Kant en klare BARF-menu’s bij Het Barfhuis in Arnhem

Datum: 8 augustus, 2014
Laatst bijgewerkt: 19 juni, 2017

Let op: dit is een oud nieuwsbericht, het Barfhuis is niet meer open.

Sinds kort kun je kant en klare BARF-menu's bestellen bij Het Barfhuis in Arnhem. Een particulier initiatief, of een uit de hand gelopen hobby -zoals ze het zelf noemen-, van een familie die erg enthousiast is over deze manier van voeren. Ze berekenen en portioneren zelf samengestelde menu's voor honden.

Het ontstaan
In 2012 zijn Sonja en haar ouders begonnen met het zelf samenstellen van een menu voor haar honden, volgens de BARF-methode. Dat betekent dat de honden een menu krijgen van bevleesd karkas, spiervlees en organen van verschillende diersoorten en groenten.  "Allergiehond Xerox, die eerst prednison kreeg tegen de jeuk, heeft geen medicatie meer en is gezonder dan ooit. Shar Pei Yuko weigerde regelmatig om te eten, maar staat nu elke dag piepend naast zijn bak. Hij is een van de weinige Shar Peis zonder huidproblemen. Deze veranderingen vielen ook in onze omgeving op en in de loop der tijd hebben we al een aantal honden en baasjes helpen overstappen van brok naar BARF, met als resultaat blije honden en tevreden baasjes. De vraag naar kant-en-klare maaltijden nam toe en zo zijn we begonnen met Het Barfhuis", vertelt Sonja op de Facebookpagina van Het Barfhuis.

Het Barfhuis bestaat uit Sonja (menu's berekenen en alle contacten met de hondeneigenaren), haar ouders (bestellingen bezorgen, de groentes, snoepjes en snacks klaarmaken) en vriend Ruben (opslag en voorraad). Met z'n allen bereiden ze de maaltijden.

Voor wie?
Ben je overtuigd van de voordelen van een zelf samengesteld menu? Als je het eens wilt proberen, maar de maaltijden niet zelf wil of kan klaarmaken, is Het Barfhuis een oplossing. Kant-en-klare maaltijden zijn handig bij bijvoorbeeld:
– een kleine vriezer en daardoor geen ruimte voor het bestellen van grote hoeveelheden
– te weinig kennis om zelf een menu te berekenen
– te weinig tijd om alles te berekenen, bestellen en portioneren
– lichamelijke beperking waardoor het portioneren moeilijk is

Heb je een hond met allergie? Sonja's passie is het klachtenvrij krijgen van allergiehonden met een goed (eliminatie)dieet. Op aanvraag past Sonja ook bij andere gezondheidsklachten het menu aan.

Hoe werkt het bij Het Barfhuis?
Als je nog niets van deze manier van voeren weet, kun je prima bij Het Barfhuis terecht. Met Sonja bespreek je zaken als hoe zwaar je hond is en of er speciale voedingsbehoeften zijn. Op basis van de nodige informatie maakt ze een menu voor je hond(en). Ze begeleidt ook de overstap naar deze manier van voeren.

Heb je je al wat meer verdiept in het voeren op deze manier? Dan kun je zelf een menu samenstellen met de producten uit het assortiment van Het Barfhuis. Ook als je de percentages niet helemaal begrijpt, kun je zelf producten uitzoeken. Sonja checkt je menu en doet suggesties voor aanpassingen om ervoor te zorgen dat het een compleet menu is.

Het Barfhuis houdt graag contact met je om te kijken hoe het gaat en of het menu bevalt. Als het nodig is stellen ze het menu de volgende keer bij.

Het menu 
Het menu bestaat uit vleesbotten, spiervlees en organen van meerdere diersoorten. Je kunt de producten zelf kiezen uit het assortiment, maar dat hoeft niet. De verhoudingen die Het Barfhuis aanhoudt bij een standaard menu zijn:
50% vleesbot
30% spiervlees
20% orgaan waarvan 10% pens en 10% ander orgaan, namelijk: hart (5%), lever (2,5%), nier (2,5%)
Optioneel: 10% groente. 

Er kunnen ook zelfgedroogde snacks en snoepjes gekocht worden. In het assortiment zitten trainingssnoepjes, bullepezen en andere gedroogde kauwsnacks, zoals luchtpijpen en kabeljauwhuiden. 

Hoeveel kost het?
Afhankelijk van hoeveel je hond eet, zijn de kosten voor een menu ongeveer:
250 gram per dag = €8,- per week (bij maaltijden kleiner dan 250 gram is er een verpakkingstoeslag van 50 ct per maaltijd)
500 gram per dag = €16,- per week
750 gram per dag = €24,- per week
1 kg per dag = €32,- per week

Bestellen
Bestellen en vragen stellen kan via sonjahesseling@hotmail.com en via de Facebookpagina van Het Barfhuis.
Bellen kan ook, vraag hiervoor even via e-mail of Facebook naar het telefoonnummer. 

Je bestelling afhalen kan in Arnhem, maar maaltijden kunnen ook bezorgd worden.
Dit kost:
€5,- Binnen 15 km vanaf ons afhaaladres 
€7,50 bij 15-25 km vanaf ons afhaaladres              

Download (.doc):

Het Barfhuis – menukaart, prijslijst en bestelinformatie

Woon je niet in de omgeving van Arnhem? Kijk dan in het overzicht van kant en klare barfpakketten welke barfpakketten wel bij jou bezorgd worden.

 

Geef een reactie