Jolipet, een nieuw merk vriesverse voeding

Datum: 23 mei, 2014
Laatst bijgewerkt: 7 mei, 2017

Jolipet is een nieuwe complete rauwevleesvoeding voor honden. Het is sinds september 2013 beschikbaar in Belgie, maar gaat zich nu ook op de Nederlandse markt richten. De samenstelling van Jolipet is uniek, en volgens vele visies niet optimaal, maar naar eigen zeggen geheel wetenschappelijk onderbouwd.

Voor de samenstelling en prijzen van Jolipet, ga naar:

Samenstelling en prijzen Jolipet

Het ontstaan van Jolipet
Het eerste dieet wat Jolipet ontwikkelde was de hypoallergene voeding op basis van paardenvlees. Deze voeding is ontwikkeld samen met de Universiteit Gent, omdat de universiteit een home-made dieet aanbeval in geval van voedselallergieën. "Een probleem van home-made is dat die niet altijd uitgebalanceerd zijn, dat paardenvlees niet altijd makkelijk te vinden is en dat het vaak te vet is," laat de fabrikant weten.

De samenstelling
Er zijn vijf varianten verkrijgbaar. Een variant voor puppy's, op basis van paardenvlees, en de volgende varianten voor volwassen honden:

– Chicken Adult, op basis van kippenvlees

– Horse Adult, op basis van paardenvlees
– Beef Adult, op basis van runderhart
– Hypoallergenic Adult, op basis van paardenhart

De samenstellingen varieren licht, maar de basis is ongeveer:
– 40%-55% vlees of hart
– 30% a 45% witte rijst
– 0%-20% groente (wortel, erwten, spinazie) en fruit (appel)
– een klein beetje koolzaadolie en/of maisolie

Verschil in visie
Als je de richtlijnen van Voerwijzer kent, of de richtlijnen die worden aangehouden op rauw-voer-forums, zul je zien dat de samenstelling van Jolipet hier niet mee overeen komt. Voerwijzer heeft een overzicht gemaakt waarin het verschil in de visies per punt duidelijk wordt.

Zie overzicht verschil in visie

 
Opvallend

Naast deze grote verschillen in visies, zijn er enkele ander zaken die opvallend zijn:
– de aanbevolen hoeveelheid is erg hoog: voor een hond van 10 kilo wordt aanbevolen om 430 gram per dag te voeren. De normale aanbeveling voor een hond van 10 kilo is ongeveer 200 gram per dag. Jolipet bevat weinig calorieën, waardoor er meer gevoerd moet worden.
– er wordt aangeraden om Chicken Adult te verhitten in de magnetron, om besmetting met pathogene kiemen bij mensen te voorkomen.

Waarom is Jolipet uniek?
Behalve de samenstelling, zijn er nog enkele punten die de fabrikant noemt:
1. Jolipet is samengesteld door academische onderzoekers
2. Jolipet heeft een uitzonderlijk hoge verteerbaarheid van onze voeding (90-94% op droge stof), hetgeen bewezen is door klinische studies aan de universiteit.  (Voerwijzer: het is ons niet bekend wat de verteerbaarheid van andere merken is, en of Jolipet in vergelijking beter verteerbaar is)
3. Jolipet heeft een GMP-label
4. Het vlees komt van lokale producenten

Jolipet kopen
In België zijn al verkooppunten, welke te vinden zijn via de website www.jolipet.be. In Nederland zullen er nu ook verkooppunten komen. De prijs van een kilozak Jolipet, waarin nuggets van 25 gram zitten, is €4,95 per kilo. Voor erkende fokkers met ondernemingsnummer is de voeding ook rechtstreeks te bestellen.

Meer weten?
Jolipet staat ook in het kvv-overzicht met een artikel, waarin de samenstelling, analyses en een beoordeling van Voerwijzer staat. Kijk op www.jolipet.be voor meer informatie over de voeding, en de onderbouwing van de fabrikant.
 

Zie samenstelling

 

 

6 Comments

 1. ANIMAUX dierenspeciaalzaak

  Normaal gezien is een nieuw merk opstarten een werk van lange adem, maar dat is buiten Jolipet gerekend.
  Jolipet heeft een doordachte verkooptechniek (lees: push-techniek):
  Ze bezoeken ELKE winkel/kweker/dierenarts/enz… in België. Je krijgt 10kg gratis zodat je de verkoop kan proberen en je word onmiddelijk op de website geplaatst als “verkooppunt”.
  Indien je nabesteld krijg je ook een gigantische winstmarge. Beetje de tactiek van Royal Canin en collega’s.

  Wij hebben echter hun product afgekeurd en in de container laten verdwijnen, naderhand moest ik ook druk uitoefenen om als verkooppunt van hun website afgehaald te worden.

  Mvg,
  Animaux (verdeler van KVV en koudgeperste brokken)

  1. Bender

   animaux een goede die het zegt je het zelf niet zuiver je gaat van mensen die buiten winkels om KVV in het groot aankopen beschuldigen dat ze oa geen vriezers hebben terwijl ze wel degelijke een vriescel heeft staan kan je zelf met 5 man in staan dus je leugens maar voor jezelf houden.
   ook verkoop je onzin brok zogezegd brok met natuurlijke ingrediënten maar je kapt hem wel vol met mais en rijst…

 2. Voerwijzer Meike

  Jolipet steunt broodfokkers? Naar aanleiding van de opmerking hierover, heb ik opheldering gevraagd bij Jolipet zelf. Hier hun reactie: “Jolipet zit ten zeerste verveeld met de associatie met broodfokkers omdat dit geenszins kadert in de filosofie van ons jonge bedrijf. Onze missie bestaat erin om de meest gezonde voeding voor huisdieren te ontwikkelen, opdat onze huisdieren een gezond en gelukkig leven zouden kunnen leiden. Het veroorzaken van hondenleed past uiteraard niet in dit plaatje.

  We zijn reeds in November 2013 het slachtoffer geweest van spam van een / meerdere mensen die claimden dat we bij alle broodfokkers in België liggen en blijkbaar leeft dit nu voort. Als we afgaan op de lijsten die soms worden gepubliceerd op fora komen we voor onze verdeelpunten aan hoogstens 5 verdeelpunten (op een totaal van 200!). Deze 5 zijn, op 1 na, allemaal echte winkels waar voeding wordt verkocht; naast hun winkel hebben ze dan een aparte zaak waar pups worden verkocht. In de voedingswinkels worden nagenoeg alle gangbare merken verkocht.  Waarom men dan precies Jolipet hiermee viseert is ons een raadsel.  

  Dat Jolipet tevens reclame zou maken voor broodfokkers is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Het is zo dat Jolipet regelmatig opendeurdagen of andere evenementen ondersteunt in verdeelpunten, waarbij we dan telkens proevertjes voorschotelen aan aanwezige honden. Zo waren we een tijd terug aanwezig op een event bij een van de grootste dierenspeciaalzaken van Vlaanderen die in een zaak daarnaast ook pups verkoopt. Via fora, hebben we nadien vernomen, staat deze winkel geboekstaafd als broodfokker. Zonder het proces van die winkelier te willen maken hebben we beslist om evenementen bij dit type van winkels in te toekomst niet langer op te luisteren. We zijn niet noodzakelijk fier over deze beslissing. Uiteindelijk zou het aan de wetgever moeten toekomen om hierin beslissingen te nemen, vanuit een duidelijk, diervriendelijk wetgevend kader, en niet aan ons.

  Jolipet betreurt ten zeerste de associatie met broodfokkers en neemt dan ook resoluut afstand van praktijken waarbij hondenleed wordt veroorzaakt. Tevens dringt Jolipet aan op een dringende oplossing van dit prangende probleem, in de eerste plaats voor de honden die op die manier worden mishandeld, maar eveneens voor een aantal winkeliers die mogelijk momenteel onterecht worden geboekstaafd als broodfokkers.”

 3. Anoniem

  Spijtig deze hier te zien is bagger kvv bestaat uit 40% rijst en bot kennen ze niet,ook ligt hun kvv bij bijna alle broodfokkers in Belgie,ze maken zelfs reclame voor broodfokkers en doen diverse metingen bij broodfokkers om hun merk te promoten,not done denk ik toch voor een merk wat claimt het beste met onze 4 voetige vriend voor te hebben.

  1. Voerwijzer Meike

   De makers van Jolipet hebben inderdaad een behoorlijk andere visie. Dat ze reclame maken voor broodfokkers wist ik niet, dat zou erg jammer zijn. Ik hoop niet dat je het spijtig vindt dat Voerwijzer hier een nieuwsbericht over schrijft, en hem opneemt in het kvv-overzicht, want ik wil juist de onwetende mensen bewust maken van de afwijkende samenstelling. Op een respectvolle en objectieve manier.

Geef een antwoord