Een brok met maar één supplement – de nieuwe Acana Lamb & Okanagan Apple

Datum: 10 oktober, 2014
Laatst bijgewerkt: 17 maart, 2017

Update 17 maart 2017: Acana Lamb & Okanagan Apple is vervangen door Acana Grass Fed Lamb. Deze bevat meer dan 1 supplement, maar nog steeds weinig toevoegingen.

Een brok met maar één onnatuurlijke supplement, nu verkrijgbaar in Nederland en België. Ik heb het over de Acana Lamb & Okanagan Apple.  De brok hoort bij de Acana Singles-lijn en heeft lam als enige dierlijke eiwitbron. Er zijn twee andere Acana Singles-varianten die ook alleen zink als supplement bevatten, maar er is op dit moment geen toestemming deze te importeren naar de EU. De reden hiervan is niet duidelijk.

De nieuwe Acana Lamb & Okanagan Apple
De naam van de brok komt je misschien bekend voor, want deze brok is al een tijdje op de markt. De samenstelling hiervan is nu veranderd:
– Het aantal toevoegingsmiddelen is door het gebruik van supplementen is terug gebracht naar 1 en dat is alleen nog zink. Het nog verder terug dringen van synthetische toevoegingen zal in de komende tijd door het totale assortiment worden doorgevoerd, verteld de Nederlandse distribiteur van het merk.
– Het aandeel lamsvlees is verhoogd van 45 naar 50%  waarvan het aandeel vers vlees is vergroot
– Granen en aardappelen zijn vervangen door linzen en erwten.

Bevat de brok dan wel genoeg voedingsstoffen?
Ja, alle waardes van de essentiële voedingsstoffen voldoen aan de aanbeveling van de Fediaf. Uitgebreide analyses van de voedingsstoffen zijn te vinden op www.acana.com/products/singles/lamb-okanagan-apple.

De nieuwe Acana Lamb & Okanagan Apple kopen
De grote zakken zijn al binnen bij de distributeur en de andere zakken volgen nog. De brokken liggen dus binnenkort in de winkel. De prijs blijft ongeveer hetzelfde als de oude variant, maar de inhoud van de zak wordt kleiner. De gemiddelde prijsverhoging is 3,5%.

Acana Lamb & Apple zakje van 340 gr. € 4.85 (€ 14,26 p/kg) 
Acana Lamb & Apple zak van 2 kg. €19,95 (€ 9.98 p/kg) 
Acana Lamb & Apple zak van 6 kg (was eerst 6,8 kg) € 46,50 (€ 7.75 p/kg)    
Acana Lamb & Apple zak van 11,4 kg (was eerst 13 kg) € 77.50 (€ 6.80 p/kg) 

Samenstelling en beoordeling
De samenstelling en mijn beoordeling vind je op de Voerwijzerpagina Acana Lamb & Okanagan Apple

3 Comments

Geef een reactie