ProCani

Datum: 6 maart, 2016
Laatst bijgewerkt: 16 juli, 2022

Procani is een Duits merk dat in Nederland bij Zooplus verkrijgbaar is. In dit artikel bespreek ik enkele voedingen zonder toegevoegde vitamines en mineralen.

Er zijn ook voedingen met toegevoegde vitamines en mineralen (premix), zie Procani Nuggets.

Analyse & Ingredientenr
Ingredienten Eiwit Vet Ruwe as €/kg
Rund Select met 10% Fruit & Groente 25% Spiervlees, 20% groene pens, 20% keel-/ slokdarmvlees, 10% uiers, long 10%, 10% fruit en groente (appel, peer, wortels afhankelijk van het seizoen, 5% lever 14,8% 14,6% 2,2% €4,56
Procani Nuy Nature Eend Compleet Eendenvlees (50%) en eendenkarkassen (50%). 17,1% 15,2% 1,2% €5,12
Procani Gevogelte Compleet  50% gevogeltevlees, 50% gevogeltekarkassen. 14,8% 14,6% 2,2% €4,31
Procani Buy Nature Konijn Compleet 50% konijnenvlees en 50% konijnkarkas 17,3% 12% 1,1% €6,75

Is Procani compleet?
Nee deze voeding is niet compleet, ook niet bij afwisseling van diersoorten. In veel mixen missen essentiele organen en van sommige mixen is onduidelijk of en hoeveel bot er in zit. De voedingen zijn wel te gebruiken ter afwisseling, of tijdelijk als eliminatiedieet.

Verkrijgbaarheid
In Nederland is Procani alleen verkrijgbaar bij Zooplus. Je kunt het kopen per acht maal een kilo.

Je kunt er eventueel de rauw gepureerde groentemix van Procani bij bestellen.

Procani Carnivoor

Beoordeling:

Procani lijkt me prima als aanvulling van een menu, of voor tijdelijk gebruik. Als hoofdmenu ik het niet geschikt, omdat het lastig om compleet te voeren met deze voedingen.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
niet compleet bot hond, kat www.procani.de/

8 Comments

 1. Inge

  Hoi Meike,

  Ik heb het idee dat de samenstellingen van ProCani ondertussen zijn aangepast. Als ik kijk naar Rund puur zie ik: 100% rund (35% beef jerky, 20% rundvlees spiervlees, 20% runderlong, 10% runderhart, 10% rundernier, 5% runderlever en bij bv. Rund vitaal: 40% spiervlees & hart, 30% pens, 30% fruit & groente. Vind je deze samenstellingen beter? Ik voer op dit moment brokken van Sam’s field zonder klachten maar ik zou liever 50/50 gaan voeren. Of heb je een suggestie van vers vlees die goed is van kwaliteit en die goed af te wisselen is met brokken? We hebben een labradorxridgeback kruising van 10jr en een jonge catahoula van 1,5 jr.

  Alvast heel erg bedankt,
  Gr. Inge

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Inge, Procani Rund Puur had ik nog niet in het artikel staan, die heb ik nu toegevoed. Ik ben niet zo enthousiast over deze voeding, ook niet ter afwisseling, omdat het:
   – erg veel vet bevat
   – erg veel rundernier bevat
   – beef jerky bevat (zal wel een verkeerde vertaling zijn)
   – geen calciumbron bevat

   Waarom wil je graag Procani voeren? Als het om 50% van het totale menu gaat, zou ik een ander merk kiezen. Ik weet niet wat je wensen zijn qua rauwvoer, maar qua gemak en prijs (in combinatie met de kwaliteit) is Rodi ook een goede optie. Dat vind je in veel supermarkten.

   Nog nooit gehoord van een catahoula trouwens, even opgezocht, bijzonder dier!

   1. Inge

    Hoi Meike, bedankt voor je snelle reactie!

    Ik woon bij de grens van Duitsland en zag dit bij een Duitse dierenwinkel liggen, het zag er vanuit de verpakking heel netjes uit vandaar. Het zou voor mij makkelijk te verkrijgen zijn.

    Belangrijkste wensen voor vers vlees zijn kwaliteit/prijs verhouding. Ik ga binnenkort wat van de Rodi Specials kopen en kijken wat ze daar van vinden…

    Verder reageert 1 hond op maïs wat er dus niet in mag zitten, en liever geen peulvruchten toegevoegd. Ik vind het een super fijne website echter laat het me soms besluiteloos achter door alle info en het beste willen icm met niet de duurste merken☺️

    Bedankt!
    Gr Inge

 2. vicky

  Hallo
  Bij het puppy pakket staat dat het compleet is, klopt dat dan of niet?

  Is het ok als ik bij kvv steeds half half brokjes meng? Zo ben ik zekerder dat het compleet is en blijft mijn hond en zijn spijsvertering het kennen voor bvb op reis enz? Brokjes alleen wil hij echt niet, maandenlang geprobeerd, gemengd lukt prima maar om als beginner kvv een pup enkel kvv te voeren ben ik nog wat onzeker. Ik haal dus geen pens of hart of vis enkelvoudig in huis, en zou dat graag zo houden als dat kan met de merken die aangeven dat ze compleet zijn. Alle advies welkom.

  1. Voerwijzer Meike

   Het boek Rauwvoer voor de hond, verantwoord rauw voeren in 3 stappen is precies voor jou geschreven: https://www.voerwijzer.com/boek. Hierin worden al je vragen beantwoord, en leer je herkennen of een voer compleet is. Brokken voeren is dan niet nodig, je kunt dan bijvoorbeeld alleen voor de vakantie brokken in huis halen.

   Of Procani Puppypakket compleet is weet ik niet, je zou dan moeten nagaan of er vitamines en mineralen aan toegevoegd zijn en wat het calcium- en fosforgehalte is. Ook dat staat uitgelegd in het boekje, in het hoofdstuk over rauwvoer voor pups.

Geef een antwoord