Nieuwe biologische hondenbrokken: Renske Bio Chicken

Datum: 21 maart, 2019
Laatst bijgewerkt: 15 november, 2020

Renske Diervoeding biedt sinds deze maand biologische hondenbrokken met biologische kip. Bijzonder is dat ze zowel geperste als krokante brokken aanbieden, die vergelijkbaar zijn qua samenstelling.

De samenstelling van Renske Bio Kip
Biologische spelt, biologisch gedroogde kip (26%), biologische haver, biologische erwten, biologisch gevogeltevet, biologisch lijnzaad, zalmolie, biologische brandnetel (0,125%), biologische rozenbottel (0,08%), biologische anijs (0,08%), biologische kamille (0,08%), biologische Melissa (0,08%), biologische Echinacea (0,08%)

27% eiwit
13% / 14% vet
1,3 / 1,4% calcium
1,1% fosfor
1,3% omega-3 vetzuren
2% omega-6 vetzuren
35-37% koolhydraten

De hoeveelheid vet en calcium verschilt iets tussen de geperste en de krokante brok.

Wat vind ik van deze brok?
Het grootste voordeel vind ik dat de brok biologisch is. Biologische ingrediënten zijn gezonder, diervriendelijker en duurzamer. Opvallend is dat er geen gehydroliseerde eiwitten als smaakmaker in lijken te zitten (zie MSG in brokken), wat vor vrij uniek is voor biologische brokken.

De samenstelling ziet er voor een biologische brok prima uit. Het bevat een niet erg hoog vleesgehalte, maar dit geldt voor alle biologische brokken. Dit zal met de kosten maken hebben vermoed ik.

Het bevatten van glutenhoudende graan lijkt me niet optimaal, alhoewel spelt volgens mij minder snel problemen geeft dan tarwe. Verder vind ik het jammer dat er geen gecheleerde mineralen gebruikt.

Zie voor uitgebreidere informatie

Renske Bio Chicken

Verkrijgbaarheid en prijs
Renske Bio Chicken geëxtrudeerd en Renske Bio Chicken geperst zijn verkrijgbaar in zakken van 2 kg voor €19,95 (€9,98/kg). Online te bestellen bij Pets Place.

Geef een reactie