Prijsverhoging Carnibest vanaf 8 maart 2018

Datum: 7 maart, 2018
Laatst bijgewerkt: 7 maart, 2018

De prijzen van de rauwe vleesvoedingen van Carnibest gaan vanaf 8 maart 2018 omhoog. Als je snel bent kun je vandaag (7 maart) nog Carnibest voor de oude prijs krijgen, al zal dit niet bij elk verkooppunt nog voorradig zijn.

Nieuwe prijzen Carnibest voor de hond

Oude kiloprijs Nieuwe kiloprijs
Natuurvoer
Natuurvoer Puppy
Natuurvoer Diabetes 
Aktief 
Light
€4,15 €5,50
Kip/rijst
Lam/rijst
Lam Diabetes
€4,75 €6,25
Eend/rijst
Eend diabetes
kalkoen diabetes
€5,60 €6,75
Pancreas €4,85 €6,35
Bio €5,30 €6,75

Nieuwe prijzen Carnibest voor de kat

Oude kiloprijs Nieuwe kiloprijs
Natuurvoer
Kitten
Natuurvoer Diabetes 
Vleesmix
€5,15 €6,85
Lam €6,10 €7,45
Eend
Kalkoen
€6,25 €7,60
Bio €6,- €7,75

45 Comments

 1. Celine

  Het is nu zo duur geworden,dat ik genoodzaakt ben om een ander merk te gaan voeren.Wij voeren het al meer dan 10 jaar,maar deze prijzen laat ons inkomen niet meer toe.Jammer….Ik vrees dan een hoop mensen toch over zullen stappen op iets goedkopers.Is het ook bekend of er nu ineens meerdere merken hun prijzen zullen verhogen?

  1. Marije Jansen

   Sinds 14 jaar heb ik mijn honden carnibest gevoerd. Zelfs toen het nog niet in de winkel verkrijgbaar was reden we van Den Haag naar Ermelo om het te bij hen zelf te halen. Maar nu is het voor mij onmogelijk geworden. Van je aow alleen is dit niet meer te doen helaas. Overgaan dan maar op iets anders met het risico ze schieldklierhormoon te voeren.

 2. Silke

  Ik heb jarenlang tot volle tevredenheid Carnibest gevoerd. Met vier actieve sporthonden worden deze prijzen mij nu echter te gortig. Een prijsverhoging is tot daar aan toe maar 30% is zeer fors. Op zoek naar een alternatief dus. Erg jammer.

 3. N Baetsen

  Wij voeren al 10 jaar Carnibest aan onze 13 Perzen maar gezien de enorme prijsverhoging zijn we genoodzaakt om ander vlees te zoeken want dit kunnen ook wij niet meer betalen. Erg jammer onze Perzen zijn nadat we gestopt zijn met onze Cattery allen geholpen en blijven hier tot de dood ons scheid. Waarom schrijf ik dit omdat veel mensen zeggen wat moet je met 13 Perzen maar bij ons is het NIET zo geen kittens meer geven dan maar de deur uit nee hoor ze blijven hier bij ons.

   1. Dierenvriend

    @ Carmen Derix
    Helemaal mee eens! Het is maar hoe je het bekijkt……..
    Als je kwaliteit wilt waarborgen voor je producten en je je als bedrijf niet laat verleiden door het verwerken van afval uit o.a. Polen (wordt aangeboden voor 10 Eurocent per kilo, tel uit je winst!!!!), dan sta je wel voor je producten, inderdaad, respect!!

   2. Celine

    Ik heb er helemaal geen respect voor.Ten eerste is dit bericht over de prijsverhoging naar buiten gebracht door verkooppunten en op forums,op de website van Carnibest zelf is er geen letter over dit onderwerp te lezen,dus hoezo respect?Respect voor wat?En ik en al die andere mensen die het al jaren en jaren voeren worden nu ineens met een ontzettend hoge verhoging opgezadeld als dank voor mijn trouwe klandizie.Ik vind het een supermerk maar als ik niet meer kan betalen,dan houd het op.Maar waarom is Carnibest de enigste die last heeft van prijsverhogingen bij de aankoop van hun grondstoffen?bijv.Energique ook geen kleine jongen op de kvv-markt zegt nergens last van te hebben en voeren geen verhoging door…..

 4. L.

  Jarenlang naar tevredenheid carnibest gevoerd. Maar een prijsverhoging van 30 procent is wel heel erg gortig.. zelf zeggen ze blijkbaar dat de prijzen van de grondstoffen verhoogd zijn.. maar daar zouden Dan natuurlijk meerdere produce ten last van moeten hebben.. dit gaat ze een hoop klanten kosten.. mij zijn ze in ieder geval kwijt..

  1. Voerwijzer Meike

   Dit stond er in de nieuwsbrief: “De afgelopen tijd hebben wij wederom gemerkt dat de prijzen van de beste kwaliteit grondstoffen alsmaar blijven stijgen. Omdat wij geen concessies willen doen aan de kwaliteit en we met de beste kwaliteit grondstoffen willen blijven werken heeft dit tot gevolg dat het product per 8 maart 2018 helaas een hogere prijs zal gaan krijgen.”

 5. De prijsverhoging is misdadig. Het bedrijf wat carnibest vervaardigd vult zijn zakken over de rug van de consument/dieren. 30% verhoging, wat een mal excuus wordt hiervoor gegeven. Wanneer we morgen in de supermarkt met 30% verhoging te maken krijgen schreeuwen deze mensen het hardst. Dit was mijn laatste aankoop carnibest.

  1. Celine

   Ik ben het met iedereen eens die het nu te duur vind geworden,ook ik heb moeite met deze verhoging om het finacieel bij te benen,maar een goed alternatief heb ik nog niet gevonden.Wat ik tot nu toe heb geprobeerd kan (nog)niet tippen aan Carnibest.Om die reden ben ik aan het overwegen om mijn honden over te gaan zetten op brokken,maar dat is wel mijn allerlaatste optie.Als er 10% bovenop was gekomen oke,maar 30% is voor de meeste mensen gewoon veel te veel.Wij zijn nu ipv 60 euro,nu 90 euro voor 30 dagen kwijt.

   1. Voerwijzer Meike

    Er zijn gelukkig wel betere opties dan terug gaan naar brok. Er zijn ook minder dure rauwe vleesvoedingen die ook compleet zijn. Zoek je een merk met toegevoegde vitamines en mineralen? Dan zijn Barfmenu, Energique of Raw4dogs geschikte merken die minder duur zijn en wel prima kwaliteit leveren.

    1. Christianne Noor

     Barfmenu bevat toch geen vitamines?
     Raw4dogs bevalt ook goed bij 1 van mijn honden. Maar mijn andere hond krijgt heel snel last van te harde ontlasting. Een calciumgehalte hoger dan 0.5 is al teveel. Dus daar moet ik ook op letten. Raw4dogs heeft een paar smaken met een hoger calciumgehalte.
     Met Carnibest gaat het prima wat betreft de ontlasting. Ik heb ook gekeken naar Buddy’s, dat lijkt mij ook wel wat. Maar ik kan geen verkooppunten vinden in de buurt.

     1. Voerwijzer Meike

      Barfmenu bevat nu wel een premix, zie
      https://www.voerwijzer.com/nieuws/barfmenu-met-premix/. Maar zal voor jouw hond niet geschikt zijn. Buddy’s Diervoeding kun je inderdaad proberen, je kunt zelf even om verkooppunten vragen aan het merk.

      Misschien heb je wat aan deze zoektips:
      1. In het overzicht met mixen kun je sorteren op calciumgehalte: https://www.voerwijzer.com/versvlees?&sort_order=_sfm_calcium+asc+num. Niet alle merken staan hier in, maar veel wel.

      2. In het kvv-overzicht kun je filteren op merken met een laag fosforgehalte, en bij een laag fosforgehalte hoort ook een laag calciumgehalte: https://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken/?_sfm_biologisch_of_graanvrij=006

    2. Petra

     En Prins Meike? Op de een of andere manier regeert m’n Frenchie daar beter op dan Energique (terwijl het uit dezelfde fabriek schijnt te komen?) Gisteren Carnibest gehaald en ik schrok me inderdaad wezenloos van de prijs, dus ik zoek ook een alternatief.

    3. sam pelzer

     ik heb een vraagje ik geef nu carnibest maar vind het aan de dure kant worden en nu kwam ik raw4dogs tegen is dit vergelijkbaar met carnibest of zelfs beter.
     ik heb namelijk chihuahuas waarvan 2 pups en 3 volwassenen.

     1. sam pelzer

      is het goed om smaken en merken af te wissel,raw4dogs heeft een aantal variaties en dat kan ik dan een keertje afwisselen met carnibest als ik een keertje iets anders wil geven.kunnen ze daar niet van aan de diarree komen dan?

 6. Christianne Noor

  Bedankt voor de info. Ik heb in Brummen een verkooppunt van Buddy’s gevonden die ook meerdere smaken heeft. Binnenkort ’s wat kopen en uitproberen. Barfmenu krijgen ze inderdaad ook harde ontlasting van.
  Eventueel wil ik Energique ook ’s uitproberen. Kijken hoe haar ontlasting is. Het is natuurlijk wel een heel ander soort vlees, helemaal niet rood bedoel ik dan. Ze hebben het bewerkt zeker.

  1. Celine

   @Christianne ik heb meerdere honden en de helft daarvan eet alleen maar Carnibest,en de andere eten al 12 jaar Energique.Carnibest en Energique zijn niet echt met elkaar te vergelijken,ze ruiken beide anders en zijn beide anders van structuur.Ik heb zelf ervaren dat honden die sneller ergens “allergisch”op reageren het vaak beter doen op Energique.Nadeel wat ik ondervind van Energique is dat het een dikmakertjes voer is,ik heb soms moeite om degene die Energique eten op gewicht te houden zodat ze niet te dik worden.De ontlasting is van zowel de Energique eters als de Carnibest eters beide zeer goed te noemen,daar ondervind ik geen verschil in.Energique is wel veel gemakkelijker in gebruik doordat het schijven van 100 gram zijn.Energique word door mijn honden graag gegeten.Ik ben nu bezig om al mijn honden over te zetten op Energique omdat ik Carnibest te duur vind worden,er zijn helaas grenzen aan wat ik kan en wil betalen voor het voer van mijn honden.

   1. Christianne Noor

    @Celine, dankjewel voor je reactie. Ik heb een Akita die vaak niet wil eten, soms een dag overslaat zelfs. Dus ik denk dat er dan niet veel risico is dat ze te dik wordt. Ik ga zeker Energique ’s proberen. Handig ook dat het hier in de buurt gewoon te koop is. Maar elke dag hetzelfde smaakje werkt ook niet echt.
    Van Carnibest kocht ik altijd alle smaken, maar sommige zijn nu bijna 7 euro per kilo. Dat wordt toch wel erg duur.
    Nu heb ik vooral die rode rollen genomen en doe er dan wat kvv doorheen van een ander merk om het een beetje afwisselend te houden wat smaak betreft. Energique heeft ook grootverpakkingen zie ik, 12 kg. Wel zo handig voor een grote hond. Ik ga morgen even een kleine verpakking halen om te zien hoe haar ontlasting wordt.

     1. Voerwijzer Meike

      Wat jammer Christianne! Gaat het normaal wel goed na overschakeling op andere voeding? Dan toch maar een ander merk proberen.

 7. Vervoort Liliane

  Ik geef ook altijd Carnibest aan mn Tosa Inu, behalve de rode worsten , die verdraagt hij niet ! Met 1,5 kg per dag is het nu wel een forse hap uit mn maandelijks budget door die prijstijging !!! Heb tot nu toe geen alternatief gevonden!

  1. Celine

   Ben je dan plm.10 euro per dag kwijt aan voer voor je hond?In dat geval ging ik heel rap over op een betaalbare brok,want 300 euro per maand aan honden voeding is toch echt van de zotte.Daar kan een gezin van eten van dat bedrag.Wij zijn na rekenen en nog eens rekenen tot de conclusie gekomen dat we dit niet lang vol kunnen houden en gaan ons verdiepen in een goede brok,want CB is nu de eerste maar de andere zullen ook wel volgen met prijsverhogingen.

   1. Christianne Noor

    @Celine, soms denk ik dat ook wel ‘s. Ik kan misschien beter overgaan op een brok als het zo moeilijk is om kvv te vinden waar mijn Akita goed op reageert. Dat wil zeggen dat ze geen diarree krijgt of misselijk wordt. Of te harde ontlasting krijgt. En dan nog betaalbaar ook.
    Maar brokken eet ze haast niet of ik moet er iets doorheen doen om het lekkerder te maken. En dat eet ze dan ook weer niet na een paar dagen. Ze is verwend waarschijnlijk. Maar Akita’s staan er wel om bekend dat het lastige eters kunnen zijn.
    Ik heb 2 zakken (2 smaken) Wolfsblut brokken gekocht om mee te nemen op vakantie. Uitgezocht op Voerwijzer welke smaken goed zijn.

 8. Celine

  @Christianne wij zijn nu sinds een paar dagen brokken aan het voeren en geven er iedere dag wat anders bij.De ene dag wat gekookte kip,dan weer een sardientje uit blik of wat zalm,en de andere dag weer een gekookt eitje.Tot nu toe(afkloppen)nog geen problemen met ontlasting of iets dergelijks.De honden zelf vinden het wel lekker lijkt.Financieel zijn we 3x zo goedkoop uit,maar mocht het op termijn niet goed blijven gaan dan kijk ik weer verder.

 9. sam pelzer

  heel erg bedankt meike voor je advies.
  mijn chihuahuas eten nu raw4dogs wat ik in smaken afwissel en ook soms als variatie carnibest maar ze vinden toch de raw4dogs lekkerder heb ik het idee en ze hebben geen last van maag/darm klachten gehad en hun vacht ziet erg mooi uit ze glanzen mooi nu ik smaken en merken afwissel.

 10. RJ

  Onze staffordshire bull terrier pup is nu 11 weken en krijgt carnibest natuurvoer puppy.

  Wanneer kan ik over op de normale variant? En kan ik dan naast natuurvoer ook lam,eend,kalkoen,kip van carnibest gaan voeren?

  Ik ben van plan het zo te gaan doen,

  Even een voorbeeld,

  Natuur: opvoeren in 2 dagen
  kip: opvoeren in 2 dagen
  Lam: opvoeren in 2 dagen
  Kalkoen: opvoeren in 2 dagen
  Eend: opvoeren in 2 dagen

  Zou ik eventueel natuur kunnen laten afvallen of is het wel goed zo?

  1. Voerwijzer Meike

   Je kunt al overgaan op de gewone variant en het menu wat je hebt gemaakt ziet er prima uit! Je mag Natuur en Dier er bij blijven voeren, maar dat hoeft niet. Ik zou het zelf wel doen, omdat ik er de voorkeur aan geef om niet elke dag een voeding met premix te voeren.

 11. Kaatje

  Echt dit isnzo’n bullshit. Uit Polen komt misschien spul van 10ct per kg, maar de grondstoffen die zijnuit de humane keten halen zijn echt wel de restproductenndaarvan die niet boven de euro per kg komen. Tussen de 40 ct/kg en een euro. Totaal geen onderbouwing voor een prijsverhoging van 30%. In de humane keten is ook niet alles 30% duurder geworden. Ook wij haken af

Geef een reactie