Nieuwe Fediaf-voedingsrichtlijnen

Datum: 29 september, 2011
Laatst bijgewerkt: 23 juli, 2017

Fediaf, The European Petfood Industry Federation heeft de bestaande richtlijnen voor de aanbevolen minimum en maximum hoeveelheden voedingsstoffen in honden- en kattenvoer aangepast.

De Fediaf werkt sinds 1980 aan richtlijnen voor hoeveelheden voedingsstoffen in honden- en kattenvoer, deze richtlijnen worden door voerfabrikanten gebruikt bij het bepalen van de samenstelling van het voer. Samen met The Scientific Advisory Board (een netwerk van biowetenschappers) wordt continu gekeken hoe de richtlijnen verbeterd kunnen worden.

Onlangs zijn de richtlijnen herzien. Er zijn weinig veranderingen, maar voor hondenbrokken zijn de volgende richtlijnen veranderd:

Calcium voor pups van grote rassen
Aangepast zijn de aanbevolen hoeveelheden calcium en de fosfor/calcium-ratio voor pups van grote rassen die ouder dan 14 weken weken zijn.  Het aanbevolen calciumgehalte voor deze pups is verhoogd naar 1%* calcium (was eerst 0.8%* calcium), met een fosfor/calcium-ratio van 1/1.6 in plaats van 1/1.8.  Pas wanneer deze pups 6 maanden zijn wordt 0.8%* calcium aanbevolen en mag de ratio fosfor/calcium naar 1/1.8.

Andere mineralen
Bij twee andere mineralen zijn de richtlijnen minimaal veranderd:
– pups ouder dan 14 weken wordt 0.44%* potassium aanbevolen, voorheen was dat 0.6%*
– pups jonger dan 14 weken wordt 0.33%* chloride aanbevolen, voorheen was dat 0.29%*

De laatste richtlijnen kun je altijd op deze pagina vinden: http://www.fediaf.org/self-regulation/nutrition/

* De percentages zijn op basis van droge massa. In brokken zit vaak 10% vocht. 1% calcium op basis van droge massa wordt 1.1% calcium in een brok met 10% vocht.

4 Comments

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter