Nieuw bij Tamro: Barf Flakes.

Datum: 19 januari, 2015
Laatst bijgewerkt: 19 januari, 2015

Dit is een oud nieuwsbericht, Barf Flakes heeft nu een andere samenstelling.

————-

Tamro Diervoeding brengt een nieuw product op de markt: Barf Flakes. Dit zijn rauwe bevroren vleessnippers ter grootte van ongeveer een 2-euromunt. Voordelen van de Barf Flakes tegenover kvv zijn dat:

 • je kunt zien wat je voert en de kwaliteit ervan
 • sommige honden erop kauwen, wat goed is voor het gebit
 • het makkelijk is te portioneren, want de flakes zitten los van elkaar in de zak

De pakketten
De Barf Flakes-pakketten bestaan uit 10 zakjes van een kilo flakes en gemalen bot. Er zijn op dit moment vier pakketten verkrijgbaar. In de toekomst zullen ook losse kilozakjes verkrijgbaar zijn.

Pakket 1 en 2 (€22,50 en €25)
4 kg rundvlees (pakket 1) of 4 kg paardenvlees (pakket 2)
2 kg lams- of geitenorgaan (gehele hartslag: long, hart, lever, slokdarm en luchtpijp)
2 kg runderpens
2 kg gemalen runderbot, gemalen eendkarkas of gemalen kipkarkas

Pakket 3 en 4 (€25 en €27,5)
4 kg rundvlees (pakket 3) of 4 kg paardenvlees (pakket 4)
1 kg lams- of geitenorgaan (long, hart, lever, slokdarm en luchtpijp)
2 kg runderpens
2 kg gemalen runderbot, gemalen eend- of kipkarkas
2 kg groenten (broccoli, wortel en appel)

Barf Flakes
Bakjes met Barf Flakes, alleen de boontjes en het gemalen vlees linksonder zijn zelf toegevoegd.

Verhoudingen
De verhoudingen van de Barf Flakes zijn afhankelijk van welke botbron je kiest. Het gemalen runderbot bestaat uit 100% bot, en de gemalen karkassen bevatten minder bot doordat de karkassen goed bevleesd zijn. Als je voor pakket 1 kiest met runderbot, zijn dit de verhoudingen:
40% spiervlees
40% orgaan (waarvan 20% pens)
20% bot

Gebruiksaanwijzingen
Om de Barf Flakes op een goede en veilige manier te voeren, heb je kennis nodig van het zelf samenstellen. Alle producten krijg je los in zakken, en je moet er bijvoorbeeld zelf voor zorgen dat het (gemalen) bot goed verdeeld wordt over de maaltijden. Ook is het goed om inzicht te hebben in verhoudingen van de ingrediënten, zodat je de Barf Flakes kunt aanvullen als het nodig is. Heb je geen ervaring met zelf samenstellen? Lees dan de:

Gebruiksaanwijzing voor de Barf Flakes

Barf Flakes zakjesBarf Flakes Bestellen
De Barf Flakes-pakketten worden gratis thuisbezorgd in heel Nederland bij een bestelling van afname van minimaal 5 pakketten. Je kunt de pakketten bestellen bij Valthervoer. Hier kun je eventueel ook barfproducten en kvv bestellen. De Barf Flakes worden met een koelwagen thuisbezorgd. Je kunt ook pakketten afhalen bij Valthervoer (Valthermond) of Tamro Diervoeding (Tolbert), zonder minimum-afname. Er komen mogelijk nog meer verkooppunten.

Ervaringen met Barf Flakes
De mensen die de Barf Flakes al hebben geprobeerd, zijn er enthousiast over. Het is lekker makkelijk portioneren, de honden eten het graag en het ziet er goed uit. Omdat het vlees bij Tamro Diervoeding bevroren wordt verwerkt, zit er ook geen vervelende geur aan.
 

6 Comments

 1. Westerlinck Rita

  Beste,,,ik geef mijn 5 hondjes 2 tot 3 maal p.w.rauwe voeding ,,,,waar ik heel tevreden mee ben .Degomeat,,,,geef ik hen ,omdat ik dat kan kopen bij ZOWIZO Kontich Belgie .Daar ik geen vervoer heb en een vriend af en toe rijdt naar Kontich.
  Ik koop “degomeat” in kilo (diepvries)verpakking ,,,maar dit ziet er ook goed uit ????
  Maar niet haalbaar zonder auto vrees ik ???
  Groetjes uit Zwijndrecht Belgie.

 2. Sinds kort is mijn buurvrouw overgegaan op barf hondenvoer voor haar lieve rakker nadat ze alle voordelen van barf had uitgezocht op internet. Ik merk het wel als ik op haar labrador pas. Voorheen als de hond een windje liet was de geur niet te harden. Nu heeft de hond minder last van stinkwindjes.

Geef een reactie