Educatiecentrum voor gezelschapsdieren Edupet geopend

Datum: 15 maart, 2013
Laatst bijgewerkt: 15 maart, 2013

 

Onlangs is het educatiecentrum voor gezelschapsdieren EduPet geopend. Edupet dat in samenwerking met Prins Petfoods, Emax en Vitakraft tot stand is gekomen, heeft de ambitie om uit te groeien tot hét educatiecentrum voor alle dierenliefhebbers in Nederland. Het educatiecentrum richt zich op zakelijke relaties én op bezitters van huisdieren. 

Voor wie is EduPet?
EduPet is ontstaan naar aanleiding van de grote en vaak uiteenlopende vraag naar meer kennis over gezelschapsdieren in Nederland. Dit bleek na een uitgebreid onderzoek dat in opdracht van Prins Petfoods werd gehouden en resulteerde in meer dan 1000 ingevulde vragenlijsten. ‘De behoefte in de markt is enorm en komt niet alleen van de consument die zijn kennis over zijn huisdier wil vergroten’, aldus Wil Mulders, directeur van Prins Petfoods. ‘Ook zakelijke doelgroepen willen zich steeds vaker onderscheiden door het bieden van een toegevoegde waarde die verder gaat dan het geven van kortingen’.

Het cursusaanbod
‘Het centrum biedt verschillende praktijkgerichte eendaagse cursussen voor medewerkers en ondernemers van dierenspeciaalzaken aan’, geeft Wim Kieftenbeld, directeur van Vitakraft Nederland aan. ‘Uiteraard richten wij ons ook op asiels, pensions, hondenscholen, trimsalons en fokkers.’ Ook de huisdierbezitter die zich meer willen verdiepen in het welzijn van zijn of haar huisdier is bij EduPet aan het juiste adres. Denk hierbij aan cursussen zoals dierenfotografie, algemene voedingsleer tot een rondleiding door de fabriek van Prins Petfoods, waarbij consumenten te zien krijgen hoe diervoeding wordt gemaakt.

Erkende en professionele sprekers
De cursussen die in april van start gaan, zullen gegeven worden door verschillende erkende en professionele gastsprekers, zoals Esther Hagen-Plantinga, Els Peeters, Atjo Westerhuis, Arvid van Putten en Marcellina Stolting. De cursussen van EduPet worden op diverse niveaus gegeven. Zo zijn er basis- en specialisatiecursussen welke al vanaf 35 Euro gevolgd kunnen worden. Elke dag zal standaard afgesloten worden met een officieel certificaat.

Kijk voor het complete cursusaanbod op www.edupet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *