Duck Nature Box

Datum: 17 november, 2019
Laatst bijgewerkt: 26 december, 2019

Het Belgische merk Duck, bekend van haar rauwe vleesvoedingen (plakken, worsten en nuggets)die in veel dierenspeciaalzaken te vinden zijn, heeft een nieuw product: Duck Nature Box.

Nieuwe manier van verwerken

Met de voedingen van Duck Nature Box introduceert Duck een heel nieuwe manier van rauwe vleesvoeding verwerken en verpakken. Bij Duck Nature Box wordt het vlees in een lange sliert geperst, net zoals gehakt voor humane consumptie, en in porties van ongeveer 250 gram afgevormd. Op de website van Duck staat dat deze productiemethode de mogelijkheid geeft om op een productiedag een hoger rendement te halen, wat zich vertaalt in een lagere prijs ten opzichte van de 100 grams-plakken.

Samenstelling en prijzen Duck Nature box
Ingrediënten Eiwit Vet Ruw as Koolh. kcal/kg €/kg
Duck Nature box Instinct 55% Rund (pens, lever, hart, long, nier, milt), Kip 29% (bevleesd rugdeel), courgettes, wortelen, zonnebloemolie, zeewier 23,6% 27,2% 6,3% 8,8% 3570 €4,-
Duck Nature box Pure life 84% rund (spiervlees, luchtpijp, lever, hart, long, nier, milt), courgettes, wortelen, lijnzaadolie, zonnebloemolie 22,2% 16,9% 2,8% 5% 2410 €4,26
Duck Nature box Chicken farm 86% kip (bevleesd rugdeel, maag, hart, lever), courgette, wortel 20,8% 24,9% 5,4% 6,9% 3150 €3,99
Duck Nature box Active Breed 50% rund (pens, lever, hart, long, nier, milt), 24% kip (bevleesd rugdeel), maisvlokken, rijstvlokken, zonnebloemolie, zeewier 13,13% 10,9% 3% 22,3% 2230

Afwijkende analyse
Wat opvalt is dat de percentages eiwit en vet veel hoger zijn dan bij andere rauwe vleesvoedingen. Dit komt doordat er minder vocht in zit. Kennelijk is dit een gevolg van de unieke behandelwijze van het vlees. Daarnaast is het ook relatief gezien vrij vet (Duck Nature box Pure life uitgezonderd). Dit betekent dat je er veel minder van hoeft te voeren dan je gewend bent bij rauwe vleesvoeding. Duck Nature Box Instinct bevat bijvoorbeeld bijna tweemaal zoveel calorieën als een gemiddelde rauwe vleesvoeding (1800 kcal/kg).

Is Duck Nature Box complete voeding?
Ja, deze voeding is compleet gemaakt door de toevoeging van vitamines en mineralen.

Geschikt voor pups?
Ik raad niet aan om deze voeding als hoofdvoeding aan pups te voeren, omdat de hoeveelheden calcium en fosfor onbekend zijn. Zie meer hierover in de beoordeling.

Verpakking
Duck Nature Box is verkrijgbaar in dozen van 8 kg, met 32 porties van 250 gram.

Beoordeling:

Het is lastig om de voedingen van Duck Nature Box goed te beoordelen, omdat ik niet weet in welke hoeveelheden de verschillende ingrediënten er inzitten. Het lijkt er op dat er niet zoveel spiervlees in zit, wat ik wel een belangrijk onderdeel van rauwe vleesvoeding vind. En van bepaalde organen is het belangrijk dat er juist niet zoveel van inzit.

Deze voeding bevat geen omega 3-bron of lijnzaadolie als omega 3 bron, en dat vind ik een nadeel. De vorm van omega 3 in lijnzaad (ALA), moet nog omgezet worden naar bruikbare vormen van omega 3 (EPA en DHA), en dat gebeurt in het hondenlichaam niet zo efficiënt. Je zou zelf de voeding kunnen aanvullen met vette vis of goede visolie of krillolie.

Welke variant kiezen?
Dat hangt af van de voedingsbehoeftes van je hond, maar voor de gemiddelde volwassen hond vind ik Nature Box Pure Life er het meest gebalanceerd uit zien.

Waarom ik het niet durf aan te raden aan pups
Voor pups is het heel belangrijk dat er genoeg en niet teveel calcium in de voeding zit. Pups kunnen een teveel aan calcium niet goed het lichaam uitwerken, voor volwassen honden is dat geen probleem. Ik heb eens voor een eerdere voeding van Duck de calciumgehaltes opgevraagd, maar kreeg toen te horen dat ze deze niet lieten analyseren (en bij navraag hoe dit zit bij Duck Nature Box kreeg ik geen antwoord op mijn email). Aan de hoge gehaltes ruwe as is te zien dat Duck Nature Box Instinct en Duck Nature Box Chicken waarschijnlijk veel calcium bevatten. Als ik uit ga van gemiddeldes, dan zou hier teveel calcium inzitten voor pups. Namelijk ongeveer 5,4 gram en 5,2 gram calcium per 1000 kcal, terwijl het aanbevolen maximum voor pups van (middel)grote rassen 4 (tot 6 maanden) en 4,5 is. Duck Nature Box Pure Life heeft de grootste kans om geschikt te zijn voor pups.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix hond www.duck-food.com

Geef een reactie