Jachtinstinct

Datum: 20 oktober, 2017
Laatst bijgewerkt: 6 augustus, 2018

De kvv van Jachtinstinct bestaat voor 100% uit vlees, organen en botten, uit Nederlandse slachthuizen.

Analyse & Ingrediënten Jachtinstinct kvv

Samenstelling Eiwit Vet Calcium As  €/kg
Balans 40% bevleesde kippenbotten, 20% rundspiervlees, 15% runderorganen (10% runderpens, 5% runderlong) 15% lams- en/of geitenorganen (5% lams- of geitenlong, 5% lamshart, 5% lamslever) en 10% hele zalmen. 15% 17% 0,56% 3% €3,95
Balans Puppy & Junior 40% bevleesde kippenbotten, 20% rundspiervlees, 10% runderorganen (5% runderpens, 5% runderlong) 10% lams- en/of geitenorganen (5% lams- of geitenlong, 5% lamslever), 10% paardenhart en 10% hele zalmen. Twee keer extra gemalen. 17% 11% 0,6% 2,7% €3,95
Kalkoen 70% kalkoenvlees
20% kalkoenbot/kraakbeen
10% kalkoenorganen
15,5% 12,4% 0,53% 3,5% €4,95
Rund 80% rundvlees
20% runderorganen
15% 17% 0,51% 3% €4,95
Eend 75% eendenvlees
20% eendenbot/kraakbeen
5% eendorganen
16% 17% 0,56% 3% €4,95
Lam 60% lamsvlees
20% lamsbot/kraakbeen
20% lamsorganen
18% 19% 0,53% 3% €5,95
Paard 85% paardenvlees
10% paardenhart
5% paardenlever
16% 17% 0,53% 3% €5,95
Zalm Hele zalmen 18% 19% 0,53% 3% €4,95
Kip 70% kippenvlees
20% kippenbot- en kraakbeen
10% kippenorganen
16% 11% 0,56% 3% €4,95
Wild Wisselende en seizoens-afhankelijke samenstelling (o.a. natuurkip, fazant, kwartel, duif, konijn, hert) 18% 19% 0,53% 3% €5,95

Ingrediënten
De rauwvoedingen van Jachtinstinct bevatten als

 • spiervlees : o.a. biefstukken, kopvlees, steekvlees
 • organen: ongeveer 3,5% hart, 3,5% lever een beetje long, in Balans, Balans Puppy & Junior en Lam zit ook pens.

Geen van de varianten bevatten nekken, strotten, luchtpijp of slokdarm, hiermee zou het geschikt moeten zijn voor honden en katten die er hyperthyroidie-achtige klachten van krijgen.

Is de kvv van Jachtinstinct compleet? 
De voeding zou compleet moeten zijn bij de juiste afwisseling en toevoegingen.
Er zitten geen toegevoegde vitamines en mineralen in deze voeding. Je voert de hond waarschijnlijk compleet met:

 • Gevogelte
 • Hoefdieren
 • 5-10% vette vis
 • 5-10% Pens
 • Groentes
 • Eieren
 • 2-3% nier (zelf toevoegen)

  Je voert de kat compleet met

  • Gevogelte
  • Hoefdieren
  • 5-10% vette vis
  • 2-3% nier (zelf toevoegen)

  • Eieren
  • Eventueel 5% groentes

  Is Jachtinstinct geschikt voor pups?
  De puppy&junior-variant is geschikt voor pups. Van de andere smaken zijn het fosforgehalte niet bekend, waardoor het lastiger is om zeker te weten dat ze geschikt zijn, maar als de ruwe as-gehaltes en de calciumgehaltes kloppen zijn die waarschijnlijk ook geschikt.

  Verkrijgbaarheid
  Jachtinstinct is te bestellen via de website van het merk. Het is verkrijgbaar in rollen van 500 gram en van 1 kg. Grootverbruikers en verkopers kunnen grotere hoeveelheden afnemen tegen lagere prijzen via www.jachtinstinctprofessioneel.nl.

  Beoordeling:

  Als het klopt wat er op de website van Jachtinstinct staat en wat de eigenaar zegt, lijkt het me een prima merk. Wat ik niet ideaal vind:

  • de mixen, met uitzondering van Kip, zijn vrij vet
  • De smaken Rund en Paard lijken geen calciumbron te bevatten. Voor volwassen honden is dit niet erg, als je het bijvoorbeeld 2x per week voert.

  Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
  Diersoorten afwisselen bot hond, kat, fret Jachtinstinctdiervoeding.nl

  20 Comments

  1. Chantal

   Goedendag,

   Ik heb de verhoudingen van de diersoorten bij de balans opgevraagd en is als volgt:
   Kip 40%
   Rund 30%
   Zalm 15%
   Lam/geit 15%

   Ik ben erg tevreden over het merk mijn hond doet het hier heel goed op. heeft bij veel KVV merken problemen met zijn ontlasting maar doet het hier heel goed op.
   Soms voor ik er verse groentes/fruit/ei bij.
   Altijd snel antwoord op vragen en komen professioneel over.

  2. Maud

   Jachtinstinct is een heel mooi product, BARF is iets meer dan alleen een vleesproduct, het gaat ook over de verhoudingen die erin verwerkt worden, dat is Jachtinstinct heel goed gelukt en is van top kwaliteit. Je kunt zelf bepalen, wat geraspte of gemalen verse groente toe te voegen, maar ook deze supplementen heeft Jachtinstinct voor handen. Kortom voor de honden gezond en veilig smikkelen maar!!!

  3. Maria

   Een hele goede en betrouwbare firma. met heel goed voer zonder bijvoegingen. Word snel geleverd. Altijd een kleine attentie erbij.Ik wil geen ander voer, dan alleen van Jachtinstinct. Heb de firma ook aanbevolen aan mijn vriendin.

  4. bertus

   het is het zelfde product als DOGMEAT en wordt ook in die fabriek gemaakt alleen de prijs is alleen vele malen hoger. alleen omdat er een ander stickertje erop zit.
   voor mij heeft het totaal geen meerwaarde dus om dit te voeren. alleen me beurs treft het.

  5. Elvira

   Sinds vorige week kennisgemaakt met Jachtinstinct. Het was voor mij helemaal nieuw en ik heb me dan ook eerst tot de eigenaar gericht voor meer informatie via de app. Maurice Vollebregt heeft toen op zaterdagavond nog de moeite genomen om mij telefonisch te woord te staan en heeft mij hierdoor veel vertrouwen geschonken. Alles keurig geleverd en mijn honden zijn er dol op! Ik ben zeer tevreden over de menselijke en vooral ook dierlijke klantvriendelijkheid (knipoog). Ik zal Jachtinstinct absoluut aanraden en een eerlijke kans geven. Het is Hollandse Topkwaliteit wat zich onderscheid van alle anderen op de markt.

  6. Fam vd broek

   Mijn kat had steeds zachte ontlasting nav giardia. Van alles geprobeerd maar niks hielp. Via een kennis kvv geprobeerd en sindsdien harde drollen en een mooie glazende vacht! En ze zijn er serieus gek op. Barf vonden ze niet echt wat maar dit smaakje staan ze letterlijk om te springen. Ik vang zwerfkatten en kittens op en ook die zijn er gek op! Super fijn contact gehad nav mijn bestelling. Netjes overleg wanneer de bestelling wordt geleverd.

   1. Voerwijzer Meike

    Als de gehaltes kloppen, dan hebben ze goed ingeschat hoeveel vleesbot er nodig was voor deze hoeveelheid calcium. Volgens mij wordt het gemaakt bij Dogmeat, en zij hebben inmiddels veel ervaring met het maken van gemalen rauwe vleesvoedingen. Het is goed mogelijk dat ze het goed kunnen inschatten met de producten die ze gebruiken.

  Geef een reactie