Nieuwe brokvoeding in Nederland: Naturea

Datum: 20 november, 2013
Laatst bijgewerkt: 3 augustus, 2019

Sinds vorige week (november 2013) is een nieuw merk honden- en kattenbrokken in Nederland verkrijgbaar: Naturea. Naturea is een merk uit Portugal en verovert steeds meer terrein. Naturea is verkrijgbaar bij Dobey.nl.

Graanvrij
De brokken bevatten geen granen en alle ingredienten zijn geschikt voor humane consumptie. “Developed by vets and nutritionists, Naturea Regional is grain-free and contains roughly 60% animal origin ingredients”, staat er op hun website. Er zijn varianten voor pups, volwassen honden (een gewone variant en een visvariant), oudere honden en katten. Alle informatie over de samenstelling en een uitgebreide analyse van alle brokken die ze hebben, kun je vinden hier vinden: www.natureapetfoods.com

Duurzaam
Naturea houdt zich bezig met duurzaamheid. De verpakking is van gerycycledT materiaal en ze noemen dat het afvalwater van de fabriek gezuiverd in de Douglasrivier (Engeland) wordt geloosd. Het is mij onbekend of de herkomst van het vlees of andere ingrediënten ook duurzaam is, op mijn email hebben ze nog niet gereageerd. Als een fabrikant hier niks over zegt op de website, is het vlees meestal uit bio-industrie (intensieve veehouderij).

Naturea Regional (adult brok)
Kip (vers en zonder bot), zoete aardappelen, eipoeder, kippenvet, aardappeleiwit, luzerne, lijnzaad, kippenjus, zalmolie, mineralen, vitamines, glucosamine, methylsulfonylmethane (MSM), chondroitine sulfaat, appel, wortel, tomaat, spinazie, psyllium, rozenbottel, kamille, kliswortel, pepermunt, goudsbloem, zeewier, bosbessen, paardenbloem, fructo oligosacchariden, anijszaad, fenegriek, Yucca schidigera extract, tijm, marjolein, oregano, peterselie, salie.

Eiwit 31.5%
Vet 19%
Ruwe celstof 3.5%
Vocht 8.5%
Koolhydraten 29%
Ruw as 8.5%
Calcium 1.33%
Fosfor 1.09%

Goede brok?
Wat ik van de brok vind? Ik vind de samenstelling goed: een goed vleesaandeel, niet overdreven veel koolhydraten en geen ongewenste ingrediënten. Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van gebruikers.

19 Comments

 1. MarionOdyn

  Hallo, wij geven op dit moment naturea aan onze siberische boskat kitten van 16 weken. Hij vindt het enorm lekker alleen vinden wij dat hij honger blijft hebben en veel om eten vraagt. Ook poept hij zeker 2 keer per dag, iets wat ik van kwaliteitvoer niet zou verwachten.
  Nu ben ik brokken aan het vergelijken en kan ik uit op de natural health carnivor brok, deze zou ik dan evt samen met vers vlees/ diepvriesvoeding willen geven.
  Als ik de brokken vergelijk zie ik dat het eiwit percentage in natural health hoger is dan bij naturea en het koolhydraatpercentage lager. Maar in Naturea zit weer vers nooit ingevroren vlees. Lastige keuze dus.
  Wie kan mij helpen?

  Groeten Marion en pootje van Odyn

  1. Voerwijzer Meike

   Omdat ik nooit antwoord krijg van de fabrikant heb ik Naturea nog niet opgenomen in de brokkenvergelijker, maar ik ben nu wel bezig de brokken in te voeren dus ze zullen in februari of maart waarschijnlijk wel op Voerwijzer staan.

   1. Niels

    Hallo Meike,

    Ik ben aan het overwegen om over te stappen naar deze brok alleen ben ik nog aan het wachten op jouw reactie in Brokkenvergelijker. Ik ben geïnteresseerd in de puppy en de regional variant. Ik snap alleen niet hoe ze aan deze hoeveelheid koolhydraten komen als merendeels vlees is. Gebruiken ze concentraten of poeders van de zoete aardappel of luzerne?

     1. Niels

      Meike, bedankt voor je reactie.
      Als ik zelf eraan reken en als de meeste koolhydraten van de zoete aardappel afkomen dan bevat de brok veel natuurlijke suiker, ongeveer 5 a 6 procent. Klopt dit? En kan dit kwaad voor een hond?

 2. Kees Hendriks

  Het is maar wat je duur vind natuurlijk. Ik vind het erg meevallen.

  Van de week een grote zak gekocht van 7kg voor iets minder dan 70 EUR. Onze twee kittens zouden volgens de verpakking 35 gram per kitten per dag moeten eten, dus deze zak eten ze in 2-3 maanden leeg. Geen probleem, ik haal voor mijzelf ook niet alleen maar magnetron bami van de Aldi, dus waarom zou ik niet ook voor hoogwaardige voeding voor de poezen kiezen? Die brokjes van een paar euro voor meedere kilo’s vertrouw ik sowieso niet.

 3. Ashley

  Wij hebben deze brok sinds vandaag aangeschaft om te proberen voor onze Franse Bulldog die allergisch is voor rund (en granen?) en ook nog eens een ontzettend slechte eter is. Geen enkele brok lust ze en nu at ze voor het eerst haar hele bak leeg. Dat was al heel wat op zich. We kijken uit naar de verdere resultaten!

  De brok is inderdaad wel wat aan de dure kant. Maar ja als het werkt dan werkt het!

  1. Dierenxpert Benji

   Even aanvullen op de verkrijgbaarheid, er zijn nu ook niet bij een keten aangesloten winkels die het verkopen, verder is de verpakking inmiddels veranderd. Ook verkrijgbaar (tegen adviesprijzen, zoals overal) bij Dierenexpert Benji in Zoetermeer en Den Haag en v.a. 1 september via Diervaria.nl (webwinkel)

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter