Nieuw: Voedselovergevoeligheidstest van Oervoer

Datum: 3 maart, 2015
Laatst bijgewerkt: 14 november, 2022

Dierenarts Hélène Versteeg en energetisch therapeut Helen Panneman, van het verkooppunt Oervoer, hebben een manier ontwikkeld om  voedselovergevoeligheden op te sporen met een bio-energetische meting. Deze meting wordt uitgevoerd met speeksel en haar van het dier, en bioresonantie-apparatuur.

Voor wie?
Deze Voedsel Overgevoeligheids Analyse is ontwikkeld voor honden en katten met chronische klachten die duiden op een voedselovergevoeligheid. Dat zijn klachten zoals jeuk, diarree terugkerende oorontstekingen en hotspots. Om op te sporen of het aan voeding ligt en aan welke voedingsmiddelen dan precies, kun je een eliminatiedieet uitvoeren. Als je dit niet wilt of kunt, is de voedselovergevoeligheids-analyse een handig middel om erachter te komen welke voedingsmiddelen een belasting vormen voor het lichaam van je dier.

Hoe werkt het?
Na het bestellen van de voedselovergevoeligheidsanalyse, ontvang je thuis een enveloppe met de benodigde materialen en een vragenlijst. De analyse wordt gedaan met behulp van een speeksel- en haarmonster.  Alle materialen zend je naar Oervoer. 
De uitslag van de analyse ontvang je via de mail. Houd er rekening mee dat de uitslag een momentopname is, een nieuwe overgevoeligheid kan altijd ontstaan, zeker in geval van grotere belasting op het lichaam.

Wat wordt er getest?
In de analyse worden de meest gebruikte diersoorten meegenomen, zoals kip, lam (schaap), rund, eend en konijn. In totaal wordt er getest op
– vogelsoorten (kip, duif, kalkoen, parelhoen, kwartel en fazant.
–  zoogdieren (rund, schaap, paard, hert, ree, konijn, haas)
– vissoorten (o.a. zalm, haring en sardien)
– ei
– granen (rijst, tarwe en granen in het algemeen)

Werkt het echt?
Zelf heb ik geen ervaring met of verstand van deze methode en ik kan dus niet zeggen of het werkt of niet. Ik weet hoe lastig het kan zijn als je hond of kat steeds maar klachten heeft en je weet niet waardoor. Omdat ik deze test wel erg interessant vind en het mogelijk veel mensen verder kan helpen, wil ik deze informatie graag met jullie delen. Heb je ervaringen met het opsporen van allergieën en intoleranties met bio-resonantie? Ik hoor ze graag.

Meer lezen
Meer lezen over en bestellen van de test: www.oervoer.com/voedsel-overgevoeligheids-analyse-voa
Meer over voedselallergie bij honden en katten

4 Comments

 1. Viper

  Hallo Meike,
  Helaas doen ze bij oervoer de allergie test niet meer. Maar ik heb ook deze gevonden: uvital screen bij http://www.anidom.de
  Wat vindt jij van deze test ?
  Ik ben met het eliminatie dieet bezig maar helaas zonder succes. Mijn hond heeft ook een echo gehad waar niks op te zien was. En hypoallergene brokken maar dat gaf ook helemaal geen verbetering.
  Ben wel benieuwd of er mensen ervaring hebben met deze test. Is dmv Elisa dat lijkt me toch vrij betrouwbaar?

  1. Voerwijzer Meike

   Oh dat is goed om te weten, ik ben benieuwd waarom ze ermee gestopt zijn. Ik vind het lastig om de uvital screen te beoordelen, omdat ze niet echt duidelijk aangeven wat ze precies testen.

   Als ik je verhaal hoor, klinkt het alsof het geen voedselallergie is, of het eliminatiedieet niet goed is gegaan. Misschien kun je op consult bij een orthomoleculair therapeut voor honden, om te achterhalen wat de oorzaak kan zijn van de klachten.

   1. Viper

    Ze hebben het overgedragen aan een ander bedrijf
    Heelcentrumdoorn.nl deze hebben ook een ander concept kunt tussen verschillende mogelijkheden kiezen. Mij sprak Elisa meer aan dan bioresonantie maar het zou fijn zijn als er mensen er ervaring waren. is mij idd bij die Elisa ook niet zo duidelijk wat ze testen.
    Dankjewel voor de tip voor orthomoleculair therapeut te zoeken is ook een optie.

    1. Voerwijzer Meike

     Volgens mij is de Elisa op basis van IgG en dat is denk ik wetenschappelijk gezien de meest betrouwbare test. Ik heb me er te weinig in verdiept om er goed advies over te geven. Wat ik me kan herinneren is dat er verschillende soorten IgG-antistoffen zijn en dat ze wel de juiste of meerderen moeten gebruiken.

     Een eigenaresse van Oervoer is onderdeel van Heelcentrumdoorn, dus ik snap dat ze de testen nu daar hebben overgebracht. Waarschijnlijk met consulten om ook goed advies te geven

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Geef een antwoord