Tammenga kattenmix

Datum: 18 oktober, 2014
Laatst bijgewerkt: 25 mei, 2023

Ingredienten:
Rund, lam, paard, geit en kip.
Bevat extra hart en geen pens.

Analyse
16,6% eiwit
12,3% vet
0,77% calcium
0,47% fosfor
65,2% vocht

Verkrijgbaar in bakjes van
250 gram
500 gram

Beoordeling:

Omdat ik niet weet welke organen erin zitten en de analyse niet bekend is, weet ik niet of de Tammenga kattenmix compleet is. Helaas heb ik van de fabrikant (nog) geen antwoorden gehad op mijn vragen.


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
afwisselen en zelf aanvullen bot kat www.tammengadiervoeders.nl/

5 Comments

 1. Tina

  Kip en rund zijn naar mijn idee  niet geschikt voor een eliminatiedieet. Geit en paard wel, vandaar dat mijn oog daarop viel. De fabrikant vragen is idd. een goed idee.
  Het overzicht heb ik idd. al gefilterd.
  Waar ik over ‘struikel’: sommige soorten zijn ook bij afwisseling niet compleet en vallen daardoor naar mijn idee af (of is dat verkeerd geredeneerd), andere zijn  niet enkelvoudig, wederom andere bevatten een premix (ook al gehoord dat je dat beter niet kunt doen als je elimineert). Ook is niet alles leverbaar waar ik woon.
  Ik heb opgemerkt dat onze kat in ieder geval niet tegen eend kan, daarvan gaat hij overgeven. Ik weet niet of het in dat geval verstandig is om dan snel ander gevogelte uit te proberen? Onkunde van mijn kant.
  We hebben nu 6 x 500g Haaksbarf konijn, maar Haaksbarf is, al dan niet tijdelijk, gestopt met productie i.v.m. beëindiging bedrijf (mogelijk wel doorstart). Hopen dat hij dit lust en er niet op reageert.
  Hoofdklacht is trouwens ernstige jeuk en DA denkt na huidafkrabsel aan voedselallergie.
   

  1. Voerwijzer Meike

   Er zit ook geen pens in alle varianten, want niet alle diersoorten hebben oens natuurlijk. De paard en de kip zullen geen pens bevatten. Of de geitmix, lammix en rundmix het bevatten zou je aan de fabrikant kunnen vragen. Heb je in het kvv-overzicht ook gefilterd op merken die 100% 1 diersoort-mixen hebben? Kijk maar eens, er is genoeg keus: http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken-kat?field_biograan_value%5B%5D=007&keys=

  1. Voerwijzer Meike

   Katten kunnen dat wel eten hoor, alleen vrij veel katten lusten geen pens (kwestie van uitproberen, sommige katten lusten het wel). Daarnaast hebben katten taurine in de voeding nodig, en het is onduidelijk of dat in voldoende mate in het vlees zit. Wat je kunt doen is zelf vers (liefst ongemalen) hart bij te voeren, of muisjes.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter