TamRo Vleesmixen

Datum: 11 december, 2012
Laatst bijgewerkt: 24 juli, 2023

Het bedrijf Tamro Petfood B.V. is op 11 juli 2023 failliet verklaard. Waarschijnlijk wordt deze voeding niet meer gemaakt en is het niet meer verkrijgbaar nadat de voorraden bij de verkooppunten op zijn.

Analyse, ingrediënten en prijzen Tamro

Ingrediënten Eiwit Vet Calcium Fosfor €/kg
5 in 1 mix Lam, rund, geit, eend, kalkoen 15,4% 19,5% 0,6% 0,41% €4,50
Premium-mix Paard, lam, konijn % % % % €4,95
Exclusive met groenten Lam, rund, geit, kalkoen, konijn, wortel, broccoli en appel. 60% spiervlees, 15% organen, 15% bevleesd konijnenkarkas en 10% groente & fruit. % % % % €5,95
Rundmix Rund, eendkarkas 15,2% 27,6% 0,81% 0,54% €4,40
Eendmix met lamspens Eend (vlees, organen, bot), lamspens 15,5% 17,1% 0,56% 0,4% €4,40
Kalkoenmix met lamspens Kalkoen, lamspens 14,5% 21,2% 0,41% 0,31% €4,40
Geitmix Geitenvlees, organen, eendkarkas 16,1% 20% 0,57% 0,41% €4,40
Lamsmix Lam, eendkarkas 16,2% 16,4% 0,31% 0,27% €4,40
Puppymix Kip, rund, premix €4,40
Rund/Zalm Rundvlees, 25% zalmvlees, organen en eendenkarkas. 16,7% 21,1% 0,63% 0,43% €4,40

De prijzen verschillen per verkooppunt.

Percentages
TamRo bevat (tenzij hierboven anders vermeld):

60% spiervlees (bloedvlees),
15% orgaan: hart, lever (ong 5%), nier en pens
25% eendenbot (m.u.v. kalkoenmix)
0% groente of graan (behalve de Exclusive met groenten)

Op de verpakking staat dat het delen van rund, lam, geit, eend of kalkoen kan bevatten.

Is Tamro Compleet?
Tamro is waarschijnlijk compleet bij genoeg afwisseling en aanvulling aanvulling. Je voert compleet als je in je menu hebt:

 • gevogelte
 • hoefdieren
 • vette vis (5%-10% van het menu dus bijvoorbeeld 25% Tamro rund/zalm)
 • groenten

Verpakking
Verpakt in rollen van 0,5 kg en 1 kg.

Beoordeling:

De samenstelling van de Tamro-mixen zien er prima uit. Het is alleen jammer dat de details wat vaag zijn, daardoor is het lastig te beoordelen of de voeding compleet is bij afwisseling. Zorg ervoor dat je verschillende mixen afwisselt en in ieder geval ook vis voert.

Wat is jouw ervaring met Tamro kvv?

 


Compleet door Calciumbron Geschikt voor Website
- tamro.nl

23 Comments

  1. Voerwijzer Meike

   Het aantal calorieën in rauwe vleesvoeding kun je zo berekenen:
   % eiwit X 4
   % vet X 9
   Tel dit bij elkaar op en doe het maal 10. Dat is het aantal kilocalorieën (kcal).

   De vleesmix komt dan op 2371 kcal per kilo. En dat komt op 2,5 gram calcium per 1000 kcal. Als de analyse klopt.

  1. Voerwijzer Meike

   Als de samenstelling die ik heb doorgekregen klopt, dan zou het compleet moeten zijn bij de juiste afwisseling, zie mijn aanbeveling voor compleet voeren in het artikel hierboven. Je kunt eventueel Tamro afwisselen met het merk dat je nu voert.

 1. Voerwijzer Meike

  Klopt Fenella, het mag alleen compleet heten als er een premix inzit, of als met analyses aangetoond kan worden dat alle essentiële voedingsstoffen er in voldoende mate inzitten. Volgens mij zijn deze analyses niet gemaakt. Het mag dus eigenlijk niet compleet heten.

 2. C. Noor

  Ik had in het najaar van 2014 ook een lading vlees van Tamro dat erg stonk. Even gebeld met Tamro en toen kreeg ik gewoon een nieuwe lading plus nog extra vlees.
  Het vlees hoort echt niet te stinken. Ik ben wel tevreden over deze service en ook over het vlees.

 3. Ruud

  Heb nu een paar keer Tamro gekocht maar ik vind dat het te fijn is gemalen, het lijkt meer op filee dan op een kvv. De honden aarzelen ook telkens met eten van Tamro terwijl ze op het van Tamminga of Valthevoer gelijk aanvallen. Als het zo fijn is gemalen zijn er ook veel cellen kapot en is de vojedingswaarde ook minder.

 4. John Martens

  Beste,

  alle mensen die tevreden zijn over tamro.

  Zijn jullie na maanden van tevreden tamro voeren NU ook nog tevreden?

  offf zijn er recent dingen veranderd aan het vlees..?
  Minder Vlees…. Minder grove stukken…Minder mooi rood vlees…?

  Hoor graag hoe jullie ervarigen hier mee zijn.
  Naar mijn idee is de kwaliteit namelijk dramatisch gedaald!

  groet
  John

 5. Vers vlees voerder

  Wij zijn van brokken overgestapt op Lotgering. Dit beviel ons niet. Het rook niet goed (vonden wij) en onze hond was er ook niet dol op. Toen zijn wij Tammenga gaan proberen. Zag er op zich wel goed uit maar na een tijdje veranderde dit. We hebben een paar verschillende mixen geprobeerd, maar op den duur wou onze hond het niet meer eten. De kwaliteit was ons inziens behoorlijk achteruit gegaan, o.a. afgaande op de geur. Toe overgestapt naar Tamro. Onze hond eet nu al een aantal maanden van Tamro en het gaat heel goed. Hij smult ervan. Verpakt in handige rollen van 500 gram en 1000 gram. Kleur en geur zijn goed, struktuur is goed en onze hond ziet er tiptop uit! Mooie vacht, afgelopen zomer bijna geen vlooien en teken, goede ontlasting, mooie tanden etc. Dus, hond blij, wij blij!

 6. Vers vlees gebruiker

  De reacties van Jan en Andre kloppen niet! Ze hebben het fabeltje van 1 en dezelfde persoon gehoord en niet van Tamro zelf! Maar, daar gaat het hier eigenlijk helemaal niet om. Wij gebruiken al een poosje vers vlees van Tamro en zijn zeer tevreden. De honden eten de mixen graag. Dat was bij onze vorige vers vlees leverancier wel anders!

 7. Carla Verloop

  Waarom toch deze negatieve uitlatingen? Dit voegt toch totaal niets toe en heeft op zich niets met de producten te maken. Deze mooie website is toch bedoeld om informatie te krijgen over de verschillende merken vers vlees voeding.

  1. Goed zo Carla, al is het 5 jaar geleden gepubliceerd. Voor gal spuien heb je andere sites. Deze site is voor informatie over het eten en niet over de personen. Ik vind het dan ook heel jammer dat men dit erop zet of laat staan. Heeft totaal geen meerwaarde, sterker nog, het zorgt ervoor dat men minder snel op deze site wilt kijken.

 8. K.

  Heb zelf tamro besteld. Juist omdat in de ‘smaken'(diersoorten) geen kip verwerkt zit. (honden zijn vaak allergisch voor kip) Ook ruime keus aan diersoorten die niet allemaal met meerdere diersoorten gemixd zijn (wat mijn voorkeur heeft, zal alleen graag ook konijn of haas, hert, en vissoorten willen zien. Heb het geleverd gekregen in een thermobox. Moet zeggen dat alles nog diepbevroren was, dus mijn complimenten. Ook vroegen ze na levering via de mail of alles naar wens geleverd is… ook dat vind ik erg netjes. Ben super tevreden, en kan mij niet vinden in bovenstaande reacties.

 9. Jan

  Wat Andre schrijft kan ik alleen maar beamen. Maar wanneer het geld op raakt bij zijn schoonfamilie, zal hij met de noorderzon vertrekken. Alhoewel het lijkt dat deze familie een bodemloze put heeft, zal hij dit een tijdje uit kunnen uitzingen. Analyse is nooit verschenen, en de analyse die hij aangeleverd heeft bij voerwijzer, zal ook een zelf gemaakte analyse zijn. Je googled wat en je weet zo ongeveer wat er in hoort te zitten. Je even verdiepen en je maakt zelf een mooie analyse die laat zien alsof je een perfect produkt hebt, voor een vriendelijk prijsje. Maar toen hij zelf nog tammenga had, heeft wel bewezen dat hij niet oprecht is.

 10. andre

  Eerst een onbetrouwbare hoefsmid, daarna een onbetrouwbare hondenvoermaker die gewoon uit het niets zijn eigen bedrijf achter zich laat en zijn ouders er voor op laat draaien, om vervolgens gewoon zijn eigen ouders te beconcurreren, omdat hij geld geroken heeft bij een rijke familie. Zegt genoeg over betrouwbaarheid van TamRo.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter