Alroda en 25 gram pens
   dag 2 80 gram Alroda en 20 gram groente
   dag 3 30 gram Alroda en 50 gram vis en 10 gram groente
   dag 4 80 gram Alroda en 20 gram groente
   dag 5 55 gram Alroda en 25 gram pens
   dag 6 80 gram Alroda en 20 gram groente
   dag 7 80 gram Alroda en 20 gram groente

   Met Barfmenu is het menu iets ingewikkelder, omdat niet alle smaken lever bevatten en lam bijvoorbeeld wel pens bevat. Je moet dan zelf opletten dat er genoeg lever in het menu zit en je zou wat minder losse pens kunnen voeren als je Barfmenu Premium Lam voert. Ook moet je er beter op letten dat je genoeg gevogelte voert, omdat er maar 1 gevogelte-smaak is bij Barfmenu Premium. Genoeg gevogelte is belangrijk voor de omega 6-vetzuren.

   Barfmenu is ook niet biologisch. Alroda ook niet, maar de fabrikant zegt dat het wel biologisch en vrije uitloop-vlees bevat.

   Voor andere merken gelden dezelfde richtlijnen wat betreft de hoeveelheden pens en vis enzo.

 2. Sophieburg

  Is het voldoende om de 5 de premium smaken te wisselen en 15% groente en 1 a 2 rauwe eitjes per week toe te voegen? Of moet er echt pens en nier bijgevoerd worden? Ook zag ik staat dat je aanraad 15 tot 20% groente te voeren en bij het voorbeeld menu schrijf je 20 gram per kilo vlees, dus dat is dan toch 2% groente? Of is dit een foutje en moet het inderdaad zo’n 150/200 gram groente per kilo vlees zijn?

 3. Bart De Swaef

  Dag Meike,

  Onze hond heeft huidproblemen en wij zouden dus willen overschakelen naar KVV. Er zijn echter een aantal ‘nieuwe’ producten van Barfmenu. We hebben ook een consult gehad bij een orthomoleculair dierenarts en een aantal richtlijnen meegekregen.

  We zouden het volgende doen:
  – Geen vis (omwille van allergie), oplossen met supplement ω3
  – +/- 15% groenten (per voeding van 500g dus zo’n 75g), vers gemaakt met grote variatie
  – 2 gekookte eieren (niet rauw omwille van allergie) per week
  – noten/zaden/pitten
  – sporadisch fruit, avocado, kokosolie,
  – KVV van Barfmenu, dagelijks wisselend in 7 smaken: Lam, Kalkoen, Hert, Eend, Konijn, Kip en Paard.
  Geen rund omwille van voorgeschiktheid Rhodesian Ridgeback om daarop allergisch te reageren.

  Denkt u dat dit zou volstaan? Vnl. rondom de afwisseling van de KVV’s hebben wij nog even bevestiging nodig. Vnl. met betrekking tot voldoende lever..

  1. Voerwijzer Meike

   Dat klinkt als een compleet menu, inderdaad als er genoeg lever inzit en als het omega 3-supplement genoeg vitamine D bevat. Hoeveel lever elke mix bevat weet ik niet, maar ik zou er van uit gaan dat bij een menu waarbij 70% van de mixen of meer lever bevat, er genoeg lever in zit. Voor de zekerheid kun je kijken of Barfmenu je wilt vertellen hoeveel lever er in de mixen zit die je wilt voeren, zodat je kunt berekenen of er genoeg (ik zou zeggen minimaal 3%) lever in zit.

   Avocado zou ik voorzichtig mee zijn ivm met waarschuwingen voor vergiftiging.

   Heeft de orthomoleculair therapeut geen supplementen aanbevolen voor herstel van de darmen en zeker weten genoeg voedingsstoffen?

 4. Martine Tentenier

  hallo Meike , mijn beagle schrokt nogal wanneer ze haar eten krijgt . Ik geef haar Alaska die wel fijn en papperig is . Ik wou weten wat nu het best is voor een hond die schrokt, fijn of grof , en zou Tinlo Barfmenu een groffer vlees zijn , bedankt bij voorbaat !

  1. Voerwijzer Meike

   Ik denk dat het niet zoveel uitmaakt. Schrokken is schrokken en of de vleesdeeltjes nu heel klein zijn of iets minder heel klein, zal niet uitmaken voor de vertering. Als je wil dat ze langzamer eet, zou je het vlees op een bord kunnen geven en het zoveel mogelijk uitspreiden met eventueel een beetje water erbij.

   1. Eva

    Hallo Meike ,

    Sinds kort voer ik aan mijn nieuwe hond Barfmenu premium. Ze doet het super op alleen de eend wil ze niet eten. Mijn hond komt vanuit Spanje heeft hiervoor alles en niks gegeten. Hier op Acana brokken gezet en ze poepte 4x per dag een berg. Binnen week op barfmenu is haar ontlasting veel minder en harder. Ik ben van plan Barfmenu te gaan afwisselen met Daily Meat en misschien Carnibest . Omdat ik gelezen heb dat het goed is om tussen merken te afwisselen. Ik houd me aan de boven vermeld schema zodat haar voeding compleet is. Alleen de groente vind ik nog lastig. Ze lust het niet. Op dit moment vind ik het nog lastig om zelf iets te maken. Ik ben me nog aan inlezen over alles. Maar tot die tijd … zou ik babyvoeding met toegestaande groente kunnen gebruiken? Er is veel keuze en ik kan het zo in de supermarkt halen. Of is het niet voldoende omdat de meeste potjes maar 2 soorten groenten bevatten?

    1. Voerwijzer Meike

     Ik heb geen idee hoe gezond de babyvoeding uit potjes is. Als er alleen gepureerde groente in zit, dan lijkt het me prima. Het is alleen niet zo vers. Als je zelf aan de slag gaat, probeer het dan eens pompoen en/of wortel, dat zijn vrij zoete groenten die honden vaak wel lekker vinden. Je kunt ook kant en klare groentenmixen voor honden kopen: https://www.voerwijzer.com/groentenmixen-voor-de-hond/. En inderdaad voor alles geldt, zorg voor afwisseling.

 5. Dierenvriend

  Onze hond krijgt sinds enkele jaren afwisselende soorten van TinLo Barfmenu naar volle tevredenheid (goede ontlasting, mooie vacht).
  Ik heb al veel verschillende merken KVV gegeven aan onze viervoeter en tot nu toe vind ik dit de beste KVV qua samenstelling/kwaliteit en prijs. Dat TinLo ook nog eens een goed dierendoel steunt (Dierenlot), vind ik zeer lofwaardig!

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter