Rodi kip vrije uitloop

Datum: 5 oktober, 2018
Laatst bijgewerkt: 16 december, 2020

Pakke Rodi Vrije uitloop Kip

Rodi Kip vrije uitloop is een kvv (rauwe vleesvoeding) met drie sterren beter leven-keurmerk. Dat geeft aan dat de kippen vrije uitloop hadden en/of van biologische herkomst zijn. De voeding is geschikt voor honden en katten.

Analyse en ingrediënten Rodi Kip Vrije uitloop
Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
82% kip (vlees, karkas, nek, vel en hart), 15% vezelmix (appelvezel, rode biet, sperzieboon, psyllium 13% 15% 0,8% 0,55% €4,03

Is Rodi Kip vrije uitloop compleet?
Ja, de voeding is compleet door toevoeging van vitamines en mineralen.

Is Rodi Kip vrije uitloop geschikt voor pups?
Deze voeding is geschikt voor pups. Ook voor pups van grote rassen. Alleen voor pups die al groeipijn hebben is het niet ideaal. (Er zit ongeveer  4,2 gram calcium in per 1000 kcal.)

Is Rodi Kip vrije uitloop geschikt voor kittens en zogende poezen?
Deze voeding bevat volgens de Fediaf-richtlijnen iets te weinig eiwit voor kittens en zogende poezen. Er zit namelijk volgens mijn berekeningen ongeveer 68 gram eiwit in per 1000 kcal en de minimale aanbevolen hoeveelheden zijn voor kittens 70 gram per 1000 kcal en voor zogende poezen 75 gram per 1000 kcal. Nu zijn de eiwitten in Rodi Kip Vrije uitloop van betere kwaliteit dan de eiwitten in brokken (waar de richtlijnen voor zijn opgesteld), dus waarschijnlijk zal het geen problemen opleveren. Ik zou het voor kittens wel durven aanraden in afwisseling met een eiwitrijkere rauwe voeding.

Verpakking en verkrijgbaarheid
Rodi Kip vrije uitloop is verkrijgbaar in doosjes met 4 vleesschijven van 100 gram. Het is verkrijgbaar in verschillende supermarkten, onder andere bij de Jumbo.

Beoordeling:

Rodi Vrije uitloop kip heeft een goede samenstelling. Ik ben ten eerste erg enthousiast over de drie Beter-leven-keurmerk sterren, dit geeft aan dat ze diervriendelijker vlees gebruiken. Bij Rodi lieten ze weten dat het op dit moment om biologische kip gaat, dit is beter verkrijgbaar dan drie-sterren vrije uitloop kip. Het mag officieel niet biologisch heten, omdat ze geen keurmerk hebben, en het kan ook veranderen.

De samenstelling ziet er prima uit en het is gegarandeerd compleet. Ze gebruiken bot als calciumbron, wat ik een pluspunt vind, de meeste andere varianten van Rodi bevatten geen bot.

Ik zou liever iets minder vet en iets meer eiwit in de voeding zien, maar voor een volwassen hond die geen neiging heeft tot overgewicht is het prima zo.

 


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
premix bot hond, kat www.rodi-petfood.nl

2 Comments

Geef een antwoord