Lotgering Totaalvoer voor de kat

Datum: 27 april, 2016
Laatst bijgewerkt: 18 december, 2021

Lotgering is een goedkope kvv die door een slager is ontwikkeld. Het merk is erg groot geworden, en de ervaring ermee is heel verschillend. Er zijn veel mixen voor de hond, maar ontstaande zijn speciaal voor katten.

Analyse, ingrediënten en prijzen Lotgering voor de kat
  Ingrediënten Eiwit Vet Calc Fosf €/kg
Lotgering Totaalvoer Hond/Kat 35% lam, 30% rund, 20% vis, 15% kip 17,6% 18% 0,28% 0,27% €5
Vleesmix kleine hond/kat
Rund
Eend, kalkoen, kip, rund, lam (54% spiervlees, 25% organen, 18% bot, 3% bloed) 16,4% 16,9% 0,21% 0,21% €4,64

Verhoudingen
Deze mixen bevatten
Spiervlees 74%
Orgaan 15%
Bot 8%
Bloed 3%

Is Lotgering compleet?
Lotgering noemt de mixen Totaalvoer, maar ze zijn niet compleet. Afhankelijk van welke organen de mixen bevatten en hoeveel, zijn de mixen met de juiste afwisseling en aanvulling waarschijnlijk wel compleet te maken. Maar doordat de specifieke ingrediënten onbekend zijn, kan ik geen compleet menu maken met Lotgering voor de kat.

Verpakking
Lotgering voor de kat is verkrijgbaar in zakjes van 250 gram. Bij afname per doos/tas van 16×250 gram is er korting. Bij bestelling bij de fabrikant zelf zijn de prijzen lager dan bij de verkooppunten, maar dan moet je per doos/tas bestellen en komen er bezorgkosten bij.

Beoordeling:

Zonder te weten welke organen en welke vissoorten er in zitten en hoeveel calcium erin zit, kan ik moeilijk bepalen hoe goed deze voeding is. Voor katten met voedingsallergie kun je best een paar weken haas/kalkoen voeren, maar voor de lange termijn durf ik het zonder complete informatie niet aan te raden. Wel prima ter afwisseling.

Wat is jouw ervaring met Lotgering voor de kat?


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
niet compleet bot kat www.lotgering.nl

5 Comments

 1. Ton van Erp

  Hi Meike,
  Mijn Drentsche Patrijshonden van 5 en 9 jaar en resp. 36 en 39 kg krijgen al hun leven lang gedurende 3 dagen per week Lotgering in verschillende samenstellingen. Ik voeg hier zalmolie, glucosamine, chondroitine en MSM aan toe. De jongste is heel actief en krijgt ca 750 gram per dag, de oudste is minder actief en krijgt ca 500 gram per dag. Dit valt ongeveer binnen het voedingsadvies wat Lotgering zelf geeft: 1 tot 2% van het lichaamsgewicht. De honden doen het hier prima op!
  De overige 4 dagen krijgen ze overigens Nutrivet brokken.

 2. Nina

  Hoi Meike, ik geef mijn honden (9 en 6 jaar) al jaren Lotgering. Ze krijgen de verschillende totaalvoeren (totaalvoer, eend/rund, extra kip, paard, vis, totaal pens, pensmix); elke dag een andere. Daarnaast krijgen ze tussen de middag een snackie: vis, groente, fruit, ei of een kauwsnack. Beide honden zijn nu rond de 25 kilo. Ze waren altijd goed op gewicht, maar zijn nu laatste jaar ongeveer iets te zwaar. Ze kregen eerst 750 gr per dag samen. Ik geef ondertussen nu maar 1 rol a 500 gr voor hen samen (en ze vallen nog niet af). De hond van 9 krijgt iets meer dan 200 gr per dag, de hond van 6 iets minder dan 300 gr. Is dit niet veel te weinig (qua voedingsstoffen)? Zijn er andere kvv’s welke veel minder vet zijn waarmee ik wellicht zou kunnen afwisselen? Alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Dat is inderdaad erg weinig, en dat gaat zorgen voor tekorten op de langere termijn. Toevallig is dit bijna precies de casus die ik bespreek in mijn boekje Rauwvoer voor de hond. Ik zou een ander merk gaan voeren en inderdaad kiezen voor minder vette smaken. Je kunt in ieder geval de eerste maanden een merk met toegevoegde vitamines en mineralen geven, om de al ontstane tekorten op te heffen. Zorg ook voor vette vis in het menu, als er niet al visolie of krillolie in het menu zit. Het is niet erg als de vette vis wat vettere voeding is, omdat je het maar eenmaal per week voert ongeveer. Om een merk te adviseren zou ik wat meer info moeten hebben, maar ik raad in ieder geval aan om te kiezen voor voeding met minder vet (bijvoorbeeld maximaal 14%) en met premix.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter