Biologisch merk Yarrah vernieuwde stijl en assortiment (brok en blik)

Datum: 19 november, 2011
Laatst bijgewerkt: 19 november, 2011

Het biologische merk Yarrah heeft sinds kort een nieuwe huisstijl en een vernieuwd assortiment van brok en bllik voor kat en hond.

Alle verpakkingen hebben een andere vormgeving en om economische redenen zijn er enkele voedingen verdwenen of vervangen. Verdwenen zijn de dinner-brokken voor de hond en de kattenbrokken met vis. Nieuw in het assortiment:

– Biologisch Hondevoer met Kip voor Puppies (22% vlees)
– Biologisch Hondenvoer met Kip voor Kleine rassen (23% vlees)
– Biologisch Hondenvoer Kip met kruiden Senior (glutenvrij)
– Biologisch Kattenvoer met Rund (glutenvrij, 26% vlees)
– Blikvoer voor de hond: rund (37% vlees) in saus met brandnetel en tomaat

Hieronder staat de samenstelling en analyse van het hondenvoer met kip voor kleine rassen. Volgens Voerwijzer bevat deze brok een vrij gemiddelde hoeveelheid vlees en graan, maar een groot pluspunt is dat bijna alle ingredienten van biologische afkomst zijn en daarmee ook GMO-vrij (dus geen genetisch gemanipuleerde ingredienten).

Biologische Hondenvoeding met Kip voor Kleine Rassen
Ingredienten: 
granen* (tarwe*, mais*), vlees* en dierlijke bijproducten* (23% kip*), plantaardige bijproducten* (sojaschilfers*, zonnebloempitschilfers*) oliën* en vetten* (6% kippenvet*), mineralen, gisten, ei* en ei-producten* (eipoeder*). *= van gecontroleerde biologische teelt, Skal 1301.

Analyse:
26% eiwit,
12.5% vet,
42% koolhydraten,
7% as, 
3% celstof, 
9.5% vocht, 

1.3% calcium,
1.1% fosfor,
0.3% natrium,
0.15% magnesium. 

Nieuwe vormgeving
De oude (links) en de nieuwe (rechts) vormgeving naast elkaar:

     

5 Comments

 1. Ina van Hulst

  Ik zie in jullie tabel dat er 12,5% vet in zit, ik heb van Yarrah doorgekregen dat er maar 4% in zit, volgens staat dit ook op de verpakking, wat is nu juist? Zelf worstel ik nogal met de enorme hoeveelheid die je moet voeren. 619 gr per dag voor een hond van 9 kg (blik voer) of 155 gr brokken per dag. Wat is jullie mening hierover? Groetjes Ina

  1. Voerwijzer Meike

   De samenstelling en analyse in dit artikel gaat over de brokken en niet over het natvoer. Als er 4% vet op de verpakking​ staat, zal dit (bij benadering) kloppen. En dat zorgt er inderdaad voor dat je er wat meer van moet voeren dan een blikvoeding met wat meer vet. Ik vind 4% vet ook weinig, en kies er voor een gezonde hond liever een natvoedingen met wat meer vet (en genoeg eiwit, bijvoorbeeld minimaal 10%).

 2. Ina van Hulst

  Hoi Meike,
  Bedankt voor je antwoord, ik heb het even nagekeken op de verpakking en de brokken bevatten 8% vet en ze adviseren voor een hond van 9 kg 155 gr per dag. Ik ben deze brokken gaan voeren en in het weekend de blikvoer en nu eet Senna opeens poep buiten, kan dit te maken hebben met het voer? (Senna is een cairn terrier) . Moet wel zeggen dat het heel moeilijk is om goed voer te vinden omdat er zo ontzettend veel te koop is en als leek moeilijk te bepalen is wat een hoede brok is. Groetjes ina

  1. Voerwijzer Meike

   Ja dat kan heel goed met de voeding te maken hebben. Je zou eens een andere voeding kunnen proberen en kijken of het dan beter gaat. 8% vet is erg weinig voor brokken. Dit nieuwsbericht is van een paar jaar geleden, en de samenstelling is dus ondertussen weer veranderd, of je hebt een andere variant dan die ik hierboven beschreven heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *