Kenner Natuurlijk Compleet

Kenner Natuurlijk Compleet is de kvv (rauwe vleesvoeding) voor honden van het merk Kenner, en is verkrijgbaar in de Welkoop.

Analyse, ingrediënten en prijzen Kenner Natuurlijk Compleet
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Kip en rijst Kip 80% (kippenvlees, kippenvel, kippenlever, kippenhart, kuikenrugstuk, rijst 8%, biet 5%, mais 3%, zonnebloemolie 2%, zalmolie 1%, vitamines en mineralen 1%. 13,1% 15,4% 0,7% 0,5% €4,66
Lam en Rijst Lam 80% (lamsvlees, lamspens, lamshart, lamslong, lamslever), lamsrib, rijst 10%, wortel 2%, appel 2%, spinazie 2%, cichorei 2%, zonnebloemolie 1%, vitamines en mineralen 1% 17,5% 13,6% 0,7% 0,5% €5,99
Eend, Zalm en aardappel Vlees 80% (waarvan 60% eend en 40% zalm), aardappel 14%, doperwt 2%, cichorei 2%, zonnebloemolie 1%, vitamines en mineralen 1% 14,4% 18,8% 0,7% 0,5% €6,66

De voedingen bevatten ongeveer 3% koolhydraten

Toegevoegd per kg
Vitamine A 6500 IE, vitamine D3 (cholecalciferol) 650 IE, vitamine E (all-rac alfa-tocoferylacetaat) 25 mg, koper (Koper(II)sulfaat pentahydraat) 2,5 mg, zink (Zinksulfaat-monohydraat) 50 mg, ijzer (IJzer(II)sulfaat-monohydraat) 50 mg, mangaan (Mangaan(II)oxide) 20 mg, jodium (Calciumjodaat, watervrij) 0,5 mg, bevat natuurlijke antioxidanten.

Is deze voeding Compleet?
Ja. Kenner Natuurlijk Compleet wordt aangevuld met vitaminen en mineralen en is daarmee compleet.

Is Kenner Natuurlijk Compleet geschikt voor pups?
Ik vind de smaak Lam&Rijst geschikt voor pups, mits het lamsbot fijngemalen is en er niet teveel lever in zit. Dit is mij helaas onbekend.De andere twee bevatten wat weinig eiwit en veel vet voor pups, en zou je af en toe ter afwisseling kunnen geven.

Verpakking
Kenner Natuurlijk Compleet is verkrijgbaar in zakken van 1,5 kg met kleine nuggets.

Kenner Lam & Rijst

Beoordeling:

De rauwe diepvriesvoeding van Kenner is complete voeding, maar er zitten een paar ingrediënten in die ik liever niet in de voeding zou zien, namelijk

  • Zonnebloemolie. Dit bevat onstabiele vetzuren die snel oxideren. Geoxideerde vetten zijn niet gezond. Het voegt niets nuttigs toe aan een voeding met gevogelte, omdat daar al genoeg omega 6 in zit.
  • Granen (maïs, rijst) of aardappel voegen niets aan de voeding toe. Voor de meeste honden zal het geen probleem zijn, maar voor sommige honden wel. En dan vind ik 10-14% best veel.

Verder vind ik het jammer dat het onduidelijk is hoeveel er van elk dierlijk ingrediënt in zit. Zo vind ik het belangrijk om te weten hoeveel lever er in de mixen zit, want teveel lever trekt de balans tussen voedingsstoffen scheef, zeker als er een premix inzit die hier niet op afgestemd is. Van Kenner Eend zalm een aardappel is het geheel onbekend welke delen er van de eend en vis inzitten. Helaas krijg ik geen antwoord hierop van de Welkoop.

Tenslotte vind ik Kenner Kip en Rijst en Kenner Eend zalm en aardappel vrij veel vet bevatten, vet bevat meer vet dan eiwit.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix bot hond www.welkoop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *