Nieuwe kvv – Dinapet High Premium Bio Dogfood

Datum: 30 september, 2011
Laatst bijgewerkt: 30 september, 2011

Vanaf zaterdag 1 oktober is er een nieuwe kvv op de markt van de fabrikant Dinapet. Het is een kvv met bot als calciumbron en zonder plantaardige of synthetische toevoegingen.

Dinapet High Premium Dogfood bestaat uit 15% kippenbot ( in de rund variant runderbot), 15% orgaanvlees: lever, hart, nieren, maagjes en 70% hoogwaardig spiervlees, waaronder ook de mooie kipfilet. De voeding bevat zeer fijn gemalen botten, fijn gemalen vlees, wat groffer gemalen organen zodat het product "los" blijft en is mede daardoor ook zeer geschikt om aan pups te voeren. Dinapet High Premium Dogfood heeft een natuurlijke Calciumbron en bevat géén toevoegingen.  De variant met vier diersoorten is compleet, bij de andere varianten is het aan te raden om vier diersoorten af te wisselen.

Dinapet High Premium Dogfood wordt gemaakt door een fabrikant in België, die ook producten maakt voor de menselijke consumptie en in het bedrijf geen code 3 mag verwerken. De fabrikant is H.A.C.C.P gecertificeerd, alles wordt verwerkt in geconditioneerde (gekoelde) ruimtes en alles wordt dagelijks gecontroleerd door een inspecteur van het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen).
 
De volgende varianten zijn verkrijgbaar:

Dinapet High Premium Bio Dogfood Kip
15% kippenbot, 15% orgaan, 70% kippenspiervlees
1,65 euro per 500 gram

Dinapet High Premium Bio Dogfood kip/rund
15% kippenbot, 15% orgaan, 70% spiervlees (waarvan 70% kip en 30% rund)
1,95 per 500 gram
 
Dinapet High Premium Bio Dogfood Rund/kip
15% kippenbot, 15% orgaan, 70% spiervlees (waarvan 70% rund en 30% kip)
2,10 per 500 gram

Dinapet High Premium Bio Dogfood Rund
15% kippen/runderbot, 15% orgaan, 70% runderspiervlees
2,20 euro per 500 gram

Dinapet High Premium Bio Dogfood kip/paard
15% kippenbot, 15% orgaan, 70% spiervlees (waarvan 70% kip en 30% paard)
2,30 euro per 500 gram
 
Dinapet High Premium Bio Dogfood kip/rund/lam/paard
15% kippenbot, 15% orgaan, 70% spiervlees (waarvan 25% kip, 25% rund, 25% lam, 25% paard)
2,35 euro per 500 gram.
 
  
Dinapet High Premium Bio Dogfood is in 2 soorten verpakking verkrijgbaar:
1. doos 24 x 500 gram. ( worsten, vacuüm verpakt)
2. doos 4 x 2500 gram. ( platte bakken met doorzichtige bovenkant, vacuüm verpakt)

De kvv is ook te vinden in het kvv-merken-overzicht.

Opmerking maart 2014:  deze kvv is nu niet meer verkrijgbaar. Dinapet verkoopt nu Dinabarf.

 

9 Comments

  1. admin

   Vacuümverpakt betekent niet dat er geen diepvries voor nodig is. Op Barfplaats.nl zegt iemand dit: " Stel je bewaard je vlees in Tupperware (sluit immers goed af!) Echter, de bacteriën die op rauw vlees en verse vis zitten gedijen het beste in een zuurstofarme (!) omgeving. Of te wel in een anaërobe omgeving en gaan zich dus enthousiast vermenigvuldigen. Doe je het rauwe vlees of de vis dus in een rond bakje waarvan het deksel luchtdicht sluit dan bederft je vlees dus sneller!!!"

   Waarom vermeld wordt dat het vacuumverpakt is weet ik niet, maar de worsten van Rodi Exclusive zijn in principe volgens mij ook vacuumverpakt.

 1. Anoniem

  De Diepgevroren worsten van Rodi Exclusive zijn niet vacuüm verpakt. De Rodi Excl. 3T worstjes (langhoudbaar zonder vriezer) zijn verhit geweest en als het ware vacuüm verpakt (of het echt vacuüm is.. durf ik niet 100% te zeggen).

  Bij de vermelding Vacuüm bij bovenstaand merk Dinapet ging ik twijfelen of het nu wel of niet vries (lees: verse dus rauwe diepvries)voeding is.
  Mede omdat er nog geen website is waar ik bijv. een foto of iets dergelijks kan vinden.

  1. admin

   Een biologisch product moet een Nederlands of in dit geval Europees keurmerk hebben, dan pas mag het officieel biologisch heten. Ik heb de verpakking van Dinapet niet gezien, dus ik weet niet of het keurmerk erop zit. Het keurmerk ziet er zo uit:

    1. Voerwijzer Meike

     Toen Dinapet op de markt werd gezet, werd dat onder deze naam gedaan en was dit de info die ik kreeg. Ze reageerden nooit op mijn vraag naar een skal-nummer en later is ook het Eko uit de naam gehaald. In het kvv-overzicht staat het merk ook als Dinapet, dus zonder de Eko.

 2. Jurgen de keyser

  Ik zit hier wel bij kvv maar ik heb een vraagje over de dinapet geperste brokke of over geperste brokke in het algemeen. Onze rottweiler is nu 5 maand oud en stond op gewone brokken van royal canin. Af en toe kreeg ze kvv en ik wil overschakelen op geperste brokke omdat het beter is om zulk soort brokke te geven als je kvv geeft en omdat geperste brokken mij gezonder lijken. Toch? We hebben dinapet geperste brokken geprobeerd maar na een half uurtje moest ze er van braken en ze we er daarna niet meer van eten. Het was een soort met gluten in dus een nieuwe zak gekocht zonder gluten maar hetzelfde probleem… ik zou haar zo volledig op kvv zetten maar binnenkort gaan we veertien dagen op reis en dan is het niet mogelijk om diepvriesvoer mee te nemen. Zou ik nu best nog een andere geperste brok proberen of gewoon terug overschakelen op royal canin? Mochten ze nu geperste brokken verkopen per kilo, dan konden we er tig uitproberen☺

  1. Voerwijzer Meike

   Hoi Jurgen, ik denk zelf niet dat geperste brokken gezonder zijn dan krokante brokken. Zie ook dit artikel: https://www.voerwijzer.com/geperste-brokken/. Het belangrijkste is de samenstelling, die kun je zelf beoordelen met deze zes stappen: https://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen/. Wat je kunt geven als alternatief voor brokken, kun je lezen in dit artikel: https://www.voerwijzer.com/alternatief-voor-kvv-op-vakantie/.

Geef een reactie