Nieuw: Voedselovergevoeligheidstest van Oervoer

Datum: 3 maart, 2015
Laatst bijgewerkt: 3 maart, 2015

Dierenarts Hélène Versteeg en energetisch therapeut Helen Panneman, van het verkooppunt Oervoer, hebben een manier ontwikkeld om  voedselovergevoeligheden op te sporen met een bio-energetische meting. Deze meting wordt uitgevoerd met speeksel en haar van het dier, en bioresonantie-apparatuur.

Voor wie?
Deze Voedsel Overgevoeligheids Analyse is ontwikkeld voor honden en katten met chronische klachten die duiden op een voedselovergevoeligheid. Dat zijn klachten zoals jeuk, diarree terugkerende oorontstekingen en hotspots. Om op te sporen of het aan voeding ligt en aan welke voedingsmiddelen dan precies, kun je een eliminatiedieet uitvoeren. Als je dit niet wilt of kunt, is de voedselovergevoeligheids-analyse een handig middel om erachter te komen welke voedingsmiddelen een belasting vormen voor het lichaam van je dier.

Hoe werkt het?
Na het bestellen van de voedselovergevoeligheidsanalyse, ontvang je thuis een enveloppe met de benodigde materialen en een vragenlijst. De analyse wordt gedaan met behulp van een speeksel- en haarmonster.  Alle materialen zend je naar Oervoer. 
De uitslag van de analyse ontvang je via de mail. Houd er rekening mee dat de uitslag een momentopname is, een nieuwe overgevoeligheid kan altijd ontstaan, zeker in geval van grotere belasting op het lichaam.

Wat wordt er getest?
In de analyse worden de meest gebruikte diersoorten meegenomen, zoals kip, lam (schaap), rund, eend en konijn. In totaal wordt er getest op
– vogelsoorten (kip, duif, kalkoen, parelhoen, kwartel en fazant.
–  zoogdieren (rund, schaap, paard, hert, ree, konijn, haas)
– vissoorten (o.a. zalm, haring en sardien)
– ei
– granen (rijst, tarwe en granen in het algemeen) 

Werkt het echt?
Zelf heb ik geen ervaring met of verstand van deze methode en ik kan dus niet zeggen of het werkt of niet. Ik weet hoe lastig het kan zijn als je hond of kat steeds maar klachten heeft en je weet niet waardoor. Omdat ik deze test wel erg interessant vind en het mogelijk veel mensen verder kan helpen, wil ik deze informatie graag met jullie delen. Heb je ervaringen met het opsporen van allergieën en intoleranties met bio-resonantie? Ik hoor ze graag.

Meer lezen
Meer lezen over en bestellen van de test: www.oervoer.com
Meer over voedselallergie bij honden en katten
 

Geef een antwoord