Lupa kvv

Datum: 20 juni, 2011
Laatst bijgewerkt: 23 juli, 2018

 

Analyse, ingrediënten en prijzen Lupa kvv
Ingredienten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
Bio Compleet Biologisch lamsvlees, biologisch rundvlees, biologische kippenbotten en kippenvlees, biologische blauwe bessen, biologische plantenextracten €4,98
Vlees Compleet  rundvlees, pens, lever, hart (supplement als calciumbron) 14.8% 14.8% 0,5% 0.3% €2,50
Vis Compleet 45% zalm, 30% kip ,15% rund, groente, rijst en mais 14% 10% 0,5% 0,51% €2,95
Puppy 14% 9% 0,6% 0.54% €3,75
Lam Compleet  90% lam, groente, rijst, mais 13% 12% 0.7% 0.6% €3,75
Eend/paard/lam Compleet 15% 0,3% 0,25% €2,85
Kip/rund Compleet €2,50
Zalm/vlees Compleet 14% 9% 0,6% 0,54%
Pens Compleet €2,50
Kip Compleet €2,50

Toegevoegd/kg:
Cellulose Gum (E466) 4000mg
Vitamine A (E672)       30.000 IE
Vitamine D (E671)       2.000 IE
Vitamine E                    300 mg
IJzer (E1)          100 mg
Jodium (E2)      3 mg
Kobalt (E3)        1.2 mg
Mangaan (E5)   50 mg
Zink (E6)            120 mg
Selenium (E6)   0,04 mg

Biologisch?
Lupa Bio bevat volgens de fabrikant biologische ingrediënten, maar het is niet gecertificeerd. Het product mag daardoor officieel niet biologisch heten.

Verpakking
Lupa kvv is verkrijgbaar in rollen van 500 gram en van 1 kg

kvv Lupa lam compleet
Lupa kvv lam compleet
Lupa Lam Compleet

Beoordeling:

De kvv van Lupa kan ik onmogelijk beoordelen met zo weinig informatie over de samenstelling.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
Premix bot hond www.lupa-diervoeding.nl

2 Comments

 1. M.

  Hallo,
  Radeloos wordt ik van het vinden van een goede versvleesvoeding compleet voor mijn honden, steeds ben ik maar aan het zoeken.
  Voer nu Lupa compleet, alhoewel dit niet bij alle soorten op de verpakking staat (waaronder op de vis/vlees mix en op paard).
  De honden eten geen eend compleet meer, en de combi waar eend in zit ook niet. Vis/vlees willen ze ook niet meer. Alleen paard (staat niet op de verpakking dat het compleet is, ben dus bang dat ze niet de juiste voeding binnen krijgen) willen ze nog wel en pens compleet. Ook die hele toestand met het paardenvlees en de medicijnen die mogelijk erin zitten, zit mij niet lekker.
  De honden hebben hele zwarte en niet compacte ontlasting, hebben vaak buikpijn, eten gras en braken dan weer.
  Heb geprobeerd door afwisselen van diersoorten compleet te voeren, maar dat was geen succes. Het zijn maar kleine honden, echte huishonden, dus niet heel erg actief. Ze gingen erg stinken en kregen te veel eiwitten binnen en geen koolhydraten, was bang voor de niertjes. Zelf samenstellen vindt ik erg moeilijk, de verhouding van de ingredienten gewicht etc. daar kom ik niet uit.
  Vandaar de keuze voor premix, heb in het verleden Carnibest gevoerd, maar daar was de rijst weer een probleem en de prijs van de speciale mixen (i.v.m. allergie).
  Ik heb momenteel een drachtig teefje van 6 jaar (border terrier) en een teefje van 2,5, gweicht ongeveer 7 á 8 kg. Ook is er een oudere, 13 jaar, gecastereerde reu met wat allergie problemen, Norfolk terrier, ongeveer 7 kg.
  Heeft sinds kort wel eens een epilepsie aanvalletje ’s nachts, nooit gehad, heel gezond beestje, ben ook bang dat verkeerd voer de oorzaak is.
  Help!! Wat te doen en wat te kiezen, wat is veilig en goed voor mijn dieren, in de situatie waarin ze verkeren.
  Graag hoor ik van je, ik heb nog Lupa eend compleet, zalm/vlees compleet en eend/paard/lam (compleet?? staat niets op de verpakking) .
  Groet Maike
   

  1. Voerwijzer Meike

   Op de website van Lupa staat helaas geen informatie over de mixen, dat maakt het wel lastig. Het is ook moeilijk om antwoorden te krijgen daar. Eend/paard/lam compleet staat op de website van Lupa wel onder de complete mixen, maar ik ken de mix verder niet, dus ik weet het niet. Het zou wel compleet moeten zijn. Weet je zeker dat de mixen die je voert, graanvrij zijn? Want de voeding van Lupa waar ik wel de ingredienten van weet, bevatten rijst en mais, zoals je ziet op deze pagina. Pens compleet zal veel pens bevatten en zou ik niet als hoofdvoeding geven. Hier kunnen honden ook zwarte poep van krijgen, is het toevallig na deze voeding dat ze dat hebben?

   Het klinkt niet als optimale voeding voor je hondjes. Het zou handig zijn te weten welke merken niet goed vielen. Wat ik zou durven aanraden is Haaksbarf, omdat dat van goede kwaliteit is en puur qua samenstelling. Je zou dan rund, kip en eend eerst kunnen vermijden voor de zekerheid. Het geeft niet als je een paar weken niet 4 diersoorten voert, het is belangrijker om goede voeding voor de hondjes te vinden.

   Als je er niet uitkomt, email me dan even op info@voerwijzer.com. Dan kunnen we samen kijken wat de opties zijn en hoe we het aan kunnen pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *