Nieuw luchtgedroogd hondenvoer: Sanadog

Datum: 29 december, 2022
Laatst bijgewerkt: 23 maart, 2023

Sanadog luchtgedroogd hondenvoer

Sinds deze maand zijn de luchtgedroogde voedingen en vlees-snacks van het merk Sanadog in Nederland en België verkrijgbaar. Sanadog is een Duits merk met voeding en snacks voor honden. Het merk kenmerkt zich door

 • opties voor honden met voedselovergevoeligheid
 • duurzame opties: insecten en vegetarisch
 • een relatief lage prijs

Sanadog Air Dried Complete menu
De luchtgedroogde hondenvoedingen van Sanadog bestaan voornamelijk uit vlees (35%-45%), organen (28%-32%) en groenten en fruit (23%). Dit is aangevuld met zo’n 8% bot, 3% oliën en 1% rozenbottel en zeewier. Er is geen premix aan toegevoegd. Opvallend is dat op de verpakking “complete menu” staat, terwijl in de beschrijving op hun website wordt aangegeven dat het om aanvullend voer gaat. Na navraag bleek dat het geen complete voeding is, maar dat het compleet zou kunnen zijn bij afwisseling van smaken.

Alle varianten bevatten één diersoort, of geen diersoort (veggie). Sanadog Air Dried heeft de volgende smaken:

 • Rund
 • Kip
 • Paard
 • Lam
 • Zalm
 • Insect
 • Veggie

De luchtgedroogde voedingen worden verkocht in zakken van 1 kg. Deze kosten op dit moment tussen de €24 en de €27.

Sanadog air dried lam

Sanadog Air Dried Treats
Sanadog biedt ook snacks voor honden, in de vorm van beloningssnoepjes (mini training bones), plakken (fillets en strips) en hamburgertjes (burgers). De snacks zijn verkrijgbaar in vele smaken, zoals: konijn, paard, insect, kip, eend, pompoen en appel. Ze bestaan uit 95% vlees en 5% glycerine, en soms zit er 5% groente bij. De groente-snacks zijn vegetarisch. De snacks worden verkocht in zakjes van 100 gram en kosten tussen de €3,50 en €4,90.

Sanadog snacks
Fillet, mini bones en burgers

Meer info
Sanadog bestellen en prijzen bekijken kan bij Cool4pets.be.
De website van het merk: https://sanadog.com

10 Comments

 1. Sandra-Moon

  Hai
  Ik heb een pup van 6,5 maand en een volwassen hond. Ik zit erover te denken om sanadog (of een alternatief luchtgedroogd voer) mee te nemen op vakantie in juni. Ik kan alleen nergens vinden wat de calcium en fosfor hoeveelheden zijn. Is dat bekend? Vr grt Sandra

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb dat nagevraagd, maar heb daar geen antwoord op gekregen. Voor een pup is het inderdaad wel een groter risico om voer te geven dat niet compleet is, ook voor een paar weken. Als het om een klein ras gaat dat al is uitgegroeid, zou ik het voor één of twee weken wel aandurven. Of voor de pup eventueel 50% sanadog plus 50% voer dat wel compleet is

   1. kathleen

    Dank u! Heb u een mail gestuurd.
    Had ondertussen reeds gemaild naar Cool4pets, maar die gingen enkel de ingrediënten op hun website veranderen, en ook u verwittigen.

    Ik wens wel graag duidelijkheid, want als ze dit volledige voeding noemen en er zit geen bot in ?! Hmmm…. Het bot en vlees percentage verschilt, en de groenten ook.

    Alvast dank om de juiste informatie op te vragen!

    1. Voerwijzer Meike

     Bedankt voor het emailen van de afbeelding. Ik zou uitgaan van de informatie op de verpakking, de info op de website kan oud zijn. Hopelijk krijg ik een beetje duidelijk antwoord van ze, daar zijn ze niet zo goed in. Ik ga er niet van uit dat dit complete voeding is.

     1. kathleen

      Inderdaad, hopelijk een duidelijk antwoord! Voor mij is het voornamelijk belangrijk dat ik juiste info krijg, mijn hondje krijgt voornamelijk KVV als voeding, en soms eens wat anders als extra. Dus niet zo belangrijk voor haar dat het volledig is. Ze vindt ze trouwens wel echt lekker (en is geen makkelijke eter), en haar poep blijft ok, maar ze krijgt er dan ook niet zo heel veel van binnen. Groeten en alvast dank voor de moeite!

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter