Nieuw: geperste brok van Dog Lovers Gold

Datum: 13 augustus, 2013
Laatst bijgewerkt: 22 mei, 2022

Update maart 2017: Dog Lovers Gold Cold Pressed is vernieuwd. De samenstelling en analyse die in dit artikel staan zijn dus verouderd.

DLG Cold Pressed is een volledig voer geschikt voor honden van alle leeftijden en rassen. Het wordt gemaakt met de zogenaamde ‘koude persmethode’, waarbij tijdens het productieproces een maximale temperatuur van 70-72 graden wordt toegepast. Het voer is, net zoals de andere brokken van Dog Lovers Gold, glutenvrij en vrij van soja en chemische antioxidanten en conserveringsmiddelen.

DLG Cold Pressed is sinds vorige week verkrijgbaar in 15 kg zakverpakkingen (€39,50) bij de verkooppunten van Dog Lovers Gold producten. Je kunt het ook online bestellen, het wordt in regio Haaglanden gratis thuisbezorgd door The Pet Food Express.

Samenstelling
Havermout, Kippenmeel, Kippenvet, Zalm, Eieren, Lijnzaad, Zalmolie, Biergist, Wortel, Appel, Yucca Schidigera, Inuline, Vitaminen, Mineralen, Probiotica, Natuurlijk antioxidant (geconserveerd met rozemarijn en gemengde tocopherol

Analyse
25% eiwit
13.5% vet
2.5% vezel
6% as
9% vocht
1,8% omega 3
2,65% omega 6
(Blijft over:44% koolhydraten)

Meer informatie over Dog Lovers Gold Cold Pressed vind je op http://www.dogloversgold.eu/eu/nl/product-cold-pressed.html

Gratis thuisbezorgd door The Petfood Express

Dog Lovers Gold biologische hondenbrokken bestellen bij The Pet Food Express

55 Comments

 1. --Geert--

  Hallo Meike

  Het is erg boeiend om hier rond te snuffelen en fantastisch hoe jij hier gemotiveerd info en raad blijft delen.
  Ik geef onze 2 Aussies en onze kleine keeshondje nu een 6 tal maanden DLG Cold Pressed Ocean Fish & Potato/Grain Free met daarbij gemengd Raw4Dogs (meerdere varianten owv multi pack 8 x 1,5kg) elk in hun 50% hoeveelheid.
  Ben op deze combinatie gekomen ook door de info op jouw site.
  Soms wissel ik deze brok af met de DLG Cold pressed (kip) ipv de Ocean Fish variante.
  We nemen de Cold Pressed brokken owv één aussie als Puppy slokdarm probleem had en enkel geperste brokken kon binnen houden. Meerdere gewone brokken getest maar werden uitgebraakt. Nu we ook KVV toevoegen is dit blijkbaar een bijkomnd voordeel van de geperste brok.

  Ze zijn gek op hun eten, prima vertering en perfecte uitwerpselen.

  Toch vraag ik me af of er een nog beter alternatief is, vnl dan voor de DLG? niet alle comment is hier zo positief over maar vind geen beter alternatief als geperste brok… Of zeg je, doe in deze combinatie zo verder de volgende jaren…

  groeten, Geert

  1. Voerwijzer Meike

   Dag Geert, ik denk dat het altijd goed is om af te wisselen. Qua merk en qua ingrediënten. Om tekorten en overschotten te voorkomen. Zoals nu bijvoorbeeld de problemen die ze in Amerika op graanvrije brokken zien. Het risico op dat soort dingen verklein je sterk door afwisseling. Ook het combineren/afwisselen met anfere soort voeding raad ik aan, en je combi met Raw4dogs vind ik zeker een goede.

   Biofood heeft ook prima geperste brokken. Had je dit overzicht al gezien? https://www.voerwijzer.com/geperste-brokken-vergelijken/

 2. corine Oosterwijk

  hoi Ilona

  Ik heb jaren dlg de geperste variant gevoerd ,ongelukkig genoeg heeft onze herder een overgevoeligheid ontwikkeld waarschijnlijk op de kip,dus moeten we op zoek naar iets anders.
  Ik heb nog een dichte zak liggen,mocht je interesse hebben dan hoor ik het wel.

  mvg

  Corine

 3. Hoi Meike,

  Ik zou graag jouw mening horen.

  Op dit moment krijgt mijn witte herder van 1 jaar nog steeds Acana puppy large breed, door omstandigheden nog niet de tijd gehad om een goede adult brok uit te kiezen. Nu is dat moment. We hebben veel gedoe gehad met giardia en andere vervelende darmgevoeligheden waardoor hij vaak niet lekker was en diarree heeft gehad, waardoor het lastig was/is inschatten hoe hij het op Acana doet, maar in de tussenperiodes leek hij het er goed op te doen en om hem niet meer te belasten hebben we deze brok even aangehouden. Inmiddels is hij over al die narigheid heen, maar omdat hij nu aanhoudende zachte ontlasting heeft (geen diarree) waardoor hij nu weer last van zijn anaalklieren heeft doordat die zich niet legen willen wij persbrokken gaan proberen.
  Voordat we Acana hadden hebben we gemerkt dat hij zeer waarschijnlijk niet zo goed gaat op tarwe, dus dat willen we graag vermijden. Ik zag ook dat er veel meer koolhydraten in persbrokken zitten, maar misschien is dit ook wel gunstig omdat het hondje best wel wat mag aankomen na al die narigheid, dat krijgen we nog niet helemaal op peil getrokken. Daarnaast zou het me ook niet verbazen als de Acana brokken wat te veel eiwit voor hem bevatten, maar dat durf ik niet zeker te zeggen.
  Na het doorspeuren van je website ben ik uit gekomen op óf Biofood geperst lamsvlees óf Dog Lovers Gold Cold Pressed. Nou gaat mijn gevoel meer uit naar DLG, omdat ik het liefst zo min mogelijk lam wil gebruiken en ik de ingrediëntenlijst er wat beter uit vind zien met verse kip, meer dierlijke eiwitbronnen en eventueel het ontbreken van mais waarvan ik las dat dat ook nogal eens problemen veroorzaakt (dat is natuurlijk bij iedere hond anders, maar uitgaande van die gevoelige darmpjes kan het vast geen kwaad om daar op bedacht te zijn).
  Wel lees ik nu dat DLG zijn samenstelling in korte tijd verschillende keren heeft veranderd en dat dit problemen gaf. Daarnaast vraag ik me af of er bij Biofood meer wordt gedaan omtrent het dierenwelzijn, vanwege de naam. Op de site zie ik wel dat zij hun brokken niet biologisch (meer) mogen noemen. Daarbij is het ook wel lekker praktisch dat de Biofood ook in verschillende winkels staat en ik de DLG alleen op internet bij een enkele aanbieder kan vinden. (Maar als DLG een betere brok is dan is dat absoluut geen probleem om te bestellen.)

  Ik zou graag advies van jou horen over welke van deze twee jouw voorkeur heeft. Of mogelijk heb je nog een ander idee. Ik hoor het heel graag.

  Alvast bedankt!

  1. Voerwijzer Meike

   Als kip geen probleem is, vind ik de samenstelling van DLG cold pressed net iets beter. Je zou ook heel goed beide brokken kunnen proberen en kijken welke beter bevalt. Als ze beide goed bevallen kun je ze afwisselen, wat het risico op het ontwikkelen van een voedselovergevoeligheid verkleind.

 4. Miranda

  Sinds de DLG original van 20% lam naar 20% gedroogde kip is gegaan, zijn onze 4 honden al een hele poos aan de diarree geweest. Wij zijn nu overgestapt op Biofood lam en rijst geperste brok. En het gaat nu een stuk beter. Wij hebben twee dekreuen en promoten destijds DLG bij de nieuwe pup eigenaren. Daar DLG de samenstelling heeft veranderd waren er veel honden met problemen o.a. Diarree, overgeven, stinkende vacht. En adviseren wij nu Biofood. 4 september is de nieuwe formule in de winkel komen te liggen. We hebben dit ook gemeld bij DLG zelf.

 5. Wendy

  Ik heb een vraagje voer al meer dan 1 jaar de DGL premium aan zowel me Franse Bulldog en aan me Stafford nooit enig ontlasting probleem gehad tot een week of 4/5 geleden en tot de dag van vandaag nog steeds breiig ………is deze brok vernieuwd want dit is nu de 2e grote zak waar ze het slecht op doen???
  Al het andere is uitgesloten heb er 3 weken bij de dierenarts voor gelopen ze kregen zelfs geen koekje meer alleen de brok.

  Kan iemand me helpen hoe of wat ik nu beste kan doen??

  Groetjes Wendy

 6. Ingeborg Koole

  Hallo,

  Aangezien onze hond van 11 maanden een onregelmatige ontlasting heeft (voer nu Acana large breed samen met smuldier rund, kip en hart) ben ik op zoek naar een nieuwe brok. Hij heeft 12 dagen in een pension gezeten en kreeg daar Prins brokken en bij thuiskomst was zijn ontlasting een stuk harder. Las dat Prins een geperste brok is en ben via deze site, die ik heel informatief vind, op zoek gegaan naar een nieuwe brok. Daar onze andere hond naar mijn mening een allergie heeft voor lam (daarom ook geen smuldier compleet) moet de brok geen lam of schaap bevatten. Zo ben ik uitgekomen op DLG Cold Pressed Ocean Fish & Potato/Grain Free, de visversie daar in de vleesversie lam verwerkt is. Althans dat las ik, maar lees nu verder en zie ook samenstellingen zonder lam. Is dat een nieuwe samenstalling, of haal ik twee dingen door elkaar? De prijs verschilt namelijk nogal (tussen vlees en vis). Niet dat dat het belangrijkste is, maar als de kwaliteit gelijk is en de prijs lager, dan is het toch handig om te weten. Want onze honden wegen samen 100 KG (40+60), dus een prijsverschil kan aardig oplopen. Laat het overigens wel duidelijk zijn dat kwaliteit wel boven prijs gaat. Groeten, Ingeborg

 7. Conny Spruyt

  Sinds de geperste brok is veranderd van samenstelling , doen mijn honden het hier niet meer goed op . Beiden begonnen te vermageren , 1 deed niks anders dan kotsen . gewoon door een te snelle lege maag , ik moest steeds meer brollen geven , en ze liepen constant met honger . Overgeschakeld naar de krokante brok , voorlopig gaat het goed nu .

 8. Loes

  Hallo,

  Wat vind jij van de nieuwe koudgeperste brokken?
  Ik ben aan het zoeken naar relatief goed voer, maar wel wat goedkoper.
  Ik dacht aan deze brok of de Dog Lovers Gold Cold Pressed Ocean fish&Potato/Grain Free.

  Ik vind Orijen echt het best. maar is me toch echt te duur helaas. Ik heb net een pup dus ik zoek dus ik zoek goed voer, maar waar ik niet de hoofdprijs voor hoef te betalen. Ik dacht dus dat ik bij dog lovers gold cold pressed wel goed zou zitten.

  Ik hoor graag je mening hierover en anders misschien een ander merk wat evengoed goedkoop is maar beter geschikt.

  groetjes

  1. Voerwijzer Meike

   Opzich net zo prima. Er zit iets minder eiwit en iets mee vet in, waardoor de hond dus minder eiwit binnenkrijgt. Opvallend is dat er vers vlees in verwerkt zou zitten, ik snap niet hoe dit kan in een geperste brok, dit is nieuw voor me.

   1. Marjon van der Steen

    Beste Meike,

    Omdat mijn hond de laatste tijd iets te vaak z’n KVV laat staan, wil ik weer een aantal dagen in de week brok voeren. Voorheen voerde ik DLG cold pressed en nu zie ik dat DLG de OceanFish & sweet potato ook als geperste brok heeft. Wat is jouw mening daarover?

    Hartelijke groet,

    Marjon

    1. Voerwijzer Meike

     De geperste brok ziet er ook prima uit. De grootste verschillen die ik zie, op de bereidingswijze na, zijn:

     • Krokant bevat iets meer vis, geperst bevat deels geïsoleerde plantaardige eiwitten
     • Geperst heeft een hogere glycemische index, door meer witte aardappel
     • Krokant bevat 4% zonnebloemolie, wat ik overbodig en veel vind (oxideert snel), geperst bevat dit niet
     • Geperst bevat kippenvet wat voor allergische honden weer niet handig kan zijn. (zou geen eiwit mogen bevatten, maar toch is het een risico)

     Beide hebben maar mijn mening dus voordelen en nadelen als je ze met elkaar vergelijkt.

 9. Arjen

  Hallo. Ik heb de site van DogLoversGold aangeschreven met enkele vragen over deze brokken.
  Die wil ik hier, samen met de uitgebriede antwoorden, graag delen.

  Misschien kan dit dan gelijk in de voerwijzer opgenomen worden?
  Ik ben benieuwd.
  ——————————————————————————————————————————————
  ——————————————————————————————————————————————
  Mail aan DogLOversGold:
  Hallo. Ik ben mij aan het inlezen in het oerwoud aan samenstellingen in hondenvoer.

  Op jullie site kom ik (als enige) koudgeperste brokken tegen waarin have het hoofdbestanddeel is. 
  Ik heb hierover enkele vragen:
  wat zijn de verhoudingen van gebruikte ingrediënten?
  waarom wijken jullie af van de elders op de website te vinden stelling dat de eerste 4 ingrediënten van DLG eiwithoudend zijn?
  Honden kunnen haver niet of nauwelijks opnemen als koolhydraatbron, wat is reden van gebruik van haver?
  Hoe is de haver behandeld om de opname van koolhydraten te bevorderen?
  Is dit een volledig voer?
  ——————————————————————————————————————————————
  Antwoord van DogloversGold:

  Cold Pressed is een vrij nieuw product van Dog Lovers Gold.
  Dit is de complete samenstelling van de geperste DLG Cold Pressed:
  Havermout 44%, Kippenmeel 18%, Kippenvet 7.5%, Zalm 6%, Eieren 4%, Lijnzaad 3.7%, Biergist 3%, Zalmolie 0.5%,
  Wortel 0.5%, Appel 0.5%. Yucca extract 0.5%, Inulin (Prebiotica) 0.5%, Carnithine 0.01%, M.O.S. Vit/Min. 2%, 
  Natuurlijk antioxidant: (met Rozemarijn en gemengde tocopherol) 0.05%, Probiotica: (Enterococcus feacium) 0.02%, Vocht 9%.
   
  De DLG Original en Passion zijn geëxtrudeerde (krokante) brokken. Krokante en geperste brokken kunnen niet dezelfde ingrediënten of verhoudingen bevatten. Geperste brokken hebben meer koolhydraten nodig om een brok te kunnen vormen en bevatten daarom meer granen (haver) dan onze krokante brokken.
   
  Havermout valt onder de graansoorten maar is niet hetzelfde als bijvoorbeeld tarwe. Havermout is bewezen als een van de beste graansoorten voor honden die veel calorieën levert, goed verteerbaar is, praktisch glutenvrij is en zelden of nooit allergische klachten of darmproblemen veroorzaakt . Havermout zit in de Cold-Pressed samenstelling omdat er zonder enige graansoort nu eenmaal geen geperste vorm mogelijk is. Met alleen eiwithoudende stoffen en vetten lukt dit niet. Met enkel rijst of aardappel is ook geen goede geperste brok te produceren gezien deze problemen geven met de vertering vanwege de lage verhitting voor geperste brokken. Met alleen aardappel kan technisch wel een geperste brok worden gemaakt maar ontstaat er, vanwege de lage temperatuur, een bittere smaak die veel honden helaas niet lekker vinden. Dan zouden er weer chemische smaakstoffen moeten worden gebruikt waar wij geen voorstanders van zijn.
  De samenstelling van Cold Pressed is nu volledig in balans zonder mais, tarwe en soja en benaderd de succesvolle samenstelling van onze Original Formula met diverse eiwitrijke ingrediënten, zalmolie, probiotica etc. zoveel als mogelijk in de vorm van een geperste brok om beide soorten in ons assortiment aan te kunnen bieden.
  —————————————————————————————————————————————–
  —————————————————————————————————————————————–
  Ik benieuwd of de samenstelling inderdaad zo goed is als verteld wordt, ik hoop het wel.

  Onze hond krijgt om de dag KVV en brokken. Eerst geëxpandeerde brokken, maar die vindt meneer niet zo lekker en eet hij met lange tanden. Dan sinds een half jaar en tot nu toe Lupo (Natural) maar daarvan ruikt hij nogal en heeft hij af en toe jeuk. Althans ik vermoed van 1 van de ingrediënten. Aangezien dit type brok zo afwijkt qua ingrediënten en de reacties hier gelezen te hebben ga ik het denk ik toch maar proberen. Ook al is de minimale hoeveelheid 15 kg. Ow ja, alleen KVV of BARF is helaas onbetaalbaar voor ons. Vandaar om en om.

  Alvast bedankt voor de reacties en analyse.

  Groet, Arjen.

  1. Voerwijzer Meike

   Hallo Arjen, heel erg bedankt voor het delen van de informatie. Het wordt tijd dat ik deze brok ook eens in de brokkenvergelijker zet.

   Ik was ook verbaasd over het feit dat hier ineens meer graan inzit dan in hun andere brokken. Ik geloof inderdaad dat geperste brokken meer koolhydraten nodig hebben, want ik heb nog geen geperste brok gevonden met weinig granen/aardappel.

   Haver vind ik een prima koolhydraatbron, en is inderdaad handig om te proberen als rijst of aardappel niet goed valt.

   Het is zeker het proberen waard om deze brok te proberen, een goede samenstelling voor de prijs. En over de prijs van kvv: als je toch kvv wilt proberen, kun je misschien (af en toe) Smuldier uit de supermarkt halen, dat is goedkoop.

 10. Jan de Boer

  De nieuwe geperste brok van Gold Lovers Gold maken ze in ieder geval niet zelf. Op de Wissel 17-A of elders in St Annaparochie staat geen petfood fabriek. Markes Mühle zou ‘m kunnen maken of een andere geperste petfood fabrikant. Brok ziet er best wel goed uit.

 11. Voerwijzer Meike

  De samenstelling ziet er anders uit dan die van Markus Muhle, dus ik denk niet dat er sprake is van 'afkijken'. Ik heb ook al gevraagd naar het lage vetpercentage, maar het schijnt niet mogelijk te zijn een hoger percentage vet te hebben in een geperste brok, omdat deze dan uit elkaar valt. Vette vis is een goede toevoeging inderdaad, om wat meer vet in het dieet te krijgen. Je kunt ook visolie toevoegen.

     1. Linda

      Ik heb de fabrikant aangeschreven en kreeg het advies om vanwege die diarree tijdelijk iets minder te voeren. Normaal gaf ik 2 keer 200 gram. Nu geef ik sinds twee dagen 3 keer 100 gram en hij krijgt elke ochtend een capsule acidophilus voor de maaltijd. De diarree wordt duidelijk minder en ze eten het echt met smaak! Overigens valt me ook op dat ze sinds deze brokken niet meer stinken, ik gaf tijdelijk Cavom. Dat was vreselijk…. Nu ruiken ze weer neutraal, net als wanneer ze alleen vlees eten. En het valt duidelijk op dat ze minder verharen. Bijkomend voordeel is ook dat deze brokken bijna niet aan de kiezen blijven plakken! Dat was met andere brokken wel zo. Ik ben erg zuinig op hun tanden en poets ze ook regelmatig. Maar met deze brokken dus minder kans op tandplak. Ook glimt hun vacht echt als een spiegel. Vooralsnog ben ik dus tevreden.

     2. Voerwijzer Meike

      Klinkt goed! En interessant dat het gruis van de brokken niet aan het gebit blijft kleven, dat is inderdaad vaak wel zo bij geperste brokken. Hopelijk ervaren anderen dit ook!

     3. Linda

      Vooralsnog heeft mijn Dobermann nog steeds diarree…. 🙁 Ik geef hem nu sinds gisteren op aanraden van een natuurvoedingsdeskundige het middel Puur Spijsvertering. Hopelijk verbetert het nu….

     4. Voerwijzer Meike

      Linda, probeer eens probiotica te supplementeren. Heb je ook overwogen, of misschien al geprobeerd, om rauwe vleesvoeding te voeren? Hiermee zijn kwalen zoals diarree vaak snel opgelost. Als het te duur voor je is, zou je zodra de ontlasting weer gezond is, het kunnen afwisselen met brok. Als je het gaat proberen, doe het dan onder begeleiding van je natuurvoedingsdeskundige, of heel erg voorzichtig.

   1. Gertrude van Voorden

    Haver wordt als zijnde glutenvrij verkocht voor mensen. Als ik het goed heb zitten in alle granen gluten maar het aandeel gluten in tarwe is extreem veehoogd om beter brood te bakken en dat geeft bij veel mensen problemen. Las net interessant verhaal van Farmfood over honden en gluten. Vanochten las ik dat in veel merken graan van lage
    kwaliteit verwerkt wordt en vol zit met dode ratten, dus rattenurine en mycotoxines. Belangrijk is dus Human Grade.

    1. Voerwijzer Meike

     In alle granen zitten gluten, maar met gluten wordt meestal een bepaald soort gluten bedoelt. En die soort zit niet in alle soort granen, alleen in tarwe, spelt, rogge en gerst. Haver kan “besmet” zijn met gluten, als het in dezelfde fabriek wordt gemalen.

     In hondenvoer zit inderdaad graan van lagere kwaliteit, waarbij de kans op mycotoxines waarschijnlijk groter is.

  1. Anoniem

   Ik heb een mailtje gestuurd aan DLG met de vraag waarom er zo weinig vet in de geperst brokken van Dog Lovers Gold zit. Dit is het antwoord wat ik kreeg;

   Bedankt voor uw email.
   Het is moeilijk een geperste brok met een hoog vlees- en vet percentage samen te stellen. De brok zal namelijk uit elkaar vallen.
   Dit is ook de reden dat onze geperste brok meer koolhydraten en minder vet en vlees in zijn samenstelling heeft dan de Dog Lovers Gold geëxtrudeerde brokken.
   Veel van onze klanten die honden hebben met een hoger vetbehoefte zoals werkhonden of kennelhonden geven wat extra vet in de vorm van schapenvet of zalmolie.
    
   Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik dat graag.
    
   Met vriendelijke groet,
   Anja Manikus
   The Focus Line BV

    

 12. Gio Badjou

  Afgekeken van Markus Muhle?
  Te weinig vet voor werkhonden
  dus eigenlijk moet je dan weer vet
  Of olie toevoegen.
  Is de prijs te hoog voor?
  Om het vet percenage en eiwit te verhogen moet je een blikje Sardines in olie toevoegen

  De prijs zou eigenlijk 35.00 euro
  moeten zijn.

  1. Linda

   Dat lijkt me wel meevallen qua eiwitten. Ik zou ook nooit sardines uit blik geven. Dat is te zout. Ik geef mijn honden drie keer per week als extra’tje een rauw sardientje uit de diepvries. Dat is veel beter. Deze brok lijkt me erg geschikt. Ik gaf hier Markus Muhle, maar na een week lusten ze het ineens niet meer. Ik zoek dus nu een andere geperste brok, dus ik ga deze eens proberen. Een geperste brok bevalt mij erg goed, omdat ze ook elke dag rauw vlees krijgen. En die vertering gaat prima samen.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter