Nieuw type allergietest voor voedingsallergie

Datum: 21 oktober, 2012
Laatst bijgewerkt: 21 oktober, 2012

Nutriscan brengt een nieuw type allergietest op de markt, waarbij op voedselallergie getest wordt met speeksel van de hond. De Nutriscan is ontwikkeld door Dr. Jean Dodds.

Om te kijken of de hond allergisch is voor bepaalde voedismiddelen, wordt de hondeneigenaar gevraagd wat speeksel op te sturen naar Nutricheck. Zo is het niet nodig naar de dierenarts te gaan voor allergietesten voor voedingsallergie.

De allergietest is in twee delen opgesplitst: 
Testkit 1 test op: rund, mais, tarwe, soja, koeienmelk, lam, ree, kip, kalkoen en witvis.
Testkit 2 test op: kippenei, gerst, haver, gierst, zalm, konijn, rijst, quinoa, aardappel en pinda.

Een test kost €129,- en samen zijn ze te bestellen voor €249,-. De testen zijn te bestellen bij www.anidom.de.

Een andere (goedkopere) mogelijkheid om allergievrij te voeren, is het voeren van een eliminatiedieet.

Meer lezen over voedingsallergie en het eliminatiedieet: /eliminatiedieet-bij-voedselallergie

Bronnen
http://petfoodindustry.com
http://nutriscan.org
http://www.anidom.de

Eén reactie

  1. Pomlove

   Hoi C.Noor,
   Ik had dat ook gezien via de site naturalpaws.nl heb je als ik het mag vragen de resultaten al binnen? En vond je het kloppen? En is het makkelijk om de rest af te nemen?
   Sorry hoor veel vragen maar ik vond het ook erg interessant namelijk!

   1. C. Noor

    Sorry ik zie nu pas je reactie. De test is heel makkelijk af te nemen. Wel erop letten dat er een haarzakje aan de haren zit. Mijn hond blijkt voor veel stoffen allergisch of gevoelig te zijn. Pollen, planten, schimmels, hert, rund, zalm, vlierbes, jeneverbes, soja, vit.c en nog een paar stoffen. Ik heb gezocht naar een brok zonder al deze ingrediënten. Moeilijk! Maar Renske heeft zo’n brok. Hij heeft goede ontlasting sinds ik daarop ben overgestapt.

   1. C. Noor

    Hallo Meike, ik kreeg een uitgebreid verslag. Gelijk overgestapt op ander voer. Geen gekrab meer aan de bek. Ik gaf hem juist datgene waar hij niet tegen kan, hert en af en toe gedroogde zalm. Zalm en olie daarvan had ik ook wel een vermoeden van want na eten ervan gelijk jeuk. Vit.c kan hij ook niet tegen. Veel brokken bevatten vit.c. Daar was ik zonder de test dus nooit achter gekomen. Calendula en honing ook fout voor hem. Dat zit vaak in crèmes en sprays die ik voor z’n wondjes gebruikte. Bij Genoline zelf ben je goedkoper uit en kan je een kortingscode gebruiken.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een reactie