Carnis vers vlees – Cvv

Datum: 10 oktober, 2014
Laatst bijgewerkt: 11 november, 2021

 

Analyse & Ingredienten Carnis cvv
  Ingredienten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Kip/Rund Rundspiervlees, kippenvlees, runderpens, kipkarkas 14,4% 7,2% 0,9% 0,56% €4,45
Kalkoen/eend Kalkoen/eendenvlees, – hart ,-lever (15%), -nekken, eendenkarkas 13% 14,6% 0,7% 0,5% €6,50
Kip/pens Kippenvlees, -hart, -lever, -karkas, runderpens 14,4% 7,2% 0,54% 0,37% €4,45
Zalm/kip Zalm (50%), Kippenvlees, Kipkarkas 17,2% 7,2% 0,7% 0,45% €5,65
Eend Eendenvlees, -hart, -lever (10%) -nekken, bevleesde eendkarkassen 13% 11,2% 0,52% 0,38% €7,05
Lam Lamsvlees, -lever (10%), -hart, -long, -luchtpijp 18,3% 13,9% 2,3% 1,2% €6,85
Rund Rundspiervlees, -hart,-long,-nier,-luchtpijp, -pens,-boekmaag 18,7% 14,6% 0,05% 0,17% €4,80
Paard Paardenvlees,-hart, -lever (10%), -long, luchtpijp 19,4% 9,4% 0,03% 0,18% €9,90
Konijn Konijnenvlees, -hart, -lever (10%), – long, bevleesde konijnkarkassen 14,6% 6,8% 0,69% 0,48% €7,95
Pancreas 20% pancreas, rundvlees, kippenvlees, kipkarkas 14,2% 6,8% % % €9
Kip Kippenvlees,-lever, -hart, kipkarkas 13,7% 22,6% 0,9% 0,55% €4,45

 

Verhoudingen
De mixen bevatten ongeveer
60% spiervlees
15% bot of luchtpijp
25% organen

Samenstelling
Carnis gebruikt spiervlees van de bewegende delen van het dier. Ze verwerken dus geen restproducten. Tevens maken ze ook geen gebruik van kop-, lip- of wangvlees.

Als calciumbron bevat de kvv van Carnis bot of luchtpijp. Luchtpijp bevatten echter amper calcium.

Compleet?
Carnis bevat geen premix of andere toevoegingen en het is dus nodig om meerdere varianten te voeren. Zowel wit vlees als rood vlees als vis, alle essentiële organen (wissel mixen met en zonder lever in gelijke delen af) en genoeg calcium.

Een voorbeeld menu om compleet te voeren:

 • Eend
 • Kip/pens
 • Konijn
 • Zalm/kip (10-20% van het menu)
 • Lam
 • groenten
 • eieren

Is Carnis geschikt voor pups?
De mixen met een calciumgehalte lager dan 0,5% vind ik alleen geschikt voor pups als je deze maximaal een halve daghoeveelheid aan voer per week geeft.

Verpakking en verkrijgbaarheid
Carnis vers voer is verkrijgbaar in rollen van:
200 gram
500 gram
1 kilo

Cvv Paard
Carnis cvv Paard

Beoordeling:

Een pluspunt van Carnis vers vlees is dat ze er voor kiezen goede kwaliteit spiervlees te gebruiken.

Ik vind het jammer dat de calcium- en fosforgehaltes onbekend zijn. Volgens Carnis is het onbelangrijk hoeveel calcium en fosfor er in zit als het om een kvv zonder premix gaat. Hier ben ik het niet mee eens.Aan het percentage ruwe as is te zien dat er in sommige mixen (die met strot in plaats van bot) te weinig calcium zit.

Verder bevatten sommige mixen heel veel lever andere mixen geen organen. Opzich is dit prima, maar je moet dus wel gaan rekenen om ervoor te zorgen dat je genoeg orgaan voert en niet teveel lever. De aanbeveling is om maximaal 5% lever te voeren.

Goede afwisseling is dus extra belangrijk bij Carnis vers vlees. Wissel het liefst ook met andere merken af, om het risico op tekorten te verkleinen.

Wat is jouw ervaring met Carnis cvv?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
afwisselen en zelf aanvullen bot hond www.carnis.nl

33 Comments

 1. Jolande

  Ik zie werkelijk door de bomen het bos niet meer , ik heb een duitse herder pup van 14 weken oud die nu nog op brok zit van de fokker. Hij krijgt 3x per dag zijn eten , nu vervang ik een maaltijd door onbewerkte pens te geven en bouw dat op tot dag 4, maar nu komt de.belangerijkste vraag , welke kvv kan ik hem geven qua calcium/fosfor gehalte daar hij rustig gestaag opgroeit .
  Ik vraag dan ook echt om een specifiek product (naam).
  Wie kan mij helpen . Echt met spoed.
  Groet jolande

   1. Anoniem

    Dank je wel voor je reactie. Ik heb hun gemaild wat nu precies de samenstelling van de houdbare worsten is,maar ze hebben alleen geantwoord welke worsten geschikt zijn en niet wat de samenstelling is.
    Mieke zou het een idee zijn om eens uit te zoeken wat nu precies de samenstelling van de houdbare worsten van de verschillende merken is? Er zullen meer mensen met het vakantie probleem zitten net als ik.

    1. Voerwijzer Meike

     Ja dat is zeker een goed idee. Omdat er zoveel andere goede ideeën zijn, kom ik er niet snel aan toe 😉 Ik ben wel een lijst van gestoomde voedingen en vleesworsten aan het maken, maar zonder dat ik de fabrikanten allemaal om details heb gevraagd. Voor jouw hond zijn mogelijk Renske Eend/konijn en Smolke Eend/konijn geschikt, deze zijn ook graanvrij.

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb geen research gedaan naar Naturis, alleen de samenstelling gevraagd. Naast de info over de herkomst van het paard met gemalen bot, weet ik dat de analyse niet altijd klopt. Manon, die me hielp met Voerwijzer, had voor haar studie de opdracht een weende analyse te maken van iets. Ze deed en mix van Naturis en het week af van de analyse die ze zelf opgeven. Ik kan de exacte getallen nu niet terugvinden, en ik denk ook niet dat dit alleen bij Naturis het geval is. De analyse op de verpakking is en momentopname en als de samenstelling niet helemaal constant is, zal de analyse maling net iets anders kunnen uitvallen.

   1. Voerwijzer Meike

    Ik heb het gevonden, staat ook op de pagina over Naturis Compleet: “Na het zelf berekenen van de calcium- en fosforwaarden van Naturis Lam Compleet, blijkt dat deze tweemaal zo hoog zijn als op de verpakking wordt aangegeven. Je zou kunnen concluderen dat de analyse niet klopt en/of de samenstelling niet constant is.”

 2. Phoenix diervoeding

  Vaak wordt beendermeel verkregen van runderbot aangeduid als gemalen bot. 13% beendermeel geeft bijv. een totaal andere calciumwaarde dan zuiver bot. Er is slechts één merk kvv/barf die de apparatuur in huis heeft om runderbot te vermalen en dat is Haaks Barf. Andere merken zullen in een zuiver rund versie toch kipkarkas als bron voor bot gebruiken, dit wordt bij het ene merk kvv wél en bij het andere merk kvv niet gebruikt. Het gebruik van zuiver bot en ……………. de calcium/fosforwaardes zullen altijd een discussiepunt blijven.

 3. romaloo

  Even een vraagje, die niet direct iets met CVV te maken heeft, maar ik val net over deze zin:
  [quote]Je zult weten dat het vermalen van runderbot onmogelijk is, slechts één fabrikant heeft de apparatuur (onder patent) die runderbot kan vermalen.[/quote]
  Betekend dat dan, dat producenten van KVV, die in hun productbeschrijving hebben instaan, dat er (b.v.) 13% runderbot in zit, foute informatie aan hun klanten vertrekken ???? =O
  Ik vraag dit, omdat als dat zo zou zijn, je natuurlijk ook alle andere informatie van zo een merk in twijfel moet trekken…….

  1. Voerwijzer Meike

   Toevallig waren er een paar mensen die zich ditzelfde afvroegen over de paardmix, omdat ook de paardenbotten te hard zijn voor een ‘gewone, machine. Naturis vertelde volgens mjj dat ze gemalen paardenvlees met gemalen bot inkopen uit Zuid Amerika en dat daar het dus al gemalen wordt. Hetzelfde zou kunnen gelden voor rund. Want het is waar dat Haaksbarf er om bekend stond dat zij de enigen machine hadden die zulke harde botten kunnen malen. Echter geeft Herby Versvoer aan dit nu ook te kunnen.

   1. Phoenix diervoeding

    Het zou zo maar kunnen dat Herby een mega investering heeft gedaan en zelf een machine heeft laten maken om harde botten te vermalen.
    Wat goed dat je hier neerzet dat Naturis aan jou toegeeft dat de herkomst van het runder en paardenvlees uit Zuid-Amerika is. Een dubieuze herkomst dus want ondertussen weten we allemaal welke schandalen t.a.v. runder- en paardenvlees gaande is.
    Deze uitspraak van Naturis is, welke ik uiteraard ga verifiëren, als deze klopt voldoende reden om Naturis uit ons assortiment te halen. Wij willen geen vleesproducten verkopen waarvan met zekerheid kan worden gesteld waarbij voor de slacht spierversterkers en extra antibioticum bij het dier is ingespoten om het dier door de slacht-keuring heen te krijgen.
     

 4. Phoenix diervoeding

  Met enige verbazing heb ik deze beoordeling gelezen. Ik vind het altijd knap dat mensen “iets” kunnen beoordelen zonder het product gezien of getest te hebben, maar dit terzijde.

  Carnis Vers Vlees kan terdege een compleet voer worden genoemd. De effectieve calcium waardes verschillen per soort mix. Net als andere merken KVV geeft Carnis het advies om mixen af te wisselen, hierdoor krijgt de hond, gerekend op bijv. weekbasis voldoende calcium binnen.
  In de beoordeling staat geschreven: “Het verschil is dat Carnis Vers Vlees geen bot bevat maar strotten, als calciumbron”, dit is NIET waar. In de mixen waar kip, eend of kalkoen in verwerkt zit worden karkassen als calciumbron gebruikt.

  In deze beoordeling wordt gerekend met een voor mij nogal vreemde rekenmethode “1% as = 0.33% calcium”. Deze rekenmethode kan ik nergens toetsen. Op voerwijzer.com wordt er door Meike op een vraag over ruwe as het volgend antwoord gegeven: “Het percentage ruwe as op zich zegt niet zo heel veel, belangrijker zijn de gehaltes per vitamine en mineraal. Als er 8% ruwe as inzit, betekent dit niet vanzelf dat er van elke vitamine of mineraal genoeg in zit” Daarom bevreemdt het mij dat het percentage ruwe as in deze beoordeling wordt gebruikt om een calciumpercentage uit te rekenen.

  Ten aanzien van ruwe as kwam ik dit op het internet tegen: “ruwe as (RAS) Dit is alles dat overblijft na verassing, m.a.w. de mineralen. Dit kan nog opgesplitst worden in de oplosbare en de onoplosbare fractie. De oplosbare fractie bevat doorgaans de mineralen die benutbaar zijn voor het dier. De onoplosbare fractie geeft soms een indicatie over de contaminatie met bijvoorbeeld aarde…”
  Het percentage ruwe as geeft dus totaal geen zekerheid over de hoeveelheid aanwezig calcium of mineralen, immers het kan een vervuiling in het voer zijn.

  Wat betreft de werkelijke percentages calcium: naar mijn mening staren KVV kopers zich hier te vaak blind op. Eén laboratorium test is voldoende om jarenlang een calciumpercentage op te mogen geven. En zijn die percentages dan altijd gelijk? Welnee en daar is ook het feit dat 1 KG dikbevleesde karkassen minder calcium geeft dan 1 KG ketting karkassen.

  Kortom: ook bij KVV producten waarop het calciumpercentage wordt vermeld op het etiket of op de website zal het calciumpercentage per productie behoorlijk schommelen. Ook bij KVV producten waarbij een premix wordt gebruikt schommelt dit percentage, denk hierbij aan het goed of minder goed doormixen van de vleesmix.

  Ten aanzien van het gebruik van een premix en de benodigde hoeveelheid calcium die een opgroeiende pup nodig heeft kwam ik op Barfplaats.nl het volgende tegen: “Een teveel aan calcium en andere voedingsstoffen:
  Als een pup teveel calcium binnen krijgt, hoeveelheden die hij niet nodig heeft, scheidt hij deze simpelweg uit via de ontlasting. Dit statement is absoluut waar wanneer we het hebben over een natuurlijke calcium bron zoals in rauwe vlees botten en zoals in andere natuurlijke bronnen zoals groenten. Maar dit statement is absoluut niet waar voor grote hoeveelheden calcium die de pup binnen krijgt via hondenbrokken of voeding waar een onnatuurlijk calcium supplement in verwerkt is (zowel in commercieel voer als in zelfgemaakt voer. Noot Lizzy: dit is nou exact waarom ik geen voorstander ben van een KVV waar een calcium supplement in verwerkt is!!!).”
  Hoeveel calcium heeft een opgroeiende pup nodig?
  Wanneer je probeert om iedere dag een complete maaltijd voor te schotelen, zij het via commerciële voeding, zij het via gekookte voeding dat je zelf samenstelt: moet je er voor zorgen dat de voeding 1.1% tot 1.5% calcium bevat. Zeker niet meer dan 2.0%. Je moet er ook voor zorgen dat je ongeveer dezelfde hoeveelheid calcium als fosfor voert en dan liefst net een beetje meer calcium dan fosfor (de ratio is 1.1 : 1). Is dat simpel of is dat verwarrend? Wees niet bezorgt. Accepteer voor het moment even wat ik zeg en lees verder. Als het voer dat je voert deze ratio bevat (en een ‘zo ongeveer’ is goed genoeg) en het percentage calcium is tussen de 1% en 2%: zal het allemaal redelijk goed aflopen met de botten van de pup.

  Ik citeer bewust uit een artikel (topic) van Barfplaats.nl omdat veel informatie die jij neerzet komt van deze site.

  Weer terug naar de beoordeling over Carnis CVV. De maker van dit product geeft bewust het calcium percentage niet op en geeft bewust aan dat, indien men van CVV vleesmixen wisselt, de hond alle stoffen (vitamines, mineralen en calcium) binnenkrijgt.

  Ten aanzien van deze passage uit de beoordeling van Carnis CVV “dit lijkt me een kvv van goede kwaliteit, waaraan je 20% -50% vleesbotten aan kunt toevoegen om het compleet te maken” het volgende: dit advies is een onzinnig advies en kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid van een hond. Met name volwassen honden kunnen orgaanschade oplopen indien er een teveel aan calcium wordt gegeven.
  Zoals iedereen zelf kan bedenken zal er nooit een wolf en een wolvin met een Berkel weegschaal over de steppen hollen. In de natuur worden percentages niet gewogen en worden ook de juiste percentages verkregen door het wisselen van prooidier.

  Ook ten aanzien van het gebruik van orgaanvlees kwam ik in deze beoordeling een passage tegen die volgens mij absoluut niet waar is. In de beoordeling staat: “Het is niet per mix compleet, ook niet qua organen” Carnis heeft er bewust voor gekozen om géén lever aan de mixen toe te voegen, dit omdat veel honden lever niet willen eten. De aan het Carnis CVV toegevoegde orgaanvlees is ruim voldoende voor het verkrijgen van de benodigde stoffen in het lichaam van de hond.

  Als laatste m.b.t. deze beoordeling nog deze twee punten:
  In Carnis Vers Vlees worden grondstoffen gebruikt welke worden verkregen in uitsluitend Nederlandse slachthuizen. In tegenstelling tot verschillende andere merken KVV gebruikt Carnis dus geen vlees met een dubieuze herkomst. 

  Onze eigen honden en de honden van een tiental klanten van ons eten nu enige tijd Carnis CVV. We zien bij al deze honden keurige ontlasting en de hoeveelheid ontlasting is minder dan bij kvv merken die premix bevatten. Daarnaast heeft een simpele smaaktest laten zien (elke hond drie verschillende maaltijden aanbieden en kijken welke maaltijd de hond het eerst kiest) dat Carnis CVV door alle honden, welke aan deze test hebben meegedaan, als het nummer 1 voer wordt gezien.

  Ik denk dat het goed is dat er een toegankelijke en heldere vergelijkingssite is waarop consumenten voeders met elkaar kunnen vergelijken. Voerwijzer.com kan hierbij een hulp zijn echter dan zullen de beoordelingen die op de site worden geplaatst volgens een éénduidige methode moeten worden gemaakt en geschreven.

  Als ik naar een aantal andere beoordeling op jouw site kijk dan zie ik géén   éénduidige beoordelingsmethode. Kijk ik naar de beoordeling van bijv. Carnivoer dan rep je daar met geen woord over het calciumpercentage. Ook bij de beoordeling van Lotgering zie ik van het overgrote deel van de producten geen calciumpercentage op jouw site staat opgegeven.

  Bij de beoordeling van Naturis Rund Compleet zie ik op jouw site de volgende ingrediënten staan: “89% rund, 5% pens, 5% lever”. Je zult weten dat het vermalen van runderbot onmogelijk is, slechts één fabrikant heeft de apparatuur (onder patent) die runderbot kan vermalen. Als ik de door jou opgegeven percentages optel zit ik op 99%, dat missende procentje zal waarschijnlijk de calcium toevoeging middels de premix zijn. Bij dit merk zie ik geen opmerking van jou staan m.b.t. de keuze van het orgaanvlees ondanks dat Naturis 2 soorten orgaanvlees in de producten stopt.
   
  De wijze waarop beoordelingen nu geschreven worden roepen bij mij het beeld op waarbij “appels met peren” worden vergeleken en dat is jammer want het initiatief van voerwijzer.com is juist zo goed.
   

  1. Voerwijzer Meike

   Interessante discussie, en ik geloof dat ik mijn punt in de beoordeling niet goed heb uitgelegd.

   Het is belangrijk dat er genoeg calcium in een kvv zit, om geen tekorten op te lopen. Dit gebeurt echter niet in een paar weken, maar het kan jaren duren voordat je het merkt.

   Nu je het toch over appels en peren hebt, je kunt het zo zien: ruwe as = fruit en calcium = appels. Door het percentage ‘fruit’ te bekijken weet je niet hoeveel appels erin zitten, maar wel hoeveel appels er maximaal in kunnen zitten. Als ergens 10% fruit inzit, kan er nooit 20% appel inzitten. Stel een hond heeft minimaal 5% appels nodig op een voeding met een normale hoeveelheid calorieën, en er zit maar 1% fruit in, dan concludeer ik dus dat er te weinig appels inzitten. Daarnaast kan er met 1% fruit ook niet genoeg druiven inzitten, en kersen, bij wijze van spreken, dus even terug maar de mineralen: bij zo’n laag gehalte mineralen is de kans groot dat ook van andere mineralen er te weinig inzit.

   Nu is het niet zo dat dit maar om een paar mixen gaat, en dat bij afwisseling er toch genoeg ‘appels’ worden gevoerd, maar alle mixen bevatten weinig ruwe as. De mixen met bot wel iets minder weinig, vergeleken met andere kvv’s ongeveer twee tot drie keer zo weinig.

   Merken die helemaal geen analyse laten maken, geven meestal wel aan hoeveel bot erin zit. Je moet dan op de fabrikant vertrouwen of dit klopt, en het is aan ieder zelf om dit te doen of niet.

   Over de organen, ik had begrepen dat er wel lever inzit. “Organen die wij gebruiken in de verschillende mixen zijn: vuile pens, boekmaag, hart, long, lever en nier. Dit is per diersoort verschillend.”

    1. Voerwijzer Meike

     Ja dat snapte ik, maar het leek me een goede vergelijking om mijn redenatie een beetje uit te leggen. Klopt niet helemaal, maar hopelijk is het zo wat duidelijker.

     Het was niet mijn bedoeling Kiezebrink met Carnis te vergelijken qua kwaliteit, maar ik zocht naar een vergelijking om te tonen hoeveel procent van de ruwe as calcium is bij het gebruik van strotten.

     De info over Naturis had ik tweedehands, maar het zou goed waar kunnen zijn. Ik ben benieuwd wat ze je vertellen, misschien kun je meteen eens vragen hoe ze aan de gemalen runderbotten komen.

     1. Phoenix diervoeding

      Beste Meike, ik zie geen eenduidige beoordelingsmethode die je hanteert bij het vergelijken van de verschillende merken KVV.
      Bij AHV zet je een zeer algemene beoordeling neer waarbij je aangeeft dat AHV een compleet product is door toevoeding van bot en supplementen. Ik zie nergens dat jij bij de combinatie bot en supplementen vraagtekens stelt terwijl bekend is dat chemisch onttrokken calcium (premix dus) en natuurlijk calcium een uitermate ongelukkige combinatie is. Met een simpel compleet door Premix is het AHV verhaal klaar.

      Bij Bibi zie ik staan: Compleet door diersoorten afwisselen terwijl er geen calciumwaardes zijn opgegeven, ik zie bij dat merk geen hele calcium discussie staan.

      Bij Carnis CVV zet je neer: Compleet door diersoorten afwisselen – niet compleet.
      Daarnaast zet je neer: “Carnis Vers Vlees geen bot bevat” en uitsluitend strotten bevat. Dit is en dat heb ik je al eerder gemeld NIET waar. In de rund, lam en paard versie worden strotten verwerkt, in de andere soorten zit terdege bot.
      Op de eerste pagina van de Carnis beoordeling zet je neer: “strotten in plaats van bot (in de meeste mixen)”, deze info komt dus niet overeen met de info die op de 2e pagina te vinden is.

      Ik vind het jammer dat jij de voor jou negatieve punten van Carnis CVV zo uitlicht en uitvergroot, dit ondanks dat een aantal van jouw beweringen onjuist zijn (berekening van het calcium gehalte). Het zou veel chiquer en geloofwaardiger zijn als je een objectieve beoordeling schrijft en dus geen bakstenen met colaflessen gaat vergelijken. Benadruk ook eens positieve punten van producten zoals Premixvrij en herkomst vlees uit Nederland.

      Steeds meer merken KVV halen hun ingrediënten uit landen die ik verweggistan wil noemen. Tsjernobyl-koeien komen naar EU-slachthuizen om vervolgens in de diervoeding te belanden. Vrachtwagens met runderbloed uit Polen komen naar de Nederlandse grens waar vlak voor de grens een klonteermiddel aan het bloed wordt toegevoegd en deze “gel” later weer vermengd wordt met gemalen vlees.

      De herkomst van de grondstoffen van KVV (het vlees dus) is ons net even iets belangrijker dan de precieze percentages ruwe as. Je zult wellicht weten dat vlees dat bomvol zit met groeihormoon of stijf staat van de steroïden een hoger percentage ruwe as zal geven. Op dit percentage laat jij dan achterhaalde en niet kloppende rekenmethode op los laat om het calciumpercentage te berekenen.

      Kortom: Al eerder heb ik je laten weten dat ik van mening ben dat als je een onafhankelijke vergelijkingssite wilt zijn, je ook onafhankelijk moet zijn en er een eenduidige beoordelingsmethodiek moet hanteren. Dus niet bij het ene merk een mega verhaal neerzetten over het calcium en mineralen percentage (dit omdat de fabrikant deze percentages niet aangeeft) en bij een ander merk met geen woord rept over calcium omdat een dierenarts bij de ontwikkeling van dat merk betrokken is geweest.

      Het zou chique zijn als je de beoordeling van Carnis CVV herschrijft en de fouten en onjuistheden die je hebt neergezet verwijderd c.q. aanpast. Pas dan heb je een onafhankelijke beoordeling geschreven en daar hebben consumenten wat aan.

      In de jaren dat wij als verkooppunt van KVV actief zijn hebben wij altijd onze eigen honden de producten laten eten welke wij verkopen, hierdoor zijn wij altijd instaat om wijzigingen in het product welke optisch zichtbaar zijn, direct op te merken en indien nodig navraag te doen bij de fabrikant. Door deze manier van werken hebben wij al aardig wat merken KVV uit ons assortiment gegooid welke door jou op Voerwijzer.com een positieve beoordeling hebben gekregen. Daarom is het essentieel om een product zelf te zien, te ruiken en te zien hoe honden/katten er op reageren voordat je een beoordeling schrijft. Dacht je nu werkelijk dat de Consumentenbond een beoordeling schrijft over een product zonder dit zelf uitvoering te hebben getest? 

      Wat betreft jouw opmerking over Naturis, [quote]De info over Naturis had ik tweedehands, maar het zou goed waar kunnen zijn [/quote] vind jij het echt verstandig om deze info, zonder het te verifiëren op voerwijzer.com te plaatsen? Jij hebt HBO Communicatie (tekst & publiciteit) en Communicatie- en Informatiewetenschappen gedaan, als geen ander zou jij moeten weten hoe schadelijk deze informatie voor Naturis- en hoe groot het risico van een proces tegen jou is, indien blijkt dat deze informatie niet klopt.

      Houd je dus bij feiten en publiceer géén aannames!
      Keep up the good work

     2. Voerwijzer Meike

      Ik heb bijna geen andere merken beoordeeld. De tekst die je bij bijvoorbeeld AHV ziet staan, is geen beoordeling. Ik kan namelijk kvv's helemaal niet beoordelen zonder de kwaliteit van het vlees en de verhoudingen van de ingrediënten te weten, en de analyse te zien. Tenzij ik zie dat er iets niet klopt, zoals in dit geval het percentage ruwe as en de calciumbron. Bij het merk Excellent zie je ook dat ik een beoordeling heb geschreven omdat de samenstelling naar mijn mening niet klopt. Maar bij de meeste merken, zoals AHV, heb ik te weinig info om te kunnen zeggen of het een goede of slechte kvv is. Wat je daar ziet staan, is of het compleet is of niet. Mijn beoordelingsmethode is dus:
      – wat is de kwaliteit van het spiervlees
      – wat zijn de ingrediënten en hun onderlinge verhoudingen
      – hoe ziet de analyse er uit
      Dat Carnis kwalitatief spiervlees gebruikt, daar ben ik enthousiast over, en dat noem ik ook toch? Het lijkt me geen slecht product, alleen niet compleet. Ik noem de informatie over Naturis niet als feit zoals je ziet. Als Naturis zou antwoorden op emails zou ik het verifiëren en bij de pagina over Naturis plaatsen.

     3. Phoenix diervoeding

      Beste Meike, als je een onafhankelijke site wil zijn dan zal je ALLE merken moeten beoordelen en niet het ene merk wel beoordelen en het andere merk niet. De wijze waarop je nu werkt wekt verwarring bij consumenten op en juist deze site kan zo’n goed initiatief zijn om consumenten te helpen die door de kvv bomen het bos niet meer zien.

      De afgelopen dagen heb ik een aantal klanten van ons opmerkzaam gemaakt op deze site, al deze klanten hadden (net als ik) de indruk dat jij beoordelingen schrijft.

      Op deze site kom ik een aantal beweringen en adviezen tegen die echt volkomen verkeerd zijn en ……… zelfs schadelijk kunnen zijn zoals jouw advies om 20 tot 50% vleesbotten toe te voegen aan Carnis CVV. Consumenten die dit advies opvolgen lopen het risico op een totale darmverstopping indien  er 250 gram bot aan een pond vlees wordt toegevoegd.

      Op deze site zie standaard bij producten een vermelding staan of deze wel of niet compleet zijn. Soms staat er een vermelding bij dat de calciumbron bot is en dat het product compleet wordt gemaakt door een premix. Persoonlijk zou ik een kanttekening bij deze producten plaatsen omdat onomstotelijk bewezen is dat natuurlijk calcium niet goed matched met chemisch onttrokken calcium dat in bijna alle premixen zit.

      Daarnaast kan je in de literatuur lezen welke door Mogens Eliasen uitgebracht is lezen dat het absoluut niet verstandig is om een volwassen hond dagelijks een compleet voer voor te zetten, daarom is de aanduiding op jouw site “compleet door wisselen van vleessoort” een prima aanduiding en zou ik persoonlijk de aanduidingen “Om de laatste twee punten raad ik aan dit niet zonder aanvullingen voor langere periode te voeren”  en “niet compleet” die je bij Carnis CVV hebt neergezet weghalen omdat het consumenten op een verkeerd been zet

      Op Facebook zag ik op 14 oktober j.l. deze posting staan van jou: “Ja het is tijd voor een goede hondenvoeding-opleiding, maar dat zal iets langer duren dan binnenkort”. Door deze opmerking trek ik de conclusie dat jij geen opleiding in de (dier)voedingsleer hebt gedaan, daarom deze tip: een goede opleiding is lastig te vinden (veel cursussen zijn een tikkie gekleurd omdat deze gegeven worden door fabrikanten van kvv, als vergelijkingssite wil je natuurlijk onafhankelijk blijven en heb je dus niets aan zo’n “gekleurde” cursus. Door het jarenlang bijwonen van congressen en seminars en het bestuderen van de juiste literatuur kom je een eind maar hou er rekening mee dat je nooit uitgeleerd zal raken want ………………. inzichten zullen altijd blijven veranderen en daar zal je (net als wij doen) op moeten anticiperen door kennis bij te tanken pas daarna kan je een objectief oordeel over een product geven.

      Ik stop nu met deze discussie omdat ik van mening ben dat alles gezegd is wat er gezegd moet worden. Nogmaals Voerwijzer.com vind ik een prima initiatief echter de uitwerking van de informatie is soms wat te gekleurd (op basis van verkregen fabrikant info) of soms is de informatie die gegeven wordt niet geheel juist.

     4. Marty Hermsen

      Ik kan mij helemaal aansluiten bij het verhaal van Phoenix.

      Ik vind het een informatieve website, maar om een onafhankelijk en objectief advies te geven voldoet het niet 100%.  Meike je zou niet mogen reageren op reacties en bij elke leverancier voorstellen om dan maar een andere everancier te proberen.  Dat komt wel erg vaak voor vij elke leverancier !  je eigen favoriete merken niet aangeven dan wel aanbevelen is ook eigenlijk uit den boze.  Vooral als je advertenties toelaat voor extra inkomsten raakt het objectieve geheel weg !

      Daarnaast geef je aan fabrikanten bij elk merk, terwijl vele gewoon groothandel of verkopers zijn. Dat geeft een onjuiste indruk. Ik kan je dat eigenlijk niet eens kwalijk nemen want de groothandel en verkopers werken er nog harder voor om dat te doen voorkomen ??

      Neem niet weg dat ik je initiatief nog steeds kan waarderen maar er zitten enkele misleidende zaken die je zou moeten korrigeren.  In het belang van je website en in het belang van de consument.

      Groet

       

     5. Voerwijzer Meike

      Bedankt voor je reactie Marty, en ik snap dat het als fabrikant niet altijd fijn is om te lezen als ik adviseer eens een ander merk te proberen als er problemen zijn. Echter hoeft dat niet te betekenen dat het product slecht is, maar dat het voor de desbetreffende hond vaak niet geschikt blijkt. Verder ga ik af op ervaringen en het vertrouwen dat ik wel of niet in een fabrikant heb door bijvoorbeeld een bezoek aan de fabriek en de kennis en openheid van de fabrikant. Ja fabrikant is niet het juiste woord he, welk woord zou jij gebruiken? Gewoon ‘merk’?

      Ik laat alleen advertenties toe van verkooppunten die een ‘bewust’ assortiment hebben, merken mogen niet adverteren, juist om de reden dat ik bezoekers niet op die manier in hun merk-keuze wil beïnvloeden, en om onafhankelijk te blijven.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter