Jolipet

Datum: 19 april, 2014
Laatst bijgewerkt: 24 december, 2019

Jolipet is een kvv (rauwe vleesvoeding) uit België, met een eigen visie op de ideale samenstelling. Onderaan het artikel leg ik uit waarom het afwijkt van mijn visie. Deze afwijkende samenstelling kan wel ideaal zijn voor honden met specifieke voedingsbehoeftes bijvoorbeeld bij aandoeningen.

Analyse, ingrediënten en prijzen Jolipet
Ingrediënten Eiwit Vet Koolhydr Calcium Fosfor €/kg
Jolipet voor pups 57% paardenvlees, rijst, wortel, erwten, appel, plantaardige oliën en vetten, mineralen en vitamines. 12,5% 8,1% 7,3% 0,54% 0,39% €7,15
Jolipet dieet met kip 56% kippenvlees, rijst, wortel, spinazie, appel, plantaardige oliën en vetten, mineralen en vitamines. 9,1% 9% 8,1% 0,19% 0,15% €5,99
Jolipet Dieet met paard 50% paardenvlees, rijst, wortel, erwten, appel, plantaardige oliën en vetten, mineralen en vitamines. 11,1% 6,8% 10% 0,18% 0,14% €6,65
Jolipet Hypoallergen Adult  60% paardenhart, rijst, plantaardige oliën en vetten, mineralen en vitamines. 11,4% 3,4% 11,6% 0,19% 0,15% €7,60
Jolipet Dieet met rund 60% runderharten, rijst, plantaardige oliën en vetten, mineralen en vitamines. 10,6% 9,4% 10,2% 0,22% 0,18% €5,99
Jolipet Dieet met kalkoen en zalm 42% kalkoenvlees, aardappelpuree, 15% zalmsteak, wortel, erwten, aardbei, plantaardige oliën en vetten, zalmolie, mineralen 10,2% 10,1% 7,8% 0,27% 0,21% €6,52


Jolipet puppy met kalkoen 59% kalkoen, aardappelpuree, wortel, erwten, aardbei, plantaardige oliën en vetten, zalmolie, mineralen en vitamines 10% 8,8% 5,1% 0,64% 0,42%

 

Jolipet kvvSamenstelling
De verhoudingen van de varianten verschillen, maar de basis is:
– 40%-60% vlees of hart
– 30% a 45% witte rijst of aardappel
– 0%-20% groente (wortel, erwten, spinazie) en fruit (appel)
– een klein beetje koolzaadolie en/of maisolie

Verhoudingen Jolipet met kip
Verhoudingen Jolipet met rund

Afwijkende samenstelling
De samenstelling is opvallend anders dan alle andere merken in Nederland en België, zie voor meer informatie hierover de beoordeling hieronder. De samenstelling van Jolipet is ontwikkeld samen met een voedingsdeskundige van een universiteit. De fabrikant van Jolipet staat geheel achter deze samenstelling, en je kunt via het contactformulier van Jolipet alle vragen stellen die je hebt. De fabrikant zal een duidelijk en onderbouwd antwoord geven. Ook in de FAQ kun je lezen waarom er voor deze samenstelling gekozen is.

Voor honden die specifieke voedingsbehoeftes hebben, kan Jolipet een uitkomst bieden. Bijvoorbeeld als je hond geen bot kan verteren, als je hond magere voeding nodig heeft met een verlaagd eiwitgehalte (bij sommige darmaandoeningen), of als je hond een voeding met minder eiwit en fosfor nodig heeft (bij nieraandoening).

Hoeveel voeren
Ook de aanbeveling over de hoeveelheid voer is anders dan de standaard-aanbeveling. Dit komt doordat er minder calorieën inzitten dan in andere merken, namelijk 1240 – 1690 kcal/kg. Voor een hond van 10 kilo wordt aangeraden 430 gram Jolipet per dag te voeren.

Verpakking
De adult-varianten van Jolipet zijn verkrijgbaar in zakken van 750 gram en de puppy-varianten in zakjes van 600 gram. In elke zak zitten nuggets van ongeveer 25 gram.

 

Beoordeling:

De samenstelling van Jolipet is anders dan de samenstelling van een rauwe vleesvoeding volgens de visie van Voerwijzer zou moeten zijn.

Jolipet bevat Visie Jolipet Visie Voerwijzer
30% – 45% witte rijst Dit is nodig, anders bevat de voeding teveel eiwit, en honden hebben koolhydraten nodig voor een volledig uitgebalanceerd menu. Honden hebben geen granen nodig, niet voor de voedingsstoffen, niet voor de koolhydraten. Bij sommige aandoeningen kan het wel een handige aanvulling zijn.
Geen organen De voedingswaarde van organen is niet groot en variabel. Dat organen een belangrijk onderdeel van het menu zijn, wordt vaak gebruikt als excuus om rommel in het voer te doen. Organen zijn een belangrijk onderdeel van het menu, want bevatten specifieke voedingsstoffen. Bijvoorbeeld CoQ10 in hart, vitamine A en koper in lever en goede bacteriën in pens. De premix moet hier wel op afgestemd worden.
Geen bot Het calcium uit bot is niet goed opneembaar en bot als calciumbron is onveilig omdat sommige honden hier verstopping van krijgen in hun maagdarmkanaal. Bot bevat calcium in een voor de hond natuurlijke vorm. Bot zorgt door hardere ontlasting ervoor dat de anaalklieren geleegd worden. Bot bevat ook aminozuren die de aminozuren in vlees balanceren. (Methionine/glycine-balans)
Plantaardige olie Deze zijn belangrijk voor de omega 3 en 6-vetzuren De vorm waarin omega 3 in plantaardige olie zit, wordt niet optimaal omgezet naar de bruikbare vorm. Dierlijke omega 3 bronnen (zoals vette vis) hoeven niet omgezet te worden en zijn daardoor effectiever.

Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix supplement hond www.jolipet.be/

5 Comments

 1. Voerwijzer Meike

  Ik heb eens bijgehouden hoeveel Daisy at, en hoeveel er de volgende dag aan de andere kant uitkwam. Misschien voor jullie ook interessant.

  In: 117 gram rundvlees met ongeveer 0,75 gram eierschaalpoeder
  Uit: 6 gram

  In: 113 gram zalmkop met ongeveer 10 gram yoghurt
  Uit: 8 gram

  In: 259 gram Jolipet Horse Adult
  Uit: 26 gram (in twee keer)

  In: 270 gram Jolipet Horse Adult
  Uit: 22 gram (in twee keer)

   1. Voerwijzer Meike

    Nee dit zegt niets over de kwaliteit van de voeding, maar meer over de verteerbaarheid en het vezelgehalte van de voeding (bij mijn hond). Je kunt concluderen dat Jolipet voor veel meer ontlasting zorgt dan losse vleesproducten zoals je die in een zelf samengesteld menu voert. Dat komt doordat er in Jolipet veel meer vezel zit en onverteerbaar zetmeel (resistent zetmeel in rijst).

Geef een reactie