Nieuwe brokvoeding in Nederland: Naturea

Sinds vorige week is een nieuw merk honden- en kattenbrokken in Nederland verkrijgbaar: Naturea. Naturea is een merk uit Portugal en verovert steeds meer terrein. Naturea is verkrijgbaar bij de Dobey en Faunaland dierenspeciaalzaken en ook voordeliger online verkrijgbaar bij Miscota.nl.

Graanvrij
De brokken bevatten geen granen en alle ingredienten zijn geschikt voor humane consumptie. "Developed by vets and nutritionists, Naturea Regional is grain-free and contains roughly 60% animal origin ingredients", staat er op hun website. Er zijn varianten voor pups, volwassen honden (een gewone variant en een visvariant), oudere honden en katten. Alle informatie over de samenstelling en een uitgebreide analyse van alle brokken die ze hebben, kun je vinden hier vinden: www.natureapetfoods.com

Duurzaam
Naturea houdt zich bezig met duurzaamheid. De verpakking is van gerycycledT materiaal en ze noemen dat het afvalwater van de fabriek gezuiverd in de Douglasrivier (Engeland) wordt geloosd. Het is mij onbekend of de herkomst van het vlees of andere ingrediënten ook duurzaam is, op mijn email hebben ze nog niet gereageerd. Als een fabrikant hier niks over zegt op de website, is het vlees meestal uit bio-industrie (intensieve veehouderij).

Naturea Regional (adult brok)
Kip (vers en zonder bot), zoete aardappelen, eipoeder, kippenvet, aardappeleiwit, luzerne, lijnzaad, kippenjus, zalmolie, mineralen, vitamines, glucosamine, methylsulfonylmethane (MSM), chondroitine sulfaat, appel, wortel, tomaat, spinazie, psyllium, rozenbottel, kamille, kliswortel, pepermunt, goudsbloem, zeewier, bosbessen, paardenbloem, fructo oligosacchariden, anijszaad, fenegriek, Yucca schidigera extract, tijm, marjolein, oregano, peterselie, salie.

Eiwit 31.5%
Vet 19%
Ruwe celstof 3.5%
Vocht 8.5%
Koolhydraten 29%
Ruw as 8.5%
Calcium 1.33%
Fosfor 1.09%

Naturea Regional kost €77,95 per 12 kilo  (€6,50 per kg) en €19,95 per 2 kilo.

Goede brok?
Wat ik van de brok vind? Ik vind de samenstelling goed: een goed vleesaandeel, niet overdreven veel koolhydraten en geen ongewenste ingrediënten. Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van gebruikers.

 

13 Comments

 1. Ashley

  Wij hebben deze brok sinds vandaag aangeschaft om te proberen voor onze Franse Bulldog die allergisch is voor rund (en granen?) en ook nog eens een ontzettend slechte eter is. Geen enkele brok lust ze en nu at ze voor het eerst haar hele bak leeg. Dat was al heel wat op zich. We kijken uit naar de verdere resultaten!

  De brok is inderdaad wel wat aan de dure kant. Maar ja als het werkt dan werkt het!

  1. Dierenxpert Benji

   Even aanvullen op de verkrijgbaarheid, er zijn nu ook niet bij een keten aangesloten winkels die het verkopen, verder is de verpakking inmiddels veranderd. Ook verkrijgbaar (tegen adviesprijzen, zoals overal) bij Dierenexpert Benji in Zoetermeer en Den Haag en v.a. 1 september via Diervaria.nl (webwinkel)

 2. Kees Hendriks

  Het is maar wat je duur vind natuurlijk. Ik vind het erg meevallen.

  Van de week een grote zak gekocht van 7kg voor iets minder dan 70 EUR. Onze twee kittens zouden volgens de verpakking 35 gram per kitten per dag moeten eten, dus deze zak eten ze in 2-3 maanden leeg. Geen probleem, ik haal voor mijzelf ook niet alleen maar magnetron bami van de Aldi, dus waarom zou ik niet ook voor hoogwaardige voeding voor de poezen kiezen? Die brokjes van een paar euro voor meedere kilo’s vertrouw ik sowieso niet.

  1. Voerwijzer Meike

   Omdat ik nooit antwoord krijg van de fabrikant heb ik Naturea nog niet opgenomen in de brokkenvergelijker, maar ik ben nu wel bezig de brokken in te voeren dus ze zullen in februari of maart waarschijnlijk wel op Voerwijzer staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *