Nieuw luchtgedroogd hondenvoer: Sanadog

Datum: 29 december, 2022
Laatst bijgewerkt: 23 maart, 2023

Sanadog luchtgedroogd hondenvoer

Sinds deze maand zijn de luchtgedroogde voedingen en vlees-snacks van het merk Sanadog in Nederland en België verkrijgbaar. Sanadog is een Duits merk met voeding en snacks voor honden. Het merk kenmerkt zich door

 • opties voor honden met voedselovergevoeligheid
 • duurzame opties: insecten en vegetarisch
 • een relatief lage prijs

Sanadog Air Dried Complete menu
De luchtgedroogde hondenvoedingen van Sanadog bestaan voornamelijk uit vlees (35%-45%), organen (28%-32%) en groenten en fruit (23%). Dit is aangevuld met zo’n 8% bot, 3% oliën en 1% rozenbottel en zeewier. Er is geen premix aan toegevoegd. Opvallend is dat op de verpakking “complete menu” staat, terwijl in de beschrijving op hun website wordt aangegeven dat het om aanvullend voer gaat. Na navraag bleek dat het geen complete voeding is, maar dat het compleet zou kunnen zijn bij afwisseling van smaken.

Alle varianten bevatten één diersoort, of geen diersoort (veggie). Sanadog Air Dried heeft de volgende smaken:

 • Rund
 • Kip
 • Paard
 • Lam
 • Zalm
 • Insect
 • Veggie

De luchtgedroogde voedingen worden verkocht in zakken van 1 kg. Deze kosten op dit moment tussen de €24 en de €27.

Sanadog air dried lam

Sanadog Air Dried Treats
Sanadog biedt ook snacks voor honden, in de vorm van beloningssnoepjes (mini training bones), plakken (fillets en strips) en hamburgertjes (burgers). De snacks zijn verkrijgbaar in vele smaken, zoals: konijn, paard, insect, kip, eend, pompoen en appel. Ze bestaan uit 95% vlees en 5% glycerine, en soms zit er 5% groente bij. De groente-snacks zijn vegetarisch. De snacks worden verkocht in zakjes van 100 gram en kosten tussen de €3,50 en €4,90.

Sanadog snacks
Fillet, mini bones en burgers

Meer info
Sanadog bestellen en prijzen bekijken kan bij Cool4pets.be.
De website van het merk: https://sanadog.com

Eén reactie

 1. sytskje

  Recent heb ik sanadogs insekt gekocht voor mijn hond. Mijn hond verdraagt geen kip en rund. En dit leek mij een redelijk alternatief voor ziwipeak waar ze het heel erg goed op deed. Maar niets was minder waar. Enorme diarree. Ondanks een geleidelijke introductie. En vervolgens niet meer willen eten, wat destijds de aanleiding was voor onze Oektocht naar allergie en wat ze al lang niet meer had. De insekt variant van naturavetal verdraagt ze wel goed maar die is niet lucht gedroogd maar koudgeperst. Heb jij ervaring met dit merk Meike ? Benieuwd wat jij ervan vindt.

  1. Voerwijzer Meike

   Wat me opviel toen ik Naturavetal Insect bekeek was dat er geen toegevoegde vitamines en mineralen aan toegevoegd lijken te zijn. Dus check even goed of het wel compleet voer is. Verder bevat het weinig eiwit en veel koolhydraten, dus voor de langere termijn zou ik dit niet aanraden. Voor tijdelijk geen probleem.

     1. netty

      Dankjewel Meike , fijn dat je er even onderzoek naar heb gedaan , weet je meer dan hoor ik het graag !
      Zo jammer dat Ziwi Peak bijna nergens meer te krijgen is , daar deden onze Cockers het heel goed op

 2. kathleen

  Ik had eerst 2x de paard versie, krokante bruine vrij grote brokken. Nu open ik een pak met de rund variant, en de zijn nagenoeg zwart , kleiner en lijken vochtiger ( niet krokant). Kan iemand mij bevestigen dat dit verschil normaal is?! De zal is goed tot december 2024 en er zijn gaatjes ofzo in de zak te vinden… Ik twijfel om het te geven ….
  Iemand zelfde ervaring ? Groetjes

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb zelf de voeding niet gezien. Het is inderdaad wel een opvallend verschil. De kleur kan ik me nog voorstellen, maar dat het vochtiger is, is vreemd. Je zou de fabrikant even een email kunnen sturen, die zou hier goed antwoord op moeten kunnen geven.

 3. Sandra-Moon

  Hai
  Ik heb een pup van 6,5 maand en een volwassen hond. Ik zit erover te denken om sanadog (of een alternatief luchtgedroogd voer) mee te nemen op vakantie in juni. Ik kan alleen nergens vinden wat de calcium en fosfor hoeveelheden zijn. Is dat bekend? Vr grt Sandra

  1. Voerwijzer Meike

   Ik heb dat nagevraagd, maar heb daar geen antwoord op gekregen. Voor een pup is het inderdaad wel een groter risico om voer te geven dat niet compleet is, ook voor een paar weken. Als het om een klein ras gaat dat al is uitgegroeid, zou ik het voor één of twee weken wel aandurven. Of voor de pup eventueel 50% sanadog plus 50% voer dat wel compleet is

   1. netty

    Hi Meilke, wat kan ik ze het beste als extra toevoeging geven zodat ik het menu van Sanadog wel compleet maak?
    Ik lees nml dat er omega 3 ,en te kort aan vitamine B en D in zit .
    Kan ik dit met een supplement oplossen?
    Ik hoor graag van je

    Groetjes Net

   1. kathleen

    Dank u! Heb u een mail gestuurd.
    Had ondertussen reeds gemaild naar Cool4pets, maar die gingen enkel de ingrediënten op hun website veranderen, en ook u verwittigen.

    Ik wens wel graag duidelijkheid, want als ze dit volledige voeding noemen en er zit geen bot in ?! Hmmm…. Het bot en vlees percentage verschilt, en de groenten ook.

    Alvast dank om de juiste informatie op te vragen!

    1. Voerwijzer Meike

     Bedankt voor het emailen van de afbeelding. Ik zou uitgaan van de informatie op de verpakking, de info op de website kan oud zijn. Hopelijk krijg ik een beetje duidelijk antwoord van ze, daar zijn ze niet zo goed in. Ik ga er niet van uit dat dit complete voeding is.

     1. kathleen

      Inderdaad, hopelijk een duidelijk antwoord! Voor mij is het voornamelijk belangrijk dat ik juiste info krijg, mijn hondje krijgt voornamelijk KVV als voeding, en soms eens wat anders als extra. Dus niet zo belangrijk voor haar dat het volledig is. Ze vindt ze trouwens wel echt lekker (en is geen makkelijke eter), en haar poep blijft ok, maar ze krijgt er dan ook niet zo heel veel van binnen. Groeten en alvast dank voor de moeite!

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een reactie