Degomeat

Datum: 22 februari, 2017
Laatst bijgewerkt: 17 december, 2019

Degomeat is een Belgisch kvv-merk voor honden, welke ook in Nederland verkrijgbaar is.

Ingrediënten Eiwit Vet Calc Fosf €/kg
Kip Compleet 42% vlees, 20% bot, 10% kippenorgaan, 15% rundvlees, 10% groenten, 2% appel, 1% zalmolie 12,4% 19,4%  0,62%  0,43% €3,40
Lam Compleet 37% eendkarkas, 35% lamsvlees, 15% lamsorgaan (lever en nier), 10% groenten, 2% appel, 1% zalmolie 12% 18,5% 2,87% 1,4% €3,30
Eend Compleet 57% eendenvlees, 20% eendenbot, 10% eendenorgaan (lever en hart),
10% groenten,
2% appel,
1% zalmolie
10,9% 19,1% 1,14% 0,59% €3,65
Kalkoen Compleet 57% kalkoenvlees, 20% kalkoenbot,
10% kalkoenorgaan (voornamelijk lever en hart)
10% groenten
2% appel,
1% zalmolie
16,5% 13,7% 2% 1% €3,45
Konijn Compleet 57% konijnenvlees, 20% konijnbot,
10% konijnorgaan (lever, hart)
10% groenten,
2% appel,
1% zalmolie
15,6% 8,2% 3,34% 1,66% €3,70
Vleesmix Compleet 35% pens
25% rundvlees
17% kip met bot
10% runderorganen: nieren, lever en harten
10% groenten
2% appel
1% visolie
13,6% 14,8%  0,44% 0,32% €3,45
Sportmix Compleet 64% rundvlees
13% runderbot
10% runderorgaan (lever, harten en nieren)
10% groenten
2% appel
1% visolie
17,1% 14,9%  0,07% 0,15% €3,70
Pens Compleet 77% runderpens
10% kip
10% groenten
2% appel
1% visolie
14,6% 13,5%  0,49% 0,34% €3,40
Kalkoen haring makreelmix 40% kalkoenvlees,
20% kalkoenbot,
40 % hele haringen en makrelen
18,4% 10% 2,37% 1,16% €3,50
Puppy- en kittenmix Compleet 44% kip met bot
30% rund
10% rundorgaan (o.a. nier, long)
10% groenten,
2% appel
1% zalmolie
premix
13,6% 11,2% 0,46% 0,32% €3,60
Paardmix 80% paardenvlees (met kraakbeen waarschijnlijk)
20% paardenorganen
17% 14% 0,29% % €5,95
Zalmmix 100% zalm % % % % €3,55
Pancreas 65% kalkoen met bot, 35% pancreas % % % % €3,35

 

Ingrediënten
In de Degomeat -mixen zit tussen de 5 a 8% lever en hart, met uitzondering van Pens compleet. Hier zitten naast pens geen andere organen in.

Degomeat gebruikt verse grondstoffen en geen diepgevroren mixen, zodat ze precies weten wat ze gebruiken.

Compleet?
Alleen de puppymix is compleet, doordat er een premix inzit. De andere mixen zijn niet compleet opzichzelf, ondanks dat ze compleet heten. Bij afwisseling kun je wel compleet voeren, wissel dan af tussen

 • Rood en wit vlees
 • Hoge en lage calciumgehaltes (en kijk naar de ontlasting om te bepalen welke mixen een goede hoeveelheid calcium bevatten voor je hond)

Degomeat voor pups?
De puppymix is compleet en de samenstelling en analyse is ook prima. De gemeten calcium- en fosforgehaltes aan de lage kant, maar is niet te laag voor pups vanaf 14 weken. Als het calciumgehalte klopt, is deze puppymix ook prima geschikt voor pups van grote rassen.

De analyses
De calcium- en fosforgehaltes wijken bij veel mixen enorm af van de verwachting. Degomeat is begonnen met enkele mixen opnieuw te laten analyseren en de calciumgehaltes van deze nieuwe analyses (kipmix en puppymix) waren wel wat je zou kunnen verwachten bij de samenstelling die de mixen hebben.

Verpakking en verkrijgbaarheid
De kvv van Degomeat is verkrijgbaar in rollen van
200 gram
500 gram
1 kilo

Rol Degomeat
Rol Degomeat Lam 200 gram

Consistentie
Degomeat is redelijk fijngemalen. Je ziet stukjes spinazie en ik zag ook een soort maisvliesje, wat me wel verbaasde. Er zitten kleine stukjes bot in, die kun je ook herkennen.

Consistentie van de kvv
Degomeat Lam

Beoordeling:

De calcium-en fosforgehaltes zijn erg vreemd en sporen soms niet met het gehalte ruwe as. Als de hoeveelheden calcium en fosfor kloppen, is dit niet geschikt als hoofdvoeding, dan zit er in veel mixen veel te weinig calcium. Na navraag bij het laboratorium kan dit te maken hebben met een slechte homogenisatie van de staal (het test-stukje dat ze uit de rol nemen). Van deze staal nemen ze verschillende stukjes voor verschillende metingen en het kan zijn dat er in het ene stukje een stuk bot zit en in het andere niet/weinig. Dit maakt de analyses niet erg betrouwbaar vind ik.

Compleet
De benaming compleet is onjuist. Een kvv mag pas compleet heten, tenminste in Nederland, als het aantoonbaar compleet is. Dit kan met een premix of met een analyse van essentiële voedingsstoffen. Dat heeft Degomeat niet, met uitzondering van de puppymix. De puppymix kun je prima voeren aan volwassen honden.

Wat is jouw ervaring met Degomeat? 


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Diersoorten afwisselen, Premix, Niet compleet bot hond www.degomeat.nl

17 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Klopt. Alle voeding die geschikt is voor pups, is ook geschikt voor volwassen honden. En bij Degomeat Puppy geldt inderdaad dat er een premix inzit, en daarmee compleet zou moeten zijn. Je kunt het dus gerust geven aan volwassen honden.

 1. Saartje

  Onze katten krijgen momenteel Degomeat. Er zijn hier in de buurt maar twee merken kvv verkrijgbaar, en het andere merk vind ik er vies uit zien en word echt niet graag gegeten. Ik ben op zoek naar een kvv speciaal voor katten, maar merk dat dat een lastig verhaal wordt (slecht verkrijgbaar en grote hoeveelheden bestellen lukt niet wegens beperkt plek in de diepvriezer). Degomeat is zogezegd voor honden én katten, maar ik vind het moeilijk om te beoordelen of dit echt geschikt is voor katten. Heeft iemand daar een visie op? Alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Dat is lastig te zeggen. Wat ik belangrijk vind voor katten is dat er niet teveel schildklierhormonen inzitten, omdat katten gevoelig zijn voor hypothyroidie. Van Degomeat weet ik niet of ze veel nekken gebruiken, alleen bij de versie Rund is het duidelijk dat er strotten worden gebruikt. Deze zou ik dan niet of heel sporadisch voeren.

   Verder vind ik dat er voor katten wat veel groente en fruit inzit, maar vergeleken met een brok of de meeste natvoedingen valt het koolhydraatgehalte erg mee.

   Is Naturis niet een optie voor je?

   1. Saartje

    Dankjewel voor je antwoord! Toevallig is Naturis het andere merk dat hier in de buurt te verkrijgen is. Daar heb ik eens enkele rollen van gekocht, en dat wordt door beide katten zeer slecht tot niet gegeten (en ik vind het er zelf ook allesbehalve goed uitzien). Degomeat valt hier veel beter in de smaak. Ik zal alvast geen rund meer kopen. En af en toe, als het eens past, eens verder rijden voor een kvv van een ander merk, zodat ik wat kan afwisselen.

    1. Voerwijzer Meike

     Ik denk dat ik Naturis noemde omdat dit vaak goed verkrijgbaar is in België. (Omdat het over Degomeat gaat ging ik er van uit dat ze in België woonde). Verder is nog steeds de exacte samenstelling niet duidelijk, maar vind ik het een betere optie dan een niet complete voeding of brokken.

  1. Voerwijzer Meike

   Mijn twijfels zijn voornamelijk ontstaan door de afwijkende waardes van calcium, fosfor en de verhouding van deze mineralen met de hoeveelheid gemeten ruwe as. Sommigen kunnen gewoon niet kloppen. Ik heb toen gebeld met het laboratorium en de conclusies daarvan kun je dus hierboven lezen.

   Verder komen er soms hele andere waardes uit eenzelfde mix, terwijl de samenstelling volgens de fabrikant niet is veranderd. De kalkoenmix bevatte eerst 0,13% calcium en bij deze nieuwe analyse 2,08% En bij de konijnmix is het calciumgehalte van 0,42% naar 3,34% gegaan. De fabrikant gaf ook aan dat als hij éénzelfde kilo voer vier maal laat analyseren, de analyses erg verschillend kunnen zijn.

 2. Leon

  Deze fabrikant is sowieso onbetrouwbaar wantverkoopt klinkklare onzin:

  “Rauw vlees is eng want er zitten enge bacteriën op! Dat is zo. Maar hoe denkt u dat een wolf dat doet? Die loopt ook niet met een pannetje water rond om alles eerst te koken. Door allerlei bacteriën binnen te krijgen, wordt de weerstand van uw hond ook beter. Het lichaam leert omgaan met de verschillende bacteriën die op vlees zitten. Wolven, en sommige honden ook, begraven soms hun prooi en graven die weken later weer op om het met veel smaak op te eten. Reken maar dat daar bacteriën in zitten. Een hond met een stabiele darmflora zou dat ook moeten kunnen.”

  De dommigheid druipt ervanaf….sorry.
  Natuurlijk kookt een wolf zijn vlees niet, MAAR (!!!): Een wolf haalt zijn vlees dan ook niet in een slachthuis en krijgt geen vlees binnen dat besmet is met resistente bacteriën veroorzaakt door het volstoppen van vee met antibiotica.

  Valt je hond onmiddellijk dood na het eten van rauw vlees met resistente bacteriën? Nee, maar als je hond eenmaal die resistente bacteriën met zich meedraagt en zijn weerstand wordt ooit een keer om wat voor reden dan ook minder (ziekte, ouderdom), dan kunnen er wel ernstige problemen ontstaan.
  En besmet de hond jou als baasje met een resistente bacterie, dan kun je uiteindelijk ook zwaar pech krijgen.
  De tijd dat antibiotica tegen vrijwel alles werkzaam was is allang voorbij: Er gaan mensen dood omdat antibiotica niet meer werken, elke dag opnieuw, ook in Nederland.
  Wat deze fabrikant dus stelt is dus pertinent onjuist.

  1. Rick Crutzen

   Vreemde opmerking kan ook nergens die tekst terug vinden op de website van Degomeat. Dus de dommigheid bij jou druipt eraf je bericht slaat kant nog wal leon. Wellicht ben je behoorlijk in de war?

   Wij geven al geruime tijd degomeat aan onze 8 honden en ze doen het perfect erop.

 3. Roos

  Degomeat is nu ook in Arnhem verkrijgbaar ik heb een aantal test worstjes gehad en dat beviel erg goed een zeer goed product en erg blij dat ik deze nu ook in mijn woonplaats kan krijgen. Het verkoop adres in Arnhem kan je vinden op Specimal.nl

 4. Valle Del Futuro

  Zeer tevreden over degomeat.
  Onze acht cane corso italianos in de kennel eten het ontzettend graag. Mooie ontlasting. Wij spenen alle pups met 4 weken af op Degomeat vers vlees zonder enige problemen. De pups hebben nog nooit slechte ontlasting gehad. Wij blij dat dit merk nu ook op Nederlandse markt verkrijgbaar is. Wij maken gebruik van het grootverbruikers tarief op http://www.specimal.nl

 5. Nigro

  Ook zeer tevreden over degomeat!
  Onze pup van Valle Del Futuro, Azazel/Nigro, krijgt sinds hij bij ons is dit voer.
  Onze Nigro is er zeer content van en hij evolueert enorm goed in bouw en groei! Hij is in topconditie en zijn vacht blinkt gelijk een spiegel!
  Merci aan de kennel Valle Del Futuro om ons kennis te laten maken met dit super goed vers vlees merk.😀

Geef een reactie