Europees bio-logo nu toegestaan op petfood

Datum: 25 november, 2015
Laatst bijgewerkt: 25 november, 2015

Het gebruik van het Europees biologisch keurmerk op biologisch honden- en kattenvoer is vanaf heden toegestaan, liet het Skal weten. Dat betekent dat je op verpakkingen van gecertificeerd biologisch voer binnenkort het bovenstaande logo zult zien.

Deze wijziging is het gevolg van een interpretatie van de Europese Commissie, waarin zij uitleg geeft over hoe om te gaan met normelementen waar geen Europese regelgeving voor bestaat (artikel 42 van de 834/2007), maar wel nationale regelgeving. Er is geen Europese regelgeving voor biologisch petfood, maar in Nederland is er wel nationale regelgeving over biologisch honden- en kattenvoer (Regeling Diervoerder 2012, artikel 5). Volgende de interpretatie maakt dit dat het biologisch keurmerk op honden- en kattenvoer is toegestaan.

2 Comments

 1. Ane

  Er is een Amerikaanse dierenarts Karen Becker die mensen adviseert om Biological approved blikvoer graanvrij of met hele granen en het moet compleet voer zijn met hele ingrediënten die bestemd waren voor menselijke consumptie.
  Dit is volgens haar gezonder dan biologisch toegestaan droogvoer, dat is weer gezonder dan super premium voer uit de dierenwinkel.
  Haar eerste keus is vers vlees dat compleet is, nutricially ballanced, en goedgekeurd door de Amerikaanse instantie die een profiel waaraan dat voer moet voldoen heeft. De dieren die voor dergelijk voer gebruikt zijn zijn diervriendelijk behandeld en vaak uit regionaal betrokken. Het product moet bijvoorbeeld niet uit China komen.
  De informatie op Voerwijzer vind ik erg goed.
  Heel prettig dat je producten kunt vergelijken en zelfs producten kunt vinden die vrij zijn van glutomaten. Er zit vast enorm veel tijd in om dat allemaal uit te zoeken.
  Heb op die info van Voerwijzer producten gekozen, dank daarvoor

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een antwoord