Kenner Natuurlijk Compleet

Datum: 11 mei, 2018
Laatst bijgewerkt: 21 februari, 2022

Kenner Natuurlijk Compleet is de kvv (rauwe vleesvoeding) voor honden van het merk Kenner, en is verkrijgbaar in de Welkoop.

Analyse, ingrediënten en prijzen Kenner Natuurlijk Compleet
  Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Kip en rijst 80% Kip (kippenvlees, kippenvel, 2% kippenlever, 8% kippenhart, kuikenrugstuk), 8% rijst, 5% biet, 3% mais, 2% zonnebloemolie, 1% zalmolie, 1% vitamines en mineralen 13,1% 15,4% 0,7% 0,5% €4,66
Lam en Rijst 80% Lam (30% lamsvlees, 13,6% lamsrib, 12% lamshart, 12% lamslong,10,4% lamspens, 1,6% lamslever), 10% rijst, 2%wortel, 2% appel, 2% spinazie, 2% cichorei 1% zonnebloemolie, 1% vitamines en mineralen 17,5% 13,6% 0,7% 0,5%

€5,33

Eend, Zalm en aardappel 60% eendenvlees (waaronder 8% hart en 2% lever), 40% zalm, 14% aardappel, 2% doperwt, 2% cichorei, 1% zonnebloemolie, 1% vitamines en mineralen 1% 14,4% 18,8% 0,7% 0,5% €5,33

De voedingen bevatten ongeveer 3% koolhydraten

Toegevoegd per kg: Vitamine A 6500 IE, vitamine D3 (cholecalciferol) 650 IE, vitamine E (all-rac alfa-tocoferylacetaat) 25 mg, koper (Koper(II)sulfaat pentahydraat) 2,5 mg, zink (Zinksulfaat-monohydraat) 50 mg, ijzer (IJzer(II)sulfaat-monohydraat) 50 mg, mangaan (Mangaan(II)oxide) 20 mg, jodium (Calciumjodaat, watervrij) 0,5 mg, Vitamine C, Selenium

Is deze voeding Compleet?
Ja. Kenner Natuurlijk Compleet wordt aangevuld met vitaminen en mineralen en is daarmee compleet.

Is Kenner Natuurlijk Compleet geschikt voor pups?
Ik vind de smaak Lam&Rijst geschikt voor pups, mits het lamsbot fijngemalen is en er niet teveel lever in zit. Dit is mij helaas onbekend.De andere twee bevatten wat weinig eiwit en veel vet voor pups, en zou je af en toe ter afwisseling kunnen geven.

Verpakking en verkrijgbaarheid
Kenner Natuurlijk Compleet is verkrijgbaar in zakken van 1,5 kg met kleine nuggets van ongeveer 100 gram. De voeding is verkrijgbaar in alle filialen van de Welkoop.

Kenner Lam & Rijst

Beoordeling:

De rauwe diepvriesvoeding van Kenner is complete voeding, maar er zitten een paar ingrediënten in die ik liever niet in de voeding zou zien, namelijk

  • Zonnebloemolie. Dit bevat onstabiele vetzuren die snel oxideren. Geoxideerde vetten zijn niet gezond. Het voegt niets nuttigs toe aan een voeding met gevogelte, omdat daar al genoeg omega 6 in zit.
  • Granen (maïs, rijst) of aardappel voegen niets aan de voeding toe. Voor de meeste honden zal het geen probleem zijn, maar voor sommige honden wel. En dan vind ik 10-14% best veel.

Fijn is dat ik via de klantenservice kon achterhalen welke organen er in zitten en in welke hoeveelheden. Vaak zit er veel lever in voedingen, en is de premix hier niet op afgestemd. In deze voeding zit 2% lever en dat is niet teveel.

Ik zou de smaken in afwisseling voeren voor een betere balans. Teveel zalm voeren raad ik niet aan, omdat vis zo vervuild is, maar 5% – 10% vis zorgt wel voor genoeg omega 3-vetzuren in de voeding en wat extra vitamine D. Dat komt neer op ongeveer het voeren van 25% van het totaal, van de smaak Eend, Zalm en Aardappel. Ook zou ik de smaak Lam&Rijst voeren, omdat dit de enige smaak is die niet zo vet is. De andere twee smaken vind ik erg vet, waardoor de hond weer minder eiwit binnenkrijgt.

Tenslotte vind ik Kenner Kip en Rijst en Kenner Eend zalm en aardappel vrij veel vet bevatten, het bevat meer vet dan eiwit.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot hond www.welkoop.nl

Geef een antwoord