Nog geen Spaanse honden in diervoer gevonden

Datum: 20 april, 2013
Laatst bijgewerkt: 20 april, 2013

Spaanse autoriteiten hebben nog geen honden-DNA aangetroffen in diervoeding. Dat meldt de Nederlandse voedsel en warenautoriteit NVWA. De NVWA stelde aan de Spaanse inspectiedienst vragen over mogelijke vervuiling van voeding met hondenvlees. Bij een laboratoriumonderzoek in Spanje is volgens de Spaanse autoriteiten geen dna van honden gevonden in diervoeder. Het Spaanse onderzoek naar de mogelijke fraude met hondenvlees is nog niet afgerond.

Vorig jaar troffen Spaanse autoriteiten in een opslag 15 ton dode zwerfhonden aan. Gevreesd werd dat ze via criminele bendes verwerkt zijn in diervoeding of zelfs voedsel voor humane consumptie. De bendes zouden voor een slachtvergoeding ook huisdieren ophalen bij hun eigenaar.

Volgens De Telegraaf zou een inmiddels opgedoekte Amsterdamse groothandel in vlees in het Spaanse onderzoek zijn opgedoken maar dat kan de NVWA niet bevestigen.Er zijn volgens De Telegraaf inmiddels elf verdachten in Spanje opgepakt die handel dreven met 42 bedrijven in onder meer Valencia, Murcia en Salamanca. Ook zouden zij jarenlang hondenvlees hebben geëxporteerd naar Nederland en Portugal. De NVWA zegt geen hondenvlees in Nederland te hebben aangetroffen.

Bron: www.boerderij.nl

Zie ook het Voerwijzer-nieuwsbericht van februari 2013 Zwerfhonden in diervoer in Spanje

Geef een reactie