Nieuw: Barfmenu Pancreas

Datum: 11 januari, 2012
Laatst bijgewerkt: 25 juli, 2020

Nieuw in het assortiment van Tinlo is Barfmenu Pancreas, bestaande uit 100%  gemalen runderalvleesklier. Bedoeld voor honden die alvleesklierproblemen hebben.

Waarom Barfmenu Pancreas?
BARFmenu Pancreas is bedoeld voor honden die  problemen hebben met de alvleesklier. De alvleesklier scheidt dan niet voldoende enzymen af welke normaliter helpen het voedsel te verteren.  Dit wordt Exocriene Pancreas Insufficiëntie, ook wel EPI genoemd.  Veel commerciële voedingen bevatten rijst, granen en gluten, maar honden zijn prooidiereters en dus geen graaneters. Hun alvleesklier, die niet is aangepast voor het  produceren van zoveel enzymen raakt uitgeput.

 

De symptomen zijn vaak  als volgt: Grote hoeveelheden vaak grijze stopverfachtige ontlasting. Ondanks veel eten toch  mager worden. Voortdurende honger en werkelijk van alles wordt gegeten (zelfs ontlasting!).

Indien U Barfmenu Pancreas toevoegt aan het versvoer helpt U de alvleesklier. Waardoor de ontlasting minder en vaster wordt, de hond valt minder af en de eetlust  wordt weer normaal. Dit is al vrij snel merkbaar!

Hoeveel Barfmenu Pancreas voeren?
De aanbevolen hoeveelheid is ongeveer 8 gram per kilolichaamsgewicht per dag. Dit komt neer op ongeveer één derde  van de dagelijkse hoeveelheid vers voer. (Als voorbeeld: een hond van 30 kilo geeft men gelijktijdig  250 gram BARFmenu – Pancreas en 500 gram vers voer per dag)

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter