Mothers Pride

Datum: 6 mei, 2012
Laatst bijgewerkt: 12 december, 2021

Mother’s Pride is een Belgisch kvv-merk, dat gemaakt wordt door het verkooppunt en Engelse Cocker Spaniël fokker Mothers Pride.

Gewone mixen
Deze zijn aangevuld met 10% groenten, 1% biologische eieren en 1% wilde zalmolie

  Ingrediënten €/kg
Rundmix 45% konijnkarkassen, 10% rundvlees, 10% paardenvlees, 10% runderpens, 6% runderhart, 3% runderlever, 2% rundernier, 14% ardogroenten met appel, 1% bio-eieren, 1% wilde zalmolie €4,50
Konijnmix 66% hele konijnen (met organen zoals hart, lever, long en nier), 10% paardenvlees, 10% schapenpens, 14% ardogroenten met appel, 1% bio-eieren, 1% wilde zalmolie €6,85
Kalkoenmix 45% kalkoenkarkas, 10% kalkoenbaadervlees, 10% paardenvlees, 5% schapenpens, 5% kalkoenmaagjes, 5% kalkoenhart, 3% kalkoenlever, 3% lamsnieren, 14% ardogroenten met appel, 1% bio-eieren, 1% wilde zalmolie €4,50
Duifmix 55% duif met orgaan, 10% paardenvlees, 10% runderpens, 5% lams/schaaphart, 3% lamslever, 3% lamsnier, 14% ardogroenten met appel, 1% bio-eieren, 1% wilde zalmolie €4,50
Kipmix 55% kippenbillen, 10% paardenvlees, 10% kippenmaag, 6% kippenhart, 3% kippenlever, 2% rundernieren, 14% ardogroenten met appel, 1% bio-eieren, 1% wilde zalmolie €4,50
Vismix 30% zalmkoppen, 20% hele makrelen, 20% hele haringen, 10% hele sardienen, 10% hele ansjovis, 10% runderpens, wilde zalmolie €6,85

Puur-mixen
Puur één diersoort zonder enige toevoegingen. Deze zijn ook geschikt voor katten.

Kip-puur 75% kippenbillen, 15% kippenhartjes, 5% kippenmaagjes, 5% kippenlever €4,50
Konijn-puur 100% hele konijnen met organen (hart, lever, longen, nieren) €6,85
Kalkoen-puur 35% kalkoenkarkassen, 40% kalkoenbaadervlees, 15% kalkoenhart, 5% kalkoenmaagjes, 5% kalkoenlever €4,50

Natuur-mixen
Deze mixen bevatten geen plantaardige aanvullingen, maar wel 5% vis (Zalmkop of ansjovis, verschilt per keer).

Rund – natuur 45% konijnkarkassen, 18% runderpens, 15% runderstoofvlees, 8% runderhart, 7% vis, 3% runderlong, 2% runderlever, 2% rundernier €4,50
Kip-natuur 68% kippenbillen, 10% kippenmaagjes, 8% kippenhartjes, 7% vis, 3% runderlong, 2% kippenlever, 2% rundernier €4,50
Konijn-natuur 80% hele konijnen (met organen zoals hart, lever, long en nier), 13% schapenpens, 7% vis €6,85
Kalkoen-natuur 45% kalkoenkarkassen, 28% kalkoenbaadervlees, 8% kalkoenhart, 7% vis 5% schapenpens, 3% kalkoen-maagjes, 2% kalkoenlever, 2% lamsnier €4,50
Duif-natuur 80% duif met orgaan, 13% runderpens, 7% vis €4,50

De vis is afwisselend ansjovis of sardienen.

Ardogroenten
Deze groentenmix bestaat uit wortel, broccoli, boerenkool, rode biet en postelein.

Vitamines
Mothers Pride heeft eerder eens een analyse op de rundmix uitgevoerd. De samenstelling is iets veranderd, maar zo weinig dat ik deze analyse nog steeds relevant vind.
Vitamine A 19 100 IU/kg
Vitamine B1 1 mg/kg
Vitamine E 14,3 mg/kg

Verhoudingen
De percentages van de ingredienten zijn aangegeven in bovenstaand overzicht. Het botgehalte kan lichtelijk varieren, maar er wordt een hoeveelheid van rond de 25% aangehouden.

Is Mothers Pride compleet?
De samenstelling van deze mixen ziet er heel compleet uit, en bij afwisseling van hoefdieren en gevogelte en af en toe vis voer je compleet. Ik vind de aanvulling van groenten wel belangrijk (magnesium, antioxidanten), en de natuur-mixen zou ik dan ook zelf aanvullen met groenten en het liefst ook ei.

De mixen zijn ook geschikt voor pups, alleen voor pups van grote rassen is het risico op groeipijn wat groter doordat de hoeveelheid calcium en fosfor niet gemeten is en er waarschijnlijk mixen zijn die meer calcium bevatten dan maximaal wordt aanbevolen voor pups die een risico hebben op het ontwikkelen groeipijn.

Verpakking
De speciaal-mixen zijn verkrijgbaar in rollen van 500 gram. De andere mixen zijn verkrijgbaar in rollen van 0,5 kg, 1 kg en 2 kg. De meeste 2-kg rollen kosten €8,- per stuk en zijn met €4 per kilo het goedkoopst.

Verkrijgbaarheid
De mixen worden gemaakt door Mothers Pride, een verdeelpunt van diverse rauwe vleesvoedingen. Alleen hier zijn de mixen verkrijgbaar. Adres: Coenestraat 36, Stokrooie – Hasselt in België

Beoordeling:

De samenstellingen zien er heel goed uit, en dit lijkt me dan ook een goede voeding.

Nadat de mixen vernieuwd zijn, zijn er geen analyses meer gemaakt. De samenstellingen zijn iets veranderd, maar ik vermoed dat de hoeveelheden vet, eiwit en calcium prima zijn. De calciumgehaltes waren bij de vorige samenstelling tussen de 0,5% en 1% en er zat een prima hoeveelheid eiwit en vet (niet teveel) in. Kortom, ook dit lijkt me prima, alleen voor pups die gevoelig zijn voor groeipijn zal er in sommige mixen teveel calcium omega zitten.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
afwisselen en zelf aanvullen bot hond /www.motherspride.be

13 Comments

 1. Maaike Françoys

  Hi,
  Ik vroeg mij af of het vlees nog kan voor een eliminatiedieet als er wilde zalmolie aan toegevoegd is? Kan je het dan nog gebruiken als zijnde 1 eiwit?
  Zonee, welke vet/olie variant wordt er dan doorgaans toegevoegd aan vlees om toch tot een juiste omega 3-6 balans te komen bij enkelvoudige eiwitvleesworsten?

  Veel dank!!
  Groetjes,
  Maaike

  1. Voerwijzer Meike

   Visolie zou vrij van eiwit moeten zijn, waardoor de kans op een allergische reactie klein is. Maar toch is het een extra ingrediënt, en is er geen garantie dat er geen overgevoeligheidsreactie op kan ontstaan. Er is geen andere goede olie/vet welke gebruikt wordt in rauwe vleesvoeding, voor extra omega 3. Soms wordt lijnzaadolie gebruikt, maar dat is niet zo effectief. Je zou zelf eventueel krillolie kunnen toevoegen.

 2. mother's pride

  eerst en vooral bedankt voor de reacties.
  er zit dus inderdaad noten in maar die zij helemaal niet giftig voor honden , degene die dit beweert is totaal mis.(dan waren mijn honden al jaren vergiftigd)
  er zit ook perilla , kokos en rode palm olieen in en deze zijn van amanprana, het topmerk dus en de echte. en ook blauwbessen en ganse rauwe bio eieren.
  en de reden waarom dit erin zit is dat ik vind dat een voeding meer nodig heeft dan alleen vlees enz… maar dat is mijn mening , degene die echt barft geeft ook meer dan alleen vlees, botten , organen. ivm bio kip-mix, daar is geen keurmerk op omdat het geen voledige bio voeding is en dan gaat dat niet(groenten , noten)

  groetjes , grosemans geert
   

  1. Voerwijzer Meike

   Ah ja, wat goed van je, daar had ik inderdaad nog niet eens aan gedacht. Volgens mij zijn walnoten opzichzelf niet giftig, maar kan er een schimmel inzitten die giftig is voor honden. Fosfor is niet ‘giftig’ of schadelijk, een hond heeft zelfs relatief veel fosfor nodig. In botten bijvoorbeeld, zit ook veel fosfor, meer dan 0,3%.

  1. Voerwijzer Meike

   In walnoten zit ongeveer 0,3% fosfor zie ik. Dat valt toch wel mee? In bot zit veel meer fosfor. Ik zou mee om de noten geen zorgen maken, tenzij je hond en nierprobleem heeft, maar dan zou ik ook alleen maar een voeding willen geven waar een analyse van is gemaakt.

 3. Boxervriend

  Beste Meike,
  Bedankt voor je reactie. Nog een toelichting op de noten: Walnoten bevatten een zeer hoog fosforgehalte waardoor nier- blaasstenen kunnen ontstaan.. niet echt gezond voor honden.
  Het is wel zeker dat er duurzame palmolie bestaat alleen die zal niet in dit hondenvoer gebruikt worden vermoed ik (als ze al geen EKO keurmerk hebben..). Groetjes :o)

 4. Boxervriend

  Goedemorgen,
  Zojuist heb ik de website bezocht van Mothers Pride alleen ik kan geen keurmerk vinden op het etiket van de BIO Kipmix en ik vind het merkwaardig dat er noten (hazel- en walnoten) toegevoegd worden. Bovendien palmolie is niet milieuvriendelijk. Er worden voor de productie en winning van palmolie heel veel bossen gekapt.. Al met al, voor mijn viervoeter geen optie..
   

  1. Voerwijzer Meike

   Ik vermoed dat ze zelf geen officieel biologisch bedrijf zijn en daarom ook het keurmerk niet mogen gebruiken. Ze zouden wel aan moeten kunnen tonen dat de ingrediënten biologisch zijn, maar dan moet je echt bij de fabriek gaan kijken.

   Noten worden vaak toegevoegd voor de mineralen en de vitamine E. Mensen die zelf samenstellen voegen soms ook gemalen noten toe aan het menu.

   De reden van de palmolie weet ik ook niet. Volgens mij is er wel duurzame palmolie (aman prana), maar die is erg duur.

Geef een antwoord